Bu gıdalardaki ürün kanserin düşmanı

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Bu gıdalardaki ürün kanserin düşmanı
ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yapılan çalışma yeni bir gerçeği ortya çıkarttı...

ABD Ulusal Kanser Enstitüsü araştırmacıları 293 bin 907 erkek ve 198 bin 903 kadın üzerindeki çalışmaları sonucu süt ürünleri ve diğer yiyeceklerden yüksek miktarda kalsiyum alanların kolorectal kansere yakalanma oranlarının en düşük düzeyde olduğu belirledi.

7 YILLIK ÇALIŞMA



Çalışma kapsamında araştırmacılar 50 ile 71 yaş arasındaki denekleri 7 yıl boyunca yakından izledi ve deneklerin tüm gıda alımlarının kaydını tuttu. Kadınlarda en fazla kalsiyum alan ilk yüzde 5'lik grubun en az kalsiyum alan ilk yüzde 5'lik gruba göre kolorectal kansere yakalanma riskinin yüzde 28 daha az olduğu tespit edildi.

Erkek deneklerde isebu oran ise yüzde 21 olarak gözlendi. Gıda veya destek olarak alınan kalsiyumun colorectal kanser riskini azalttığı vurgulanırken, süt ve yoğurt gibi süt ürünleri ile yeşil yapraklı sebzelerin yüksek oranda kalsiyum içerdiği kaydedildi.
 
Geri
Üst