Cengiz Kurtoğlu nasıl kilo verdi 46 kilo vermiş şok oldum

C

cengiss

Forum Okuru
Cengiz Kurtoğlu nasıl kilo verdi 46 kilo vermiş şok oldum
Selamlar kızlar ben Cengiz Kurtoğlu'nu en son beyaz Show'da görmüştüm baya kiloluydu da haber ajanslarına ve milliyette gördüğüm bir haberde bi baktım adamdan adam çıkmış yav :D:D 46 kilo vermiş acaba nasıl bir diyet uygulamış kızlar bileniniz var mı ?

Ya da mide ameliyatı vs mi oldu ki bu kadar zamanda 50 kiloya yakın vermiş aklım almıyor. Bilen varsa bu konuya yazabilir mi ben başlığı da güzel attım ki herkes baksın :D Ha bir de 8 milyon tl ye Ali Ağaoğlu damadına bi yer almış bu nedir yav :D
 
Merhaba ,
57 yaşında olan Cengiz kurtoğlu Mide küçültme ameliyatı olmuştur. En son 134 kiloyu görünce tüp mide ameliyatı olarak falza kilolrından kurtulmayı başarmıştır. Mide küçültme ameliyatı yaptırn ideal kiloya ulaşmak mümkün. Mide küçültme ameliyatı nedir , mide küçültme aameliyatı nasıl yapılır detayları sizlerle paylaşıyoruz.


Hızlı ve çiğnemeden yenilen yemekler, bir süre sonunda midenin işlevini yapamamasına ve mide de sarkmaya sebep olacaktır. Midedeki genişleme ise gittikçe daha fazla yemek yemeye sebep olur. Doyma hissini ortadan kaldıran mide genişlemesi, hastanın hızla ve sürekli kilo almasına sebep olur. Mide küçültme ameliyatlarında, midenin sarkan ve genişleyen kısmı, cerrahi bir operasyon ile çıkartılmaktadır. Uzman bir doktor tarafından yapılması gereken bu operasyon, hastanın duruma göre birkaç gün hastanede yatmasına sebep olur. Hastaneden çıkıldıktan sonra evde ağır iş yapmadan birkaç günlük dinlenme sonrasında iş hayatına ve sosyal hayata devam edilebilir. Ameliyat sonrasında hastanın iştahı eskisi ile mukayese edilmeyecek kadar kapanacaktır. Bir süre püre yapılmış gıdalar ile beslenen hasta ilk birkaç ay içinde hızla kilo verir. Ameliyattan sonra uzun yıllar beslenme yine programlanmalıdır. Operasyon öncesindeki beslenme tarzına geri dönen hastalarda, midenin tekrar genişlemesi mümkündür. Bazı çok ender vakalarda mide küçültme ameliyatları tekrar yapılabilmektedir.


mide küçültme.jpg



Mide Katlama Ameliyatları

Mide katlama ameliyatı, diğer mide küçültme yöntemlerine göre daha az maliyetlidir ve ameliyat süresi daha kısadır. Ameliyat sırasında mideye yabancı her hangi bir cisim yerleştirilmez. Ameliyat ön duvar katlanması veya ön- arka duvar katlaması şeklinde yapılır. Tek ön duvar katlaması, arka duvarda sonradan genişleme yapabilmesi sebebi ile nadir olarak yapılır. Genellikle mide katlama ameliyatları; ön ve arka duvar katlaması şeklinde tercih edilmektedir. Ön-arka duvar katlamasında katlanan mide kendisi üzerine dikilir. Bu yöntemde, dışarıdan her hangi bir madde mideye girmediği için bütün dünya ülkelerinde fazla tercih edilmekte ve oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Oldukça düşük maliyetle yapılan mide ameliyatıdır.

Mide Küçültme Ameliyatı Kimlere Yapılır

Mide katlama ameliyatları, genellikle obezite hastaları için uygulanan bir yöntemdir. Hastaneye sık uğramadan oldukça rahat bir şekilde kilo vermeyi sağlar. Operasyon süresi kısa ve maliyeti düşük olduğu için, obezite tedavisinde sık kullanılmaktadır. Ameliyat bıçak kullanılmadan, sadece midenin bir kısmı katlanarak yapıldığı için ölümcül bir riski yoktur. Ancak enderde olsa bu ameliyat sonrasında ölümler olmaktadır. Bu sebeple uzman bir doktor ve deneyimli bir hastanede ameliyat olmak gerekir. Hastanın, operasyon sonrasında dikkatli takip edilmesi önem taşır. İlk bir ay, deneyimli bir obezite uzmanı tarafından hastanın beslenme ve yaşam tarzı planlanmalı ve küçük aksiliklerde dahi hemen doktora başvurulmalıdır.

Mide Katlama Ameliyatı Sonrasında Hastanın Hayatı Nasıl Değişir?

Mide katlama ameliyatının amacı, mide hacmini küçültmektir. Küçülen mide, tokluk hissi vererek, gün içinde tüketilen gıdaların azalmasını sağlar. Daha önce tüketilen gıdaların oranı ameliyat sonrasında yarıya düşecektir. Midedeki tüp şekli, gıdaların daha hızlı bir şekilde bağırsaklardan atılmasını sağlar. Ameliyat sonrasında beslenme şekline dikkat edilmediğinde mide tekrar genişleme yapabilir. Bu tür vakalarda tekrar mide katlama ameliyatı yapılarak, hastanın midesi tekrar küçültülebilir.

Mide Kelepçesi Taktırarak Mide Küçültme Ameliyatı

Mide kelepçeleme ameliyatlarında cerrah; mideyi çevreleyen üst kısma, silikon bir kelepçe yerleştirir. Bu kelepçe sayesinde mide, birkaç lokma ile dolacak ve fazla gıda tüketilmesi engellenecektir. Ameliyat sonrasında mide ebatları, iğne ile girilerek küçültülebilir veya büyütülebilir. Mide katlama ameliyatı gibi her hangi bir kesi olmadan yapılan bir ameliyattır.

Midenin Bir Kısmının Alınması

Obezite hastalarına en son seçenek olarak uygulanan midenin kesi ile küçültülmesi ameliyatı, ameliyat sırasında midenin dörtte üçünün kesilerek çıkartılması ile yapılır. Böylelikle gün içinde tüketilen gıdaların oranı 3/1 oranında düşecektir. Aynı anda bağırsakların bağlantı şekli ve uzunluğu da değiştirilir. Riskli bir yöntem olan ve her türlü tedaviyi denemiş obezite hastalarına uygulanan mide kesi ameliyatı, uzun süre dikkatli yaşamayı gerektirir. Kısa süre içinde hızla kilo vermeye yol açan bu ameliyat, sonrasında bir ay sıvı gıdalar ile beslenmek gerekir. Hasta, yaklaşık bir hafta hastanede yatar ve ilk üç ay düzenli kontrollere gider. Ameliyat esnasında kesi oluşturulduğu için hastanın doktor tarafından dikkatli takip edilmesi önemlidir. Midede yapılan kesi, iltihap yapabilir veya dikişlere iltihaplanma olabilir.

Diğer mide küçültme operasyonları gibi geriye dönüşü olan veya ayarlama yapılabilen bir operasyon değildir. Bu sebeple diğer yöntemler denenip başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra son çare olarak başvurulur. Ameliyat öncesinde hasta doktor tarafından ayrıntılı olarak bilgilendirilmelidir. Çıkabilecek komplikasyonlar, ameliyatın yarar ve zararları derinlemesine incelenmeli, ona göre mide kesi ameliyatına karar verilmelidir.
 
Yuh yaa bende bi diyet felan yaptı sandım meğer buda mide ameliyatı yaptırmış bende bir diyet bişeyi vardır diye düşünüyordum. Ee ben şişmanım paramda yok ben napacam midemi küçültemeyeceğime göre tüh yaaa :D:D Fakirin en güzel yemeğin sıcak pide anasını satim onuda yemezsek aç kalıyoz :D:D

Demek ki neymiş şişmanlığa devammış anasını satim paramız yok ki biz de mide ameliyatı olalım :D
 
Beslenme uzamanına görünerek uygun bir diyet programıyla fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. İnternet ortamın da sayısız diyet önerileri bulunuyor fakat diyet kişiye özel olmalı. Diyetisyenler yapılan tetkit ve analizlere göre diyet öneriyor. Bu şekilde sağlı olarak fazla kilolarınızdan , en kısa zaman da kurtulabilirsiniz.
 
Geri
Üst