Çekirdekli Ekmek

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Çekirdekli Ekmek
ekmek tarifleri ekmek ekmek tatlısı ekmek tarihi çekirdekli ekmek ekmek hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar değişik tatları seviyorsunuz yeni tarifler denemekten çok hoşlanıyorsunuz. ozaman sizlere Çekirdekli ekmek tarifini gurula sunuyorum melekler :) yanında da bu kış hastalık ayınca sıcacık bir kırmızı mercimek çorbası nasıl da güzel olur değil mi :)

cekirdekli-ekmek-tarifi-2df.jpg



Malzemeler:

1 paket kuru maya

1,5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı ay çekirdeği içi

Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın.

Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın.

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin.

Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın.

Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın.

Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Geri
Üst