Bodrum'da Nereleri Gezebilirim?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bodrum'da Nereleri Gezebilirim?
bodrum gezilecek yerler
bodrum tatil yerleri
bodrum 2013 yaz




Sevgili melekler, Türkiye'de tatil mekanı denildiğinde akla gelen en popüler tatil yerlerinin başında Bodrum geliyor. Sosyete başta olmak üzere yerli ve yabancı turistin her yıl akın ettiği Bodrum, dünyaca ünlü mekanlara sahip, tatiliçin birbirinden farklı alternatifleriyle 24 saat canlı bir beldemizdir. Eğer bu yaz Bodrum'a gitme planlarınız varsa aşağıda yer alan bilgiler işinize yarayacaktır...



bodrum-f3.jpg



Karaada Ilıcası: Bodrum ilçesinin en önemli ılıcasıdır. Bodrum’dan motorla 20 dakikada ulaşılabilen ılıca, Karaada üzerinde ve Ada’nın kuzey kesiminde yer alır.

Akyarlar (Kefaluka): Kent merkezine 22 km uzaklıktaki Akyarlar, Bodrum Yarımadası’nın güneyindedir. Kumsallı plajları olmamasına rağmen, özellikle rüzgar sörfünü sevenlerin gözde uğrak yerlerinden biridir. Karadan denize doğru esen rüzgarlar, bu sporun yapılmasına çok yardımcı olur. Yerleşmenin tam karşısında Kos adası yer almaktadır.

Bağla: Yarımada’nm güneyinde, kent merkezine 14 km uzaklıktaki Bağla Koyu içme suyu kaynaklarıyla da ünlüdür. Kaynak çevresinde piknik yapılabilir. Bardakçı Koyu: Bodrum’un güneydoğusunda yer alan koyda küçük bir plaj bulunmaktadır. Burada bir de tatlı su kaynağı vardır. Bu su; mitolojide adı geçen aşk tanrıçası Afrodit’in su içtiği Salmakis Çeşmesi’nden akan sudur.

Bitez: Bodrum Yarımadası’nın güneyinde, Gümbet’in biraz ilerisinde, yarımay şeklinde uzun bir kumsaldır. Aniden derinleşmeyen deniziyle çocuklar için ideal bir plaj, rüzgar sörfü ve dalış sporu içinse çok uygun bir yerdir. Sahile bakan lokantalarda her tür balık bulunabilir.

Çökertme: Mavi yolculuğa çıkanların ya ilk ya da son uğrak yeri olan Çökertme, Bodrum’un doğusundaki Gökbel Köyü’nün küçük bir semtidir. Denize girmek için ideal bir yer olmasının yanı sıra, yatların konaklayabilecekleri çok sayıda koylara da sahip.

Gölköy (Karyanda): Yarımada’nın kuzeyinde, mandalina bahçeleri içinde şirin bir köydür. Yeşili az Bodrum Yarımadasında göze hoş görünen ve piknik yapma olanaklarıyla turistleri kendine çeken bir yerdir.

Gümüşlük: bodrum Bodrumda Gezilecek YerlerYarımada’nın batısında, antik Myndos kentinin kalıntıları üstüne kurulan şirin bir köydür. Sahildeki lokantalar, balık yemek isteyen turistlerin akınına uğrar. Sığ bir denizden yürüyerek hemen karşıdaki adaya gitmek mümkün. Korunaklı limanı, yatların uğrak yerlerinden biridir.

Gündoğan (Farilya): Yarımada’nın kuzeyinde, sahili, dalma meraklıları için çok uygun olan bir köydür. Yazın turistlerin akınına uğrar. Yerlileri bile kışı köyde, yazı sahilde geçirirler.

Hurma Sahili: Mazı Köyü’ne bağlı Hurma Sahili, billur berraklığındaki denizi, nemsiz havası, çam ağaçlarıyla çevrili şahane doğasıyla turistlerin ilgisini çeken yörelerden biri. Sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin gözdesi olan bu sahilden, çevre koyları gezmek ve patika yollarda gezinti yapmak mümkün.

Kümbet (Gümbet) Plajı: Yarımada’nın güneyinde, Bodrum’a 2 km uzaklıktadır. Plaj, ince kumu ve sığ suyuyla ünlüdür. Kümbet yolu üzerinde, Büyük İskender’in kente girdiği Myndos Kapısı bulunur.

Kadıkalesi: Yarımada’nın batısında, Turgutreis’in 4 km kuzeyinde eski Leleg kentlerinden biridir.Yeşili bol olan yöre, turistik açıdan gittikçe gelişmektedir. Köyün adı, içindeki Helenistik dönem kalesinden geliyor.

Karaada: Yarımada’nın güneyinde, Bodrum Limanı’na S kilometre uzaklıktadır. Ada’ya limandan her gün dolmuş seferleri yapılmaktadır. Ayrıca özel motorlarla da gidilebilmektedir. Ada’daki Fok Mağarası ve Güzellik Ilıcası çok ilgi görmektedir. Yaz ayları boyunca açık olan bir otel ve lokantası vardır.

Karaincir: Yarımada’mn güneyinde, ince kumu ve rüzgar almayan deniziyle turistlerin ilgisini çeken bir yerdir.Son yıllarda turistik açıdan oldukça gelişen yörede, her türlü ihtiyacı giderecek altyapı bulunmaktadır.

Mazıköy: Tertemiz denizi, çam ağaçlarıyla donanmış doğasıyla henüz yoğun iskana uğramayan, Bodrum’un yambaşmda şirin bir köydür. Mazıköy meydanındaki bir tepenin üzerinde bin yaşında bir. zeytin ağacı vardır. Birkaç kişi kollarım açarak ağacın çevresini zor sarabilir. Koylar hem bakir hem de balık tutmaya çok uygundur.

Torba Kıyıları: Yarımada’nın kuzeyinde, Bodrum’a 9 km uzaklıkta bulunmaktadır. Gülbahçe adıyla da anılır. Balık avcılığı için çok uygundur. Gazino, lokanta gibi altyapı getirilmiş durumdadır.

Turgutreis: bodrum1 Bodrumda Gezilecek YerlerYarımada’mn batısında, Bodrum’a 25 km uzaklıktadır. Yarımadanın batı ucunda yer alır. İnce kumlu bir plajı vardır. Turgutreis’e hizmetin gerektirdiği altyapı getirilmiş durumdadır.

Türkbükü: Yarımada’nın kuzeyinde yer alan ve eskiden yolu olmayan yerleşim, yolu yapıldıktan sonra turistlerin akınına uğradı. Özellikle sanatçıların yoğun olarak yerleştiği şirin bir beldedir. Deniz üstüne uzanan iskeleler, akşamları lokantaya dönüşerek yerli ve yabancı turistlere hizmet vermektedir.

Yalıkavak: Bodrum’un kuzeybatısında, 19 km uzaklıkta bulunan bir kıyı “Nar ‘ köyüdür. Kumsalları ile ünlüdür. Yerleşmede turistlerin konaklayacağı birçok otel, motel ve pansiyonun yanı sıra lokanta ve çay bahçeleri de vardır. lokanta ve çay bahçeleri de vardır.
trendfikirler.com
 
Geri
Üst