Çam poleninin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Çam poleninin faydaları nelerdir ?
polen, çam poleni,çam poleni nedir,çam poleni neye iyi gelir,çam poleni faydaları,

Son günlerde çam poleni ile ilgili haberler gündemde . Çam poleni, adından da anlaşılacağı gibi, genellikle altın sarısı bir renk olan çam ağaçlarından elde edilen polendir.Çam poleni, hormonların bilinen bir güçlendiricisi ve testosteron gibi fito-androjenlerin kaynağıdır. Polen Çam ağaçlarından elde edilir ve vitamin B1, B2, B3, B6, Vitamin D, A B-Karoten, Folik Asit ve Vitamin E içeren geniş bir yelpazeye sahiptir. Fosfor, Potasyum, Selenyum ve Bakır dahil olmak üzere minerallerin , Sodyum ve Çinko yanı sıra Demir ve Manganez içerir. Çam poleninin 200'ün üzerinde biyoaktif, doğal besin, mineral ve vitamin vardır, Hepsinden iyisi, bu bileşenler vücut tarafından doğal ve sağlıklı olarak kolayca tanınarak insan vücudu tarafından tamamen emilebilir.Çam poleni, bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilirken, aynı zamanda düzenli olarak tüketenlerde bir dizi sağlık etkisi yaratmaktadır.Kimyasallar, bileşikler, hormonlar , androjenik elementler ve antioksidanlarla yüklüdür. Makalemizin devamında çam polenin faydalarına tüm detayları ile değineceğiz . Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..
cam poleni.jpg


Günlük rutinleri sürdürebilmek için her zaman enerjik ve sağlıklı olmak gerekiyor. Çoğu zaman bu mümkün olmuyor.Kim enerji dolu hissetmek, sağlıklı bir uykuya sahip olmak, libidoyu arttırmak ve mümkün olduğunca genel sağlıklarını iyileştirmek istemiyorki ? Genel sağlık için dengeli bir hormon profilinin korunması şarttır. Bu polende bulunan androjenik ve hormonal bileşikler, testosteron ve östrojen seviyenizi dengelemek için mükemmel bir yol olabilir . Çam poleni, vücudun onarılmasına ve gençleştirilmesine yardımcı olan 250'den fazla farklı vitamin, mineral ve fitokimyasal ile süper yüklüdür. A, B kompleksleri, C, D2, D3, E, gibberellinler, brassinosteroidler, çinko, bakır, ormus, selenyum, polisakkaritler, magnezyum, antioksidanlar, lif, canlı enzimler, steroller, flavonoidler ve lignin vitaminleri bakımından zengindir. Aynı zamanda glisin, arginin, valin ve glutamik asit dahil olmak üzere 20'den fazla farklı amino asit ve artı esansiyel amino asitlerin sekizini içerir. D3 sadece hayvansal ürünlerde mevcut olduğu için veganlar yaklaşık% 30 protein olduğu için veganlar için özellikle yararlı bir doğal takviyesidir.

Çam Poleni Özellikleri


Afrodizyak: Doğal olarak libidoyu artırmaya ve cinsel fonksiyonu iyileştirmeye yardımcı olur.

Adaptogen : Vücudun doğal ve fiziksel stresle daha iyi başa çıkmasını sağlar

Böbrek Toniği:Böbreklere bağlı endokrin sistemi canlandırır.

Karaciğer Tonik: safra salgısını düzenlemeye ve karaciğeri dengelemeye yardımcı olur

Androjenik : Testosteron ve androsteronun doğal biyo yararlanımı kaynağı

Kalp Toniği: Kolesterolü düşürür ve süperoksit dismutaz seviyelerini yükseltir

Beyin : Ruhsal enerjiyi arttırmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olur

Cilt bakımı : cilt, saç ve tırnakların durumunu iyileştirmeye yardımcı olur

Antioksidan: Yüksek miktarda serbest radikal süpürücü antioksidan içerir.

Protein Kaynağı: Çam poleni yaklaşık % 30 protein

Anti-inflamatuar: Çam poleni tozu vücuttaki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur





Bir besin takviyesi olarak, doğal olarak testosteron seviyelerini artırabildiğinden, çam poleni en çok androjenik nitelikleriyle ünlüdür. Popüler inanışın aksine, çam poleni sadece erkeklere hitap etmiyor. Kadınlar içinde etkilidir. Çam poleni doğal olarak testosteron seviyelerini arttırmaya ve eksiklikleri dengelemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, üreme sağlığını düzenleyen, hem erkek hem de kadınlar için doğurganlığı artıran ve büyüme hormonlarını salgılayan amino asit L-arginin içerir. Bu nedenle, çam poleni sadece erkekler için değil, hormonla ilgili sorunlar yaşayan veya menopoza giren kadınlar için mükemmel bir tamamlayıcıdır.Çam Poleni, tonik bir ilaçtır, yani vücudunuzda toksik etkilere neden olmadan, bir süre boyunca kullanılabilir. Ayrıca adaptojeniktir.



Çam Poleninin önemli bir ilgisini çeken bir başka güçlü işlevi de androjen olmasıdır. Hem erkekler hem de kadınlar için vücuttaki testosteron düzeyleri korunmalı ve belli bir seviyede tutulmalıdır. Düşük testosteron düzeylerinin bir çok yıkıcı vücut işlevine yol açan olumsuz etkileri olduğu düşünülür.Çam Poleni ile ilgili dikkatlerin çoğu, güçlü biyo-temin edilebilir androjen fito-hormonlarına odaklanır. Bu fito-hormonlar, biyo-özdeş hormonlar ve reçeteli steroidler gibi sentetik hormonların aksine güvenlidir ve vücuttaki hormon üretiminin normal negatif geri bildirim mekanizmasına müdahale etmezler . androjenik bileşenler, sağlıklı kemik ve kas kütlesinin oluşturulması ve sürdürülmesi, sağlıklı ve yüksek metabolizmanın sürdürülmesi, güçlü bağışıklık fonksiyonunun, cilt sağlığının ve esnekliğinin, libido teşvik etmede potansiyel güçlü etkilerini açıklar.Testosteron seviyelerini yükseltmek için iddia edilen birçok doğal ilaç gibi, çam poleni gelişmiş atletik performans , daha büyük kas kütlesi, gelişmiş cinsel fonksiyon ve enerji ve libidodaki artışlar gibi faydalar sağladığı söylenir .Ancak çam poleni sadece doğal testosteron güçlendirici olarak kullanılmaz. Ayrıca, bir dizi sağlık sorunundan şifa sağlamanın yanı sıra aşağıdakiler de dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki sorunlara karşı koruma sağlar




Akne

artrit

egzama

Erektil disfonksiyon

Kalp hastalığı

Yüksek kolesterol




Çam poleni aynı zamanda bağışıklık sistemini uyarmak, beyin sağlığını desteklemek, detoksiyi desteklemek, kilo kaybını desteklemek, ağrıyı hafifletmek, enflamasyonu azaltmak, yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve bazı kanser türlerini önlemek için kullanılır.Dahası, çam poleni bazen bir adaptojen olarak pazarlanmaktadır: Vücudunuzun stresin olumsuz etkilerine karşı direncini arttırmak için kullanılan doğal bir maddedir.Diğer hormonlar gibi, testosteron da belirli bir aralıkta kalmalı ve çam poleni takviyeleri kullanmanın hormon seviyenizi çok yüksek ve bacaklardaki kan pıhtıları, kardiyovasküler problemler, artmış prostat kanseri riski gibi yan etkilere yol açabileceği riski vardır. Hamile ve emziren kadınlar, çocuklar, gençler çam poleni almamalıdır.Bazı insanlar için, düşük testosteron seviyeleri, tedavi gerektiren altta yatan bir tıbbi durumun işareti olabilir, bu nedenle kendi kendine tedavi etmek yerine semptomlar yaşıyorsanız doktora görünmelisiniz.Çam polen tentürünün bir diğer yaygın kullanımı, erektil disfonksiyonda yardım sağlamanın yanında sperm sayısını ve doğurganlığı arttırmaktır. Arjinin, Erkeklik organına ve sperm sayısına kan akışını arttırmaya yardımcı olan bir amino asittir.



Çam Poleni Beslenme Bilgisi



Çam poleni, çam ağacının üreme sisteminin bir parçası olduğu için, yaşamı başlatmak ve sürdürmek için gerekli olan temel besinleri içerir. Çam poleninde bulunabilecek 200'den fazla biyo besin maddesi bulunmaktadır.

Eser miktarları dahil olmak üzere çeşitli vitaminler ve mineraller:


A vitamini

B1 (Tiamin)

B2 (Riboflavin)

B3 (Niasin)

B6 (Piridoksin)

B9 ( Folik Asit )

C vitamini

E vitamini

D vitamini

Beta karoten

Potasyum

Kalsiyum

Magnezyum

Fosfor

Demir

Çinko

Selenyum

Manganez

Sindirimi ve sağlığı geliştirebilen enzimler






En az eser miktarda dahil olmak üzere oksidatif stres ve yağ asitleri ile savaşabilen antioksidanlar:



Alfa Linoleik Asit

Oleik asit

Çözünebilir ve çözünmez lif

Monosakkaridler

Polisakkaritler

Nükleik asit

Süperoksit dismutaz

İnositol

Birçok farklı polifenoller

Quercetin, oldukça güçlü bir antioksidan

rutin

Resveratrol

Testosteron gibi fito-androjenler






Çam poleni sporcular, vücut geliştiriciler, için iyi bir takviyedir. Çam poleni tozu, egzersiz yaparken vücudu desteklemek için çeşitli vitaminler, mineraller, amino asitler ve diğer besleyici bileşikler içermektedir.Sentetik steroidlerin aksine, çam poleni, steroid benzeri özelliklere sahip doğal steroller içerir, bu yüzden atletik performansı arttırmak için güvenle kullanılabilir. Çam poleni toksik değildir ve kullanımı güvenlidir, ancak, çam alerjisi olan kişiler, ciddi bitki müttefikleri veya arı sokması alerjisi olan kişiler için uygun olmayabilir. Çam poleninin diğer faydaları ise şunlardır.Canlılık ve dayanıklılığınızı önemli ölçüde artırır.Özgül yaşlanma karşıtı bileşiklerle uzun ömürlülüğü destekler. Erkeklerde düşük testosteronu yükseltir.Sperm sayısını artırarak erkek doğurganlığını artırır. Düşük androjen seviyelerine bağlı cinsel işlev bozukluğunu ortadan kaldırır. Kadınlarda ve erkeklerde östrojen-testosteron oranını dengeler. Prostat hastalığını önler. Karaciğer hücre aktivitesini destekler, karaciğer detoksifikasyonuna ve rehabilitasyonuna yardımcı olur. Karaciğer hücrelerinin aktivitesini hızlandırır ve safra sekresyonunu düzenler. Cildin metabolik fonksiyonunu güçlendirir ve saçı köklerinden besler. Metabolizmayı düzenler.Kilo yönetiminde yardımcı olur ve kilo kaybını artırır.Bağışıklık fonksiyonunu büyük ölçüde destekleyerek genel sağlığı geliştirir. Cilt elastikiyetini artırır. Kalp, kan ve kan damarlarını iyileştirerek kardiyovasküler sistemi korur.



Kabuktan ve iğnelerden tohumlara ve saplara kadar, çam ağacının hemen hemen her kısmı iyileştirici bileşikler içerir, ancak bunların hepsi besin bakımından en zengin olan polendir. B1, B2, B3, B6, B9, yağda çözünen vitamin A, E, D, D2, D3, polisakkaritler, nükleik asitler, MSM, antioksidanlar ve canlı enzimleri içerir. Aynı zamanda tüm diğer amino asitlerin yanı sıra 12 diğer amino asit ve ALA Omega 3 yağlarına da sahiptir.Çam poleni vejeteryanlar içi yararlı bir kaynaktır. D3 vitamin kaynağı olduğu gibi iyi bir protein kaynağıdır.Çam poleninin en önemli besinsel iddiası, hormonları dengelemesidir.Çam poleninde bulunan L-arginin, doğurganlığı iyileştirmeye ve büyüme hormonlarını serbest bırakmaya yardımcı olur. Bu nedenlerden dolayı, her yaştan kadınlar tarafından çam poleni alınabilir ve özellikle hormonal dengesizliği olan ya da menopoza girenler için faydalıdır.Çam poleninin beslenme profili, cildin, saçın ve tırnakların durumunu büyük ölçüde artırabilen son derece güzelleştirici bir süper besindir. Doğal olarak vücudu kırışıklıkları azaltmaya, cildi sıkılaştırmaya ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olan daha fazla kolajen ve elastin üretmeye teşvik eder. Büyük güzellik markalarının birçoğu, çam poleninin güzelleştirici nitelikleri üzerinde toplanıyor, öyle ki organik ve doğal cilt bakım kremlerinde bir bileşen olarak kullanılıyor.Çam poleninin büyük bir antioksidan kaynağı olduğu bilinmektedir . Bunlar, insan vücudunda hasara ve oksidasyona neden olan bileşikler olan serbest radikallerin toplanmasında yer alan bileşiklerdir.Görüldüğü üzere çam poleninin bir çok faydası var. Çam poleni tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çam Poleni ayrıca meme ve prostat kanserine karşı aktif olan bir steroid içerir. Kanser hücre büyümesini ve çoğalmasını engeller ve durdurur. Kadınlarda da , testosteron eksikliği olabilir, libido eksikliği, yorgunluk, ruh hali halinde düşüş, açıklanamayan bedensel değişiklikler, uyku bozuklukları vb. Gibi birçok rahatsızlığa yol açabilir. Kadınlar menopoz yıllarına girerken bu daha da önem kazanıyor. Menopoz yılları, kadınların testosteron seviyelerinde ciddi bir düşüşe neden oluyor. Çam Poleni, her türlü cilt koşullarını başarılı bir şekilde tedavi etmek için harici olarak da kullanılabilir. Egzama, akne ve bebek bezi döküntüleri ile mücadele ederken doğrudan cilde uygulanacak bir krem haline getirilebilir. Çam polenindeki androjenik bileşenler, sağlıklı kemik ve kas kütlesinin oluşturulmasında ve korunmasında, sağlıklı ve yüksek metabolizmanın sürdürülmesi, güçlü bağışıklık fonksiyonu, cilt sağlığı ve elastikiyetinin sağlanması, libido (sağlıklı bir endokrin sistemin bir işareti), meme üzerindeki potansiyel güçlü etkilerini açıklar. Çam poleni Sağlıklı androjen (testosteron) seviyelerinin geri kazanılmasına yardımcı olabilir, Yorgunluk ve kardiyovasküler sağlığı teşvik ederek LDL ve vLDL kolesterolü düşürür. Bağışıklık sisteminin sağlığını arttırmaya yardımcı olabilir. Kronik ağrı için (artrit gibi) olası yarar ile anti-enflamatuar etkiler sağlar. Çam Poleni, vücudu detoksifiye etmeye ve karaciğer ve safra kesesinin sağlığını arttırmaya yardımcı olduğu bilinen amino asit glutatyonunu içerir. Ayrıca prostat sağlığını destekler.
 
Çam Poleni, vücudunuz üzerinde toksik etkileri olmadan, bir süre içinde kullanılabileceği anlamına gelen tonik bir ilaçtır. Aynı zamanda adaptojeniktir, bu yüzden vücudunuzun tam olarak neye ihtiyacı olduğunu karşılayacak ve herhangi bir sıkıntıyı tedavi edecektir. Bir besleyici olarak, Çam Poleni, Vitamin A, B-Karoten, B1, B2, B3, B6, Folik Asit, D Vitamini içerir. E Vitamini Kalsiyum, Bakır, Demir, Manganez, Magnezyum, Molibden, Fosfor, Potasyum, Selenyum, Silikon, Sodyum ve Çinko açısındanda zengindir. Çam Poleni yirmiden fazla amino asit ve sekiz esansiyel amino asit içerir! Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun? Bu tam bir protein! Çam Poleni bağışıklık ve endokrin fonksiyonlarını arttırma, ağrıya duyarlılığı azaltma, kolesterolü düşürme, karaciğer rejenerasyonunu uyarma potansiyeline sahiptir; bir anti-enflamatuar, anti-artritik ve anti-tümördür. Dikkat çeken önemli bir özellik olan androjen olmasıdır. Çam Poleninin bir androjen olması, testosteron seviyelerini etkili bir şekilde artırma potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir ve bu onu doğal olarak elde edilen bir testosteron kaynağı yapar! Bu, doğada testosteron kaynakları çok az olduğu için çok büyük bir keşif. Çam Poleni kandaki testosteron seviyesini yükseltir ve androjenlerin östrojene oranını dengeler. Çam polenindeki steroller hormon düzeyleri üzerinde bu etkiye sahip olanlardır. Steroller, temel olarak bize faydalı olan bitki steroidleridir, ancak çamların büyümesine ve gelişmesine de yardımcı olur!
 
Arkadaşlar herkese selamlar. Çam poleni konusunu görünce yazamadan duramadım. Ben evliyim ve bebeğim olmuyordu eşimin sperm sayıları çok düşüktü. Doktor ilaç verdi ama işe yaramadı . Bir arkadaşımız çam polenini önerdi eşim düzenli olarak tükketi ve bende tükettim kadınlar içinde iyimiş. Neyse eşimin sperm sayısı arttı daha kullanalı bir ay oldu henüz hamile kalmadım ama kalırsam sizlere buradan yazacağım. Yani sperm sayısı düşüklüğüne kesinlikle iyi geliyor bu probleme sahip olanlara çam poleni kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Malesef arkadaşlar bizde çok aradık satışı yok .Bizde eşimle birlikte bu sene toplayıp ürettik cook ugrastirici emek isteyen ürün ama sonuca değdi baya bir polenimiz çıktı.
 
Geri
Üst