Çene ucu estetiği nedir kimlere yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çene ucu estetiği nedir kimlere yapılır?
Yüzün alt kısmın da yer alan çene, kişinin ifadesini ve karakteristik özelliğini olumlu yada olumsuz bir şekil de yansıtan bir bölümdür.

Bazı kişiler de gelişimsel, kalıtımsal nedenlere bağlı olarak çene bölümün de yapısal olarak olumsuz görüntüler olabilir. Bu kişinin hayatını bile bazen negatif bir şekil de etkileyen bir durumdur. Kişinin kendine olan özgüvenini azaltan bu durum artık estetik plastik cerrahi doktorlarının hünerli elleri ile düzeltilerek daha güzel bir görüntü oluşturuluyor.

Çene ucu estetiği yapılışın da çene kemiğinin uç kısmına protezler ve silikonların yardımına başvurulur. Bunun yanın da çene ucu kemiği törpülenir yada plak vida kullanılarak çene ucu kemiği istenilen şekile getirelerek düzeltilir.

chin.JPG


Günümüz de dudak ve burun estetiği tek başına yeterli olmamaktadır. Eğer çene ucun da görüntü olarak anormal bir şekil varsa bunun da düzeltilmesi gerekmektedir. Çene kemiği bazı kişiler de önde ve geride olabildiği gibi simetrik bir şekil de yüz orantısına uymamaktadır.

Hem düşük hemde geride bulunan bir çene kemiği kişinin burnunu olduğundan daha büyük gösterecektir. Özellikle yan profil bakışların da bu orantısızlık çok daha fazla belli olmaktadır.

Peki çene ucu estetiği nasıl yapılıyor?

Çene ucu estetiğin de en fazla başvurulan yöntemlerden biri dolgu enjeksiyonudur. Eğer hastanın çene ucu kemiği uygunsa ameliyatsız bir çözüm olan dolgu enjeksiyonu ile çene ucu kemiğine istenilen şekil verilerek düzeltilir. Fakat bu geçici bir yöntemdir. Bu yöntem hasta da en fazla 1 ile 1,5 yıl kadar kalmaktadır.

cene2.JPG


Diğer bir yöntem çene ucu kemiğine protez konulmasıdır. Protez kimlere konulur diye soracak olursanız eğer hastanın alt çene kemiği geride ve küçük ise çene kemiğinin durumuna göre titanyum, silikon gibi protezler konularak çene kemiği orantılı bir şekil de düzeltilir. Bazı durumlar da protez yerine hastadan alınan kendi kemiği ve kıkırdakları ile bu yöntem uygulanır.

Çene ucu estetiğin de oldukça etkili olan bu yöntem de ameliyat süresi yaklaşık olarak 1 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta 1 hafta kadar sıcak ve katı gıdalar tüketmemelidir. Ameliyat sonrasın da birkaç gün ağrılar oluşabilir ve bu durum da ağrı kesicilerle ortadan kalkmaktadır.


upload_article__0_0_cene-cerrahisi-5842.JPG


Çene ucu estetiğin de bir diğer yöntem de çene ucu kemiğinin kesilmesidir. Eğer şekil bozukluğu ileri bir derecedeyse o zaman bu yönteme başvurulur. Çene ucu kemiği kesilerek ve öne doğru kaydırılarak orantılı bir şekil de şekil verdirilir.
 
Güçlü bir çene çizgisi, gençliği, gücü ve cazibesini ima eder. Çene ameliyatı, yüzdeki işlevsel ve kozmetik tutarsızlıkları düzeltmeyi amaçlar. Ameliyatın türüne ve kapsamına bağlı olarak, dişlerin ve çenelerin birbirleriyle olan ilişkisini iyileştirmek ve yüz görünümünü uyumlaştırmak için en temel seviyeyi hedeflemektedir.

Bir hasta, büyük, küçük veya asimetrik alt çene veya çene üstü çene profilinden memnun olmayabilir veya çene boyutunu arttırmak veya azaltmak isteyebilir. . Hastaların beklentilerini göz önüne alarak, hiyalüronik asit dolgu enjeksiyonları, yağ transferleri veya implantlar (protezler) ile düzeltilebilir. Uygulama türüne bağlı olarak işlemin süresi değişecektir.

Çene estetiğinde hangi cerrahi yöntemler kullanılır?
Liposuction, kullanılan en popüler cerrahi yöntemdir; Bölgedeki yağ dokusunun çıkarıldığı yerdir. Buna ek olarak boyun kaldırma ameliyatı ve diğer cerrahi prosedürler kullanılabilir. Ancak son yıllarda hastalar cerrahi dışı yöntemlere bakmaktadır.

Cerrahi dışı enjeksiyon prosedürünü kim gerçekleştirebilir?
Bu prosedür, bu alandaki yeterli bilgi ve deneyime sahip uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir; Bu durumda tecrübeli doktorlar bunu yapabilir.
 
Geri
Üst