Boğaz ağrısı için elma sirkesi kullanımı

Uzman SühaN

Administrator
Boğaz ağrısı için elma sirkesi kullanımı
Boğaz ağrısı genç erişkin herkes için ortak bir sorundur. Virüsler, bakteriler ve hatta alerjiler boğaz ağrısına neden olabilir. Özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde bu rahatsızlığa sıklıkla rastlanır. Boğaz ağrısı, boyunda şişmiş bezler, yiyecekleri yutmakta zorlanma , boğazda ağrı ve kaşıntı hissi az olan belirtilerle kendini gösterir.Çocuklar, sigara içenler ve alerjisi olan veya zayıf bağışıklık sistemi olan kişiler için ciddi bir tehdit olabilir.Boğazdaki ağrı ve iltihaplanma çoğu kez dayanılmaz bir durumdur ve bu nedenle anında bir çözüm ararız. Evde uygulayabileceğiniz en etkili çare elma sirkesidir. Boğaz ağrısı için elma sirkesinin kullanımı ile ilgili detayları makalemizin devamında bulabilirsiniz.



elma sirkesi.jpg






Araştırmalar elma sirkesinin antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu bulmuştur, bu nedenle bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu boğaz ağrısına yardımcı olabilir.Bununla birlikte, bakteriyel enfeksiyonlar genellikle antibiyotik gerektirir. Elma sirkesi, fermente elma suyundan başka bir şey değildir. Elma sirkesi boğaz ağrısı da dahil olmak üzere çeşitli tıbbi rahatsızlıkların tedavisinde etkili bir ilaç haline getiren asetik asit içeriğidir.Elma sirkesinin asidik yapısı vücudunuzun dokularının pH ını dengeleyebilir. Bu, boğazınızdaki bakterilerin büyümesini ve yayılmasını engeller.Enfeksiyöz mikrop ve bakterilere karşı savaşta oldukça etkili antibakteriyel özelliklere sahiptir. Elma sirkesi vücudunuzdaki beyaz kan hücrelerinin ve T hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığınızı güçlendiren bir prebiyotik olan inülin içerir.





Viral ve bakteriyel boğaz ağrısı arasındaki fark nedir? Hangisi daha yaygın ve nasıl tedavi edilir?





Viral veya bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu bir boğaz ağrısı, aynı semptomlara sahiptir, ancak viral bir enfeksiyon bazen bakteriyel bir enfeksiyona yol açabilir, bu da boğaz ağrısını kötüleştirir.Akut farenjitlere neden olan viral bir enfeksiyon, bakterilerin neden olduğu enfeksiyondan daha yaygındır. Doktor, bakteriyel enfeksiyonun boğaz ağrısına neden olduğundan şüphelenirse, antibiyotikler reçete edilir.Boğaz ağrısı devam ederse, yeme ve içmeyi etkiliyorsa veya nefes almakta güçlük çekiyorsanız bir doktora başvurmalısınız.




Boğaz ağrısı için elma sirkesi kullanımı



Elma sirkesi 1 çorba kaşığı
1 bardak ılık su

Ne yapmak zorundasın
Bir bardak suya elma sirkesi ekleyin ve iyice karıştırın.
Gargara yapmak için bu çözümü kullanın.


Elma sirkesinin asidik ve antibakteriyel özellikleri, balgam söktürücü özellikleriyle birlikte, boğaz ağrısını ve enfeksiyona neden olan etkenleri gidermede yardımcı olabilir .




Elma Sirkesi ve Tarçın



Elma sirkesi 1 tatlı kaşığı

1 çay kaşığı tarçın tozu

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 bardak ılık su



Elma suyu sirkesi, tarçın tozu, bal ve limon suyunu bir çay kaşığıyla bir bardak sıcak suyla karıştırın.
Bu çözeltiyi yavaşça için.Alternatif olarak, bu çözümle de gargara yapabilirsiniz.Bunu günde 2 ila 3 defa yapabilirsiniz.Tarçın ve elma sirkesinin antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özellikleri, boğaz ağrısı ve semptomları ile doğal olarak mücadele etmenize yardımcı olabilir. Ek olarak, bal ve limon suyunun iyileştirici özellikleri iyileşmenizi hızlandırır.



Elma Sirkesi Ve Bal




Elma sirkesi 2 yemek kaşığı

Bal 2 yemek kaşığı

1 bardak ılık su


Bir bardak ılık suya elma sirkesi ve bal karıştırın.Bu karışımı için.Hem elma sirkesi hem de balın balgam söktürücü özellikleri balın antibakteriyel ve antienflamatuvar yapısı ile birlikte, boğaz ağrısından hemen sonra rahatlama sağlayabilir .



Elma Sirkesi Ve Soda



Elma sirkesi 1 çorba kaşığı

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 bardak ılık su


Bir bardak ılık suya elma sirkesi ve kabartma tozu ekleyin.
İyice karıştırın ve gargara yapmak için bu karışımı tüketin.Elma sirkesi ve kabartma tozunun antimikrobiyal özellikleri, boğaz ağrısına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur .



Elma Sirkesi ve Limon



Elma sirkesi 1 çorba kaşığı

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 bardak ılık su

Bal (isteğe bağlı)

Bir bardak ılık su ile elma sirkesi ve limon suyunu karıştırın.Bu karışımı için.Limon suyunun anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri, boğaz ağrısının tedavisinde etkili olur



Elma Sirkesi Ve Tuzlu Su




Elma sirkesi 1 çorba kaşığı

1 çay kaşığı tuz

1 bardak ılık su

Bir bardak ılık suya tuz karıştırın ve iyice karıştırın.
Buna, bir elma sirkesi yaklaşık bir yemek kaşığı ekleyin.
Gargara yapmak için bu karışımı kullanın.

Tuzun (sodyum klorür) antimikrobiyal yapısı, boğaz ağrısını gidermek için elma sirkesi yardımcı olur.



Elma sirkesi tüketildiğinde seyreltildiği sürece güvenli kabul edilir. Seyreltilmemiş elma sirkesi , yemek borusu ve mide astarına yanabilir ve zarar verebilir. Elma sirkesi boğaz ağrısı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir ve hatta boğaz ağrısının nedenini hafifletebilir. Ancak, belirtileriniz birkaç gün içinde düzelmiyorsa veya daha da kötüye gidiyorsa, doktorunuza başvurun.Boğaz ağrısı yüksek ateş ve kas ağrıları gibi grip belirtileri eşlik ediyorsa, tıbbi yardım alın .




Sirke aynı zamanda hastalık zamanlarında da yardımcı olabilir, çünkü sirke boğazını yatıştırır veya tedavi edebilir. Bu içeceğin oranı değişebilir ve evde kolayca yapılabilir. Elma sirkesi kullanıldıktan sonra ağzınızı yıkamayı unutmayın. Durulama yapılmazsa asit birikmesi diş minesini erozyona uğratır. Elma sirkesi, boğaz ağrısı için kesin bir doğal ilaçtır. Birçok sağlık ve cilt problemi için mükemmel bir çare haline getiren çok sayıda özelliğe sahiptir. . Elma sirkesi kullanmak sizin için en iyi seçeneklerden biridir. Elma sirkesinde bulunan asetik asit, vücudun pH seviyesini daha alkali hale getirerek boğaz ağrısını tedavi eder.



Aniden ortaya çıkan boğaz ağrısı akut farenjit olarak adlandırılır. Bakteriler veya virüslerden kaynaklanabilir. Uzun süre devam eden boğaz ağrısı kronik farenjit olarak adlandırılır. Solunum, sinüs veya ağız enfeksiyonu boğaza yayıldığında oluşur.Viral farenjit genellikle beş ila yedi gün içinde geçer. Bakteriyel farenjitiniz varsa, iki ila üç gün boyunca antibiyotik aldıktan sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Strep boğaz daha ciddi bir boğaz ağrısı türüdür.Boğaz ağrısı, yeterli dinlenme ve ilaçla tedavi edilebilen yaygın bir semptomdur.Boğaz ağrısı semptomları esas olarak boğazda ağrı, yutma, yeme veya içme sırasında ağrıdır. Bu belirtilere öksürme, hapşırma, ateş ve şişmiş lenf düğümleri eşlik edebilir.Geçmeyen bir boğaz ağrısına sahipseniz en kısa zaman da bir hekime görünün.
 
Siğara içtiğim için sık sık boğaz ağrısına maruz kalıyorum. Böyle durumlarda genelde elma sirkesi kullanıyorum.Kesinlikle boğaz ağrısına iyi geliyor. Ayrıca ağız ve diş bakımı içinde kullanıyorum. Diş eti problemlerine iyi geliyor, ağız kokusunu gideriyor. Yalnız uygulamadan sonra ağızı iyice suyla durulamak gerekiyor. Diş minesine zarar gelebilir.
 
Geri
Üst