Böğürtlen reçeli Nasıl Yapılır İşte Tarifimiz Melekler

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Böğürtlen reçeli Nasıl Yapılır İşte Tarifimiz Melekler
Böğertlen reçeli yapımı
Böğürtlen reçeli tarifi

Melekler ben şu aralar reçellere merak sardım her ne kadar son erik reçeli girişimim fiyaskoyla sonuçlansa da benim gibi reçel meraklıları vardır diye düşündüm ve böğürtlen reçeli yapımı bilgilerini sizlerle paylaştım umarım sizin reçeliniz benimki gibi olmaz hahaha






bogurtlen_receli-2f9.jpg






Malzemeler

600 g böğürtlen
400 g toz şeker
½ çay kaşığı limon tuzu


Yapımı


Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz. Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz. Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz.(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)


Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin.,karıştırın ve ateşten indirin


Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın.


Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.


Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız.


Afiyet olsun
 
Geri
Üst