Bulaşık makinesi kokusu için limon kullananlar

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bulaşık makinesi kokusu için limon kullananlar
bulaşık makinesi kokusu, bulaşık makinesi limon, bulaşık makinesinde limon kulananların yorumları ile ilgili bilgiler bu konumuz da yer alıyor.

Eski yıllar da lüks bir ihtiyaç gibi görülsede günümüz de hemen hemen her evin mutfağın da yer alan bulaşık makineleri adeta hayat kurtarıyor.Hele çalışan bir bayansanız yada kalabalık yemekli misafirleriniz geldiğin de bulaşık makineleri daha bir kullanışlı hal alarak zamandan size tasarruf sağlıyor. Sadece tasarrufu zamandan sağlatmıyor.. Yoğun bir bulaşığı muslukta yıkarken harcadığınız su ve ilacın çok daha azını bulaşık makinesi daha kısa sürede yıkayıp su ve elektrikten tasarruf etmenizi sağlıyor.

Bulaşık makinesin de yıkananların bazıları yıkansa bile ne yazık ki kokuları geçmez ve diğer temizlere de bu koku sinebilir. Özellikle yumurta kokusu var ki bildiğiniz üzere ne kadar yıkansa da yıkansın geçme konusun da inatçı bir kokudur. Bunun yanın da tavuk, balık gibi yiyecekler de yıkansalar bile kokusu kalabiliyor.

Bulaşık makinesin de yıkanan bulaşıklar için bir takım bulaşık makinesi kokuları satılıyor. Bu kokular farklı temizlik ürünü markaların da değişik fiyat aralıkları ile satışa sunuluyor.

Eğer bulaşık makinesi için kimyasal olmayan bir koku giderici istiyorsanız o zaman size kesinlikle limonu öneririm. Daha önce sizler ile paylaştığım eldeki balık kokusunu çıkarmanın pratik yolları isimli konumuz da limonun koku çıkarmada ne kadar etkili bir yöntem olduğuna dair detaylı bilgilere göz atabilirsiniz.

Bulaşık makinesinde limon kullanmak da çok sık kullanılan bir yöntemdir. limon konulmasının nedinini peki hiç merak ettiniz mi?

bulaşık makinesi kokusu.JPG


Limon zaten temizlikte çok sık başvurulan bir malzeme. Asidik yapısı nedeniyle limon pH 2 değerine sahip doğal bir temizlik maddesi haline geliyor. Limon, antibakteriyel özelliği ile hem bulaşık makinesindeki mikropları öldürüyor, hem de gizli saklı kalmış bölümlerdeki bakterileri dezenfekte ederek yok ediyor. Sadece bulaşıklar değil, bulaşık makinesi de limon sayesinde temizleniyor. Hem temizlik, hem de mis gibi kokusu ile pırıl pırıl bir bulaşık makinesi sizi bekliyor.


Bulaşık makinesin de koku giderici olarak sadece limon kullanmayabilirsiniz. Sitrik asit içeren portakal, greyfurt gibi c vitamini deposu narenciye meyvelerini de bulaşık makinesin de koku giderici olarak kullanabilirsiniz.
 
Ben de bulaşık makinesin de limon kullanıyorum gayet güzel parlatıyor vede kokuyu alıyor doğal olan ürünler her zaman için daha iyidir bazen de bulaşık makinesi parlatıcısı olarak sirke kullanıyorum tavsiye ederim oda çok iyi parlatıyor. Yalnız limona dikkat etmenizi öneririm bir ara çok fazla limon koydum onunda iç kısmı parçalanıp gözenekleri falan tıkadı epey bir uğraştım delikleri temizlemek için:)
 
Geri
Üst