Börek ve Poğaçalarınızın Üstüne Yumurtadan Başka Ne Sürebilirsiniz ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Börek ve Poğaçalarınızın Üstüne Yumurtadan Başka Ne Sürebilirsiniz ?

Poğaçanın üstüne yumurta yerine ne sürülür


Börek ve Poğaçalarınızın Üstüne Yumurtadan Başka Ne sürülür Ne Sürebilirsiniz hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, şöyle nar gibi kızarmış bir böreğe, poğaçaya ya da çöreğe kim hayır diyebilir? Muhtemelen hiç kimse :) Ancak bu leziz yiyeceklerden birini yapmak için mutfağa girdiğinizde böreğin ya da poğaçanın üstüne sürecek yumurtanız kalmadıysa ne yaparsınız? Bakkala gitmeyi düşünmeyin çünkü size daha iyi tavsiyelerimiz var :) Artık yumurtadan bıkan ve kokusunu sevmeyen kadınlarımız için harika bir fikir vereceğiz sizlere umarım hoşunuza gider ben denedim ve yumurta sevmeyen eşimin bayıldığını söyleyebilirim kızlar.


corek-2fc.jpg


Her zaman elinizin altında börek ve poğaçalarınızın üzerinin kızarması için yumurta bulamayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık yoğurdun içine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Sonra da fırçayla börek ve pastalarınızın üzerine bu karışımı sürün. Diyelim ki yoğurdunuz da bitti; o zaman bir parça pekmez ve sıvı yağ karışımını deneyebilirsiniz. Pekmeziniz de kalmadıysa son çare, bir kâse soğuk suyun içine yarım kaşık un ve bir kaşık sıvı yağ koyup bulamaç yapın. Bu da güzel kızarmış bir görüntü sağlar.


Poğaçanın üstüne yumurta yerine ne sürülür

Bu konu hakkında bilgileriniz ya da fikirleriniz var ise lütfen konumuzdan bizlere yardımcı olur musunuz ? sizler deneme yaptınız mı benim dediklerimi yaparak iyi sonuç aldınız mı ? Hoşunuza gitti mi sizlerin başka ca yumurtadan ve benim yazdıklarımdan başka üzerine süreceğiniz keşfettiğiniz yeni bir şey var mı bana yardımcı olun hadi kızlar :D:D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Börek ve poğaçaların üzerine kızarması için yumurta sürülür ama bazen bu yumurtanın kokusundan hoşlanmayan kişiler bu konu da sıkıntı yaşayabilirler. Yada tam böreği yaptınız ama bir baktınız evde yumurta kalmamış...
Böreklerin üzerinin yumurta sürmeden kızarması için bir farklı alternatif yöntem de şudur;
İki yemek kaşığı yoğurt ile bir yemek kaşığı ayçiçek yağını karıştırıp böreğin üzerine sürerseniz tıpkı yumurta sürmüşsünüz gibi kızaracaktır;)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben böreği çok severim ama yumurta kokusun dan adminimizin belirttiği gibi rahatsız oluyorum. Genelde ya pekmez yada yoğurt ve yağ karışımını kurabiye ve böreklerde kullanıyorum. Bana göre hem görüntüsü hem tadı hemde kokusu böyle daha güzel oluyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet yumurta sevmeyenler için yoğurt ve yağ karışımı pastaların böreklerin üzerine sürülebilir. Ben ara ara pekmezde sürüyorum daha güzel kızarıyor tavsiye ederim. Yalnız pekmezi az suyla sulandırmak lazım . Özellikle poğaçalar da , çörekler de ve evde simit yaparken pekmezi tercih edebilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Pekmez mi aa hiç gelmedi aklıma denemek lazım :) Durun yılbaşı ayağına yapılanların bir kısmının üzerine süreyim beğenmezler vs sonra rezil olmayak :) Oğluşlarım seviyor onlar beğenir belkide
 
Yoğurt yağ ve sodayı biz de çok kullanıyoruz. Bazen yumurta ağır gelebiliyor çünkü. Pekmez de Poğaçalara bir yakışıyor anlatamam kesinlikle suyla karıştırıp denemelisiniz.
 
Zehracım uzun zamandır yazmadım buraya dediklerini uyguladım benim sıpagettiler bayıldı diyebilirim. Yumurta kokusunu hiç biri sevmiyor 4 velet sayende bayram ettiler teşekkürler evet kızlar başka bana yazacak bir şeyi olan var mı başka ne sürebilirim ?
 
Böreklerin üzerine yumurta sürmek, böreklerin kızarması için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak yumurta dışında böreklerin üzerine sürülebilecek başka seçenekler de vardır. Örneğin, böreklerin üzerine peynir rendesi, susam veya ayçekirdeği ekleyebilirsiniz. Ayrıca, böreklerin üzerine süt, beyaz peynir veya yoğurt da sürülebilir. Bu seçenekler, böreklerin lezzetini arttırır ve kızarmasını sağlar. Ancak herkesin lezzet tercihleri farklıdır, bu yüzden deneyerek en sevdiğiniz seçeneği bulmayı deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst