Boyalı Saçlar İçin Evde Saç Bakım Önerileri

Uzman SühaN

Administrator
Boyalı Saçlar İçin Evde Saç Bakım Önerileri
boyalı saçlar için bakım,boyalı yıpranmış saçlar için önerileri,yıpranmış saçlara ne iyi gelir,boyalı ve yıpranmış saçlar için bakım önerileri hakkında bilgiler

Saçları boyadan yıpranmış,saçları boyadan yanmış hanımlar bu bakım önerilerini mutlaka dikkate alın.
Biz bayanlar saçlarımızı sevdiğimiz ve istediğimiz saç rengine boyuyoruz. Peki, boyalı saçların özel bakıma ihtiyacı olduğunu biliyor muydunuz? Detaylar yazımızda



s.jpg






Nemlendirici saç bakım kremi kullanın: Şampuanınız nemlendirici özelliğe sahip olsa da saçı nem dengesini dengede tutmak için tek başına yeterli değildir. Boyanan saç kimyasal işlemden geçtiği için nemini kaybetmeye müsaittir. Bu yüzden saçınızın yapısına uygun olan bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanmalısınız.Bakım ürünlerinin içeriğini mutlaka okuyun: Saçlarınıza renk tedavisi için kozmetik bakım ürünlerinde alacaksanız bakım ürünlerinin içeriğini mutlaka okumalısınız. Saçlarınıza ne yapmak istediğinizden emin olarak ürünleri alın. Saçınızın ihtiyacı olmayan yanlış bir ürün alırsanız saçlarınızın rengi zamanla solmaya ve saçlarınız nemini kaybetmeye başlar.Saçınızı sık sık yıkayın: Saçlarda bulunan doğal yağlar saçınızın rengini alıp soluklaşmasına neden olur. Yağlı saç tipine sahipseniz özellikle dikkat etmeniz gerekir. Çok yağlı saç tipine sahipseniz saçlarınızı her gün yıkayın. Saçlarınızı yağdan arındırmak için kuru özelliği olan yağlı saçlar için şampuan kullanın.

Güneşe karşı koruyan kremler kullanın: Güneş ışınları özellikle yazın saçların renginin soluklaşmasına ve matlaşmasına neden olur. Saçlarınızın güneşten hasar görmemesi için güneşe karşı koruyucu özelliği olan bakım ürünleri kullanın. Ayrıca bu ürünler saç renginizin yanında saç derinizi de korur.

Saç düzleştiricileri ve şekillendiricilerini az kullanın: Saç düzleştiriciler ve şekillendiriciler saçlarımızda harikalar yaratıyor kesinlikle. Fakat bu ürünler özellikle hassas olan saçların kurumasına neden olur. Bunun için saçlarınızı devamlı ısıya maruz bırakmayın. Toparlanması için saçlarınıza zaman verin. Bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka saçlarınıza ısıdan koruyucu ürünler uygulayın.

Kırık saç uçlarından kurtulun: Boyalı olan saçlarınızı daha sağlıklı olması için onları kırıklardan kurtarın. Kırılma saç ucunda başlar bunu için saç uçlarınızı sık sık kestirin.

Sudaki klordan kaçının: Saçlarınızı klorlu olan su ile yıkamamaya özen gösterin. Havuz ve denize girdiğinizde çıkışta saçlarınızı hemen yıkayarak klorun saç derinize yerleşmesini engelleyin. Klorun saçınıza nüfus etmemesi için bakım ürünleri de kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst