Burun Estetiği Sonrası Masaj Yapanlar

Uzman SühaN

Administrator
Burun Estetiği Sonrası Masaj Yapanlar
burun estetiğinde masaj ne için yapılır,burun estetiğinde masajın önemi,burun estetiğinde masaj burunu düzeltirmi,burun estetiği ve masaj hakkında bilgiler


b.jpg




Burun estetiği sonrası buruna masaj yapılıp yapılmayacağı burun estetiğinde sıkça sorulan sorulardandır. Bu sorunun nedeni ise önceki yıllarda neredeyse herkese ameliyat sonrası masaj önerilmesidir.

Aslında buruna masaj, burun ameliyatından sonra, burunda oluşan ödemi azaltabilecek bir lenf drenajı sağlar. Burun ameliyatı sonrası, masaj ile buruna şekil verilemez. İstisna olarak, eğri burunlarda masaj oldukça yararlıdır.Yıllar boyunca, eğri bir burunda eğri taraftaki kaslar kısalmış, yumuşak doku özellikleri değişmiş olabilir. Ameliyat sırasında, kemik ve kıkırdak düzeltilir ve yumuşak dokuların buna adapte olması beklenir. Bu aşamada yumuşak dokunun esnetilmesi için yapılacak masajlar işe yarayabilir.

Masaj uygulamaları sırasında, masajın uygulanacağı açı ve şiddet iyi ayarlanmalıdır. Aşırı yapılması ödemi arttırabilir, sorunlara yol açabilir.

Özetle, masaj çok sınırlı durumlarda kullanılabilen, her olguda kullanılması kesinlikle gerekmeyen bir uygulamadır ve doktorunuza danışmadan, daha önce ameliyat olmuş bir arkadaşınızın önerisi ile masaj uygulamak doğru değildir
 
Geri
Üst