Bu benmari usulü nedir?

  • Konbuyu başlatan BeyazMelek
BeyazMelek

BeyazMelek

Daimi Üye
Evet Meleklerim benmari usulünü hep duyarız özellikle aşçılar dillerinden düşürmezler bu terimi peki bu usul nedir ve nasıl uygulanır? Mutfakta vakit geçirmeyi seven hanımların severek yaptıkları yaş pastaların ve tatlıların vazgeçilmez parçası olan bu tarifi hatırlarsanız armut tatlılarımızda da kullanmamız gerekmişti.





Ocağa koyulan su dolu bir tencerenin içineminik parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını koyduğumuz ısıya dayanıklı birbaşka kap oturtulup orta ateşte arada karıştırılarak çikolatanın erimesinisağlama işlemine Benmari Usulü diyoruz.
PüfNoktaları :
§ Çikolata93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz.
§ Eriyençikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın.
§ Çikolatayıkoyduğumuz tencere suya değmemeli, su asla kaynamamalı suyun buharında aradakarıştırılarak eritilmeli çikolata.
§ Çikolatayıeritirken içine bir miktar su yada tereyağı ilave edebilirsiniz.
§ Çikolatalareridikten sonra çikolata dolu kabı bir yere alıp ara ara karıştırıpkullanacağınız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayın.
 
Üst