Burundaki gözlük izi nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Burundaki gözlük izi nasıl geçer ?

Burundaki gözlük izi nasıl geçer ?

İnsanlar birçok nedenden dolayı gözlük takarlar. Sebep moda ya da göz sağlığı olabilir. Uzun süreli gözlük kullanımı burnunuzun üzerinde ve gözlerinizin altında iz yapabilir. Teknik özelliklerin ağırlığı, burnunuzun köprüsü üzerinde bir etki yaratır ve uzun süreli kullanımı izleri derinleştirebilir. Bu durumda görünümünüzü olumsuz etkilediğinden rahatsızlık duyabilirsiniz. Öyle ki gözlük kullanımını bir yana bırakıp lens kullanmayı düşünebilirsiniz. Peki bu istenmeyen gözlük izlerini doğal yollarla gidermek mümkün mü ? Evet mümkün.. Gözlük izini ne geçirir ? Makalemizin devamında bur soruya dair ayrıntılı bilgiler vereceğiz daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



gözlük izini ne geçirir.jpg






Yakın gözlüğü, uzak gözlüğü, dinlendirici gözlük ve güneş gözlüğü bir kaç nedenden dolayı gözlük kullanıyoruz. Hem güneş gözlüğü hemde göz sağlığı için kullandığımız gözlükler burun köprüsü ve gözlerimizin altında iz oluşumuna neden olur. Bu görüntü sizi rahatsız edebilr. Heleki bir davete yada sevgilinizle bulaşmaya giderken dış görünümünüz ile ilgili kaygılara neden olabilir. Uzun süreli gözlük kullanımı doğal olarak herkeste iz yapıyor. Gözlük alırken gözlük burun ayarı mutlaka yapılmalıdır. Gözlük burun tutacağı çok sıkı olursa gözlük izine maruz kalmanı muhtemel.. Gözlük izi olmaması için işte daha önce belirttiğimiz gibi burun tutacakları doğru ayarlanmalıdır. Bu yazı, burun üzerindeki gözlük izlerinden kurtulmak için çareler sunuyor. Şimdi bu izleri gidermenin yollarına bir göz atalım...




Güneş gözlüğünün burunda iz yapmaması için ne yapmalı ?



Gözlük izini ne geçirir ? Aloe vera, kozmetik özellikleri nedeniyle güzellik endüstrisinde son derece popülerdir. Tamamen kozmetik özelliklere sahip olan Aloe vera, gözlük izlerinin giderilmesinde etkili bir şekilde çalışır. Sadece gözlük izlerine biraz aloe vera jeli sürün ve bir süre bırakın. Aloe vera jeli, koyu renkli lekelere de uygulanabilir. Gözlük izlerine düzenli olarak aloe vera jeli sürün, daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Salatalık cilt için birçok şaşırtıcı yararlar sunar. Koyu halkalar, kabarık gözler gibi pek çok cilt sorununda size rahatlama sağlar. Sadece 2 salatalık dilimi alın ve cildinizde etkilenen bölgeye yerleştirin. Salatalık suyundan bile faydalanabilir ve etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. . Salatalık, cildi sakinleştirmede ve sakinleştirmede çok etkilidir ve birçok cilt bakım ürününde yaygın olarak kullanılır. Kırışıklıklar ve güneş yanığı tedavisinde ve cildin parlatılmasında yardımcı olabilir. Bu özellik, gözlük izlerini temizlemenize yardımcı olabilir. Bu uygulamalar güneş yanığı gözlük izi içinde faydalıdır.




gözlük izi olmaması için.jpg





Limon gözlük izlerinden rahatlama sağlamak için son derece iyidir. Limon suyu C vitamini içerir. C vitamini izlere ve lekelere yardımcı olabilecek cilt hafifletici özelliklere sahiptir . Ayrıca etkilenen bölgedeki cildi aydınlatmaya yardımcı olabilir.Limonun doğal bir ağartma fenomeni olduğunu bilmeyen yok. Güneş gözlük izi olmaması için de kullanılabilir. Gül suyu güçlü bir cilt toneri görevi görür. Bu inanılmaz avantajdan yararlanabilirsiniz. Gül suyu, bir çok kadının günlük cilt bakım rutininin bir parçasıdır. Yüzü anında yenileyip aydınlatan parlak bir yüz toneridir.Günde iki kez burnunuza veya yüzünüze gül suyu uygulayabilirsiniz.Gül suyu, göz çevresindeki koyu lekelerden ve gözlük izlerinden kurtulmanızı sağlayan en harika çözümlerden biri olarak kabul edilebilir. Bir kaseye 1 çay kaşığı gül suyu ekleyin. Şimdi, pamuk topunu batırın ve etkilenen cildinize yavaşça uygulayın..




Bal geçmişten günümüze cilt hastalıklarını tedavi etmek ve yaraları iyileştirmek için kullanılmıştır. Bal ayrıca doku onarımını teşvik eder, yaraları tedavi eder ve cildi aydınlatır ve nemlendirir.Bal nemlendirme için doğal bir ajandır, aynı zamanda leke azaltma yeteneği vardır.Gözlük izleri ile sürekli mücadele halindeyken, tamamen cilt faydaları ile dolu bal kurtarmaya gelir. 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı süt alın. Her iki malzemeyi de iyice karıştırın. Ardından, bu karışımı gözlük izlerinize uygulayın ve bir süre bekleyin. Sonra suyla yıkayın.Portakal kabuğu, burnunuzdaki gözlük izlerinin solmasına yardımcı olabilecek cilt aydınlatma özelliklerine sahiptir.Kurutulmuş portakal kabuğunu ince bir toz haline getirin.1 çorba kaşığı süt ilave edin ve elde ettiğiniz macunu burun üzerindeki koyu bölgelere uygulayın. Yaklaşık 15 ila 20 dakika kurumasını bekleyin.Sonra soğuk suyla durulayın..




güneş yanığı gözlük izi.jpg





Domates, ister dahili ister harici olarak kullanılsın, bir çok sağlık yararları sunar. Domateslerde bulunan asitlerin cildi iyileştirdiği, cildi yumuşak ve parlak hale getirdiği bilinmektedir. Etkilenen bölgeleri domates dilimlerini bir dakika ovalayın.Göz ve burun bölgesine masaj yapmak, gözlük izlerini azaltmak için son derece etkilidir. Badem yağı koyu renkli halkaları temizleyerek ve yaşlanma belirtilerini azaltarak kusursuz cildi desteklediği bilinmektedir.Elma sirkesi derideki toksinleri temizleyen, siğil ve yaraları temizleyen ve güneş yanığını gideren doğal bir büzücüdür . Bu özellikler burnunuzdaki gözlük izlerinin solmasına yardımcı olabilir.Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu alın. Bir pamuk topu kullanarak karışımı burnunuza uygulayın.




Gözlüklerin Burnunuzda İz Bırakmasını Önleme



Yüzünüzde veya gözlüğünüzde oluşan kir, makyaj veya diğer kalıntıları temizlemek için gözlüklerinizi ve yüzünüzü düzenli olarak temizleyin.Burun üzerinde kırmızı lekeler oluşmasına neden olan kuruluğu önlemek için düzenli olarak nemlendirici kullanın.Gözlüklerinizin boyutunu ölçmek için göz doktorunuzu ziyaret edin. Veya gözlüklerinizdeki burun yastığının materyalini değiştirmek hakkında konuşun.Terlerken, mümkünse gözlüklerinizi çıkarın ve teninizi kurulayın.Burun üzerindeki gözlük izlerini kaldırmak için en iyi krem hangisidir? Burnunuzdaki izleri çıkarmak için bir hidrokinon krem uygulayabilirsiniz.


Gözlükler her yüz tipine mükemmel bir uyum sağlar.Kontakt lenslere kıyasla bakımı daha kolaydır.Gözlerin tozdan, polen alerjisinden ve korkunç şeylerden korunması muhtemeldir. Teknoloji o kadar gelişti ki, gözlerinizi katarakt oluşumuna neden olan zararlı UV ışınlarından koruyan gözlükler var. Evet gözlük kullanımı avantajdır ancak en büyük sıkıntı burun üzerinde izler yaratması.Uzun süre gözlük takmak, gözlük camlarının burun derisine sürtünmesiyle hiperpigmentasyona neden olur. Bu da burun çevresinde koyu lekelere neden olur.Sıkı ve ağır tutaçlar göz yorgunluğuna neden olur, bu da baş ağrısına ve gözlerin altında koyu lekelere yol açar.Uygun olmayan çerçeveler ve ağırlık sorunları da gözlük takarken burun üzerinde koyu lekelere neden olur.


Özetle gözlük izlerinden kurtulmanın yolları ; Aloe Vera antienflamatuvardır, antioksidanlar bakımından zengindir ve A, E ve C vitaminleriyle doludur. Aloe vera jelini etkilenen alanın etrafına yatmadan hemen önce uygulamak dokuları iyileştirir ve karanlık noktaları aydınlatır.Patates, doğal bir ağartma maddesidir, hiperpigmentasyon izlerini azaltır.Ayrıca etkilenen bölgeye ince kesilmiş patates dilimi uygulayabilir ve 20 dakika bekletebilirsiniz. Zeytinyağlı kakao yağı uygulaması ile izler ve pigmentasyonlar giderilebilir. Zeytinyağı, gözenekleri tıkamadan derinin derinliklerine nüfuz eder. Cildi nazikçe temizler ve cildi parlak ve sağlıklı bırakan tüm ölü cilt hücrelerini temizler.Çilek suyu skar izlerini azaltmada etkilidir. Ellagik asit bakımından zengindir ve antioksidan özelliklere sahiptir. Çilek yerine, antioksidan bakımından da zengin oldukları için nar ve vişne de kullanabilirsiniz. Portakal, C vitamininin harika bir kaynağıdır ciltle ilgili çeşitli rahatsızlıkları azaltmada yardımcı olabilir ve ayrıca güzellik rutinleri için de kullanılabilir. Kuru portakal kabuğu badem yağı ve sütle tatbik edilmesi koyu renkli lekeleri azaltır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Güneş gözlükleri dahil olmak üzere başa büyük sıkıntı yapıyor hele unuttuğunuzda o burunun üst bölgesini uyuşturuyor farkta etmiyorsunuz gözlük bi çıkıyor iki damga var orada :)
 
Of ya ben on dakika bile takamıyorum gözlüğü burnumun üstünü hem acıtıyor hemde böyle bi iki saat kullansam iz bırakıyor teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım umarım işe yarar
 
Geri
Üst