Çatlatma İğnesinden Sonra Gebelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Çatlatma İğnesinden Sonra Gebelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

ÇATLATMA İĞNESİNDEN SONRA ERKEN HAMİLELİK BELİRTİLERİ Hamilemiyim Çatlatma iğnesi sonra en erken hamilelik belirtileri nelerdir ?

Çatlatma İğnesinden Sonra Gebelik Belirtileri- başlıklı konumuzu incelerken sorularınıza en iyi şekilde yanıt bulacaksınız. Gebe kalma süreci doğal yolların haricinde zorlu bir süreçtir. Yıllarca bir evlada kavuşabilmek için mücadele veren insanlar var. Bunlardan biri de benim. Doğal yollardan hamile kalamayınca tedavi yöntemleri aramaya başladık ve tabii ki ilk olarak tıpta tedavimizi aradık. İlk tedavi başlangıcım klomen ile oldu. Klomeni 3 dönem olarak kullandım. Klomenle ilgili detaylı bilgi için buradanbuyrun.

catlatma ignesi.jpg


Klomen bebek isteyip başarılı olamamış çiftlerin ilk tedavi basamağını oluşturuyor diyebilirim. Doktorunuz klomen ile beraber sizin yumurtalarınızı gelişmesi için klomen başlatıyor. Bu ilaç olgunlaşmayan yumurtaları oluşturarak çatlamasını sağlayan bir ilaç. Bu sayede doktorunuz sizin yumurtalarınızı daha kolay takip ederek olgunlaşan yumurtaların ne zaman çatlayabileceği, ne zaman ilişkiye girmeniz gerektiğini söyler. Bu aşamada başarılı olamayan bebek sahibi olmak isteyen çiftler aşılama tedavisini deneyebilirler. Aşılama tedavisi devlet hastanelerinde rapor almak koşulu ile desteklenerek yapılmaktadır. Aşılama için rapor şartları için yazımızıinceleyebilirsiniz. Ama özellerde fiyat değişikliği olmaktadır ve devletteki ile arasında ek masraflar olacaktır. Özel merkezlerde yaptıracak olanların dediğim gibi ilaç tahlil gibi ekstra masrafları çıkabiliyor. Özel merkezlerde şuan en az 600 en fazla 3000 arasında fiyatlar değişiyor diye biliyorum. Tüp bebek daha farklı bir durum tabi.

Tabii aşılamaya karar verdikten sonra yine bazı tetkikler yapılması zorunlu. Bu sonuçlara göre doktorunuz tedavinize başlayacaktır. Çoğu kadının en büyük sorunu da kısırlık tedavisinde yumurtlama sorunudur. Adet düzensizliği adet görememe, yumurtaların olgunlaşamaması ya da çatlayamaması gibi sorunlar için doktorunuz size gerekli yumurta geliştirici ilaçlar başlayacak sizi aralıklı olarak kontrollere çağıracaktır. Yumurtaların gerekli olgunluğa ulaştığı andan itibaren çatlatma iğneleri (ovitrelle) devreye girecektir.


Doktorunuz bu çatlatma iğnesini yaptıktan 36 saat içerisinde ilişkiye girmenizi ya da aşılama için merkeze gelmenizi söyleyecektir. Aynı işlem tüp bebek için de geçerlidir. Bu 36 saat önemlidir çünkü ilaçlarla ya da kendiliğinden istenilen olgunluğa ulaşmış yumurtaları ovitrelle gibi çatlatma iğnesi ile çatlatarak sperm hücresine açık kapı bırakacaksınız. Bu 36 saat içinde öncesinde de ilişkiye girmekte fayda var. Çünkü biliyorsunuz belki sperm hücreleri de 72 saat yani 3 gün kadar canlı kalabilmekte. Siz ilişkiye girdiğinizden 3 gün sonraya kadar yumurtalara kadar ulaşan spermler canlı kalacaktır ve bu süre içinde çatlayan yumurtayı kolayca dölleyebilecektir.

asilama islemi.jpg


Aşılama için de yine size verilen saatte kendiniz deri altından çatlatma iğnesini kolayca uygulayabilir 36 saat içinde doktorunuzun size verdiği saatte merkeze gitmeli aşılama yaptırmalısınız. Aşılama işlemi tüp bebek kadar uzun bir süreç değildir. Aşılama anında siz muayenedeki gibi pozisyon alıyorsunuz. Baba adayından alınan sperm bir enjektör yardımı ile anne adayının rahmine yerleştirilir. Bu işlem acısız ve birkaç dakika süren bir işlemdir hatta işlemden birkaç saat sonra günlük işlerinize devam edebiliyorsunuz.

Çatlatma iğnesi olduktan sonra aşılama ya da ilişki öneriliyor. İlişkiden sonra eğer o anda sperm çatlayan yumurtayı döllerse bundan 7-8 gün sonra beta hcg hamilelik hormonu kanda hızla yükselmeye başlıyor. Dolayısı ile ilişkiden 7-8-9 gün sonrasında kanda hamileliği bulabilirsiniz. Ama idrar testleri için aynı şeyi söyleyemem. Gebelik belirtileri için çatlatma iğnesinden çok ilişki anınızı ya da aşılama yaptırdıysanız ya da tüp bebek yine transferden sonra 10. gün test yapmanız istenecektir. Aslında yine bu günlerde de gebelik belirtilerinden söz edilemez. Normal olsun tedavi ile olsun gebelik belirtileri hemen hemen aynı zamanda ortaya çıkar. Yani adet tarihiniz geçtikten 1-2 hafta sonra gebeliğiniz 2-3 haftalık iken belirtiler başlayabilir. Bunun için çatlatma iğnesini baz alamayız. Nihayetinde çatlatmadan sonra döllemenin oluşmama durumu da söz konusu. Gebelik için ilişki ve döllenme oluşması gereklidir. Yine gebelik belirtilerini yaşayabilmeniz için ilk basamak adet gününüzün gecikmesidir. Bununla ilgili tüm yaşadıklarınızı sorularınızı bize yorum olarak ulaştırabilirsiniz. Yardım istediğiniz her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
beyza hanım ben 12 kasımda çatlatma iğnesi vuruldum kasıklarım ağrıyor ne zama test yapayım doktorum br şey söylemedi
 
Merhaba,

Kasıklarınız iğneden dolayı ağrıyor .Bol bol dinlenin , stres yapmayın.Beklenen mensiniz de gecikme olursa test yaparsınız.
 
Merhaba, 12 aralikta catlama ignemi oldum. 36 saat sonra iliski onerdi doktorum, ve uyguladik. Doktorum, her gun cok daha iyi, ama olmazsa gun asiri iliskiye girmelisiniz dedi. Bunun disinda merak ettigim bir durum var. Ben pikos hastasiyim, normalde adetlerim tamamen duzensizdir. Genel olarak 1-2 ay gecikir yada olur gibi lekelenmeler olur ama akinti gibi kalmaktan ileri gidemez. Bu igneden sonra hamile kalmaz isem adetimde bi duzelme olur mu? (hamilelik soz konusu degil ise) yine gecikir mi? Yoksa zamaninda kanama olur mu?
 
Şimdi sen tedavi olmuşsun .Adetin kullanılan ilaçlardan dolayı geçici düzene girer .O düzende bu ay için geçerlidir. Hamilelik söz konusu değilse gecikme olmaz zamanında adet görürsün. Polikistik over sendromu kolay kolay tedavi olucak bir rahatsızlık değil canım. İnşallah hamişsindir ;)
 
Teşekkürler, biliyorum tedavisi yok malesef, bende bu ay icin sormustum zaten. Umarim, hayirlisi ne ise o olur. Saglikla..
 
Teşekkürler, biliyorum tedavisi yok malesef, bende bu ay icin sormustum zaten. Umarim, hayirlisi ne ise o olur. Saglikla..

düzensiz adet görenler de hamile kalabilir lakin adetin düzene girmesi pek mümkün olamıyor. Bende düzensiz adet görenlerdenim ve doğum yaptım ondan sonra yine düzensiz devam ediyor hormonal bir durum olabilir. Aslında bu konuda doktora görünmenizde fayda var ve düzensiz adet görenler için soğan kürünün çok iyi geldiğini söylemek isterim :tik:
 
Merhaba bende bu ayın 9nda çatlama iğnesi oldum 19da da test alıp baktım ama negatif cıktı yanı gebe değilim acaba erkenmı baktım??yani 11ci günü baktım :((
 
Mrb kızlar ben aranızda yeniyim ☺ iki aydır klomen tedavisi görüyorum dr ilk seferde çatlama iğnesi vermedi ama bu kez verdi iki gün önce yaptırdım ertesi günü kaşık ağrısı mide bulantısı oldu ama bugün geçti sanırım çatladı sizce ne zaman kan testi yaptırayım heyecanla bekliyorum zaman geçmiyor ilk defa olumlu hissediyorum ☺
 
Geri
Üst