Çeşit Çeşit Bebek Mamaları Tarifleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Çeşit Çeşit Bebek Mamaları Tarifleri
bebek mamaları yapılışı
bebek mamaları tarifleri


Sevgili melekler, canımızın parçası biricik bebeklerimiz için değişik mama tarifleri ile karşınızdayız :) Siz de artık bebeğinize aynı mamaları vermek istemiyorsanız, bebeğinizin iştahını açan bu güzel mama tariflerini deneyin diyoruz. İşte bebek tarifleri yapılışı ve malzemeler...


bebek_mamalari-e4.jpg



İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır. 3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır.

1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Yukarıda analtıldığı şekilde pişirilir.

. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır. 3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir. Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

İçindeki Malzemeler

2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler
ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.

Dilerseniz Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de ekleyebilirsiniz.

İRMİKLİ SEBZE ÇORBASI: Bir parça pirzola veya, bir parça taze dana kemiği (ilikli), bir patates, bir havuç, bir kabak ufak ufak doğranır, bir kilo su ile bir saat kadar kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür. (Süzülen kısımda etin veya kemiğin, sebzelerin suyu ile, sebzelerin püresi de vardır).

Süzülen kısma bir çay kaşığı ince irmik konarak hafif ateşte 15-20 dakika pişirilir. Pişme sonunda bir imdik kadar tereyağı ve bir ufak tutam tuz konur.

PATATES PÜRESİ: 250 gr. soyulmuş patates yarını kilo hafif tuzlu su içinde yarım saat pişirilir. Suyu dökülür ve patatesler iyice ezilir, üzerine 100 gr. süt ve 3 gram tereyağı konur. Patates püresi.çok iyi ezilmelidir. 12′nci aydan sonra verilir.

BEYİN EZMESİ: Taze koyun veya kuzu beyni zarlarından ayıklanır ve birkaç defa soğuk su ile yıkanır. Hafif tuzlu su içinde iyice haşlanır ve ezilir. Ya çorbaların içine katılarak veya doğrudan doğruya verilir. Bir yaşından ufak çocuklar bazen bu mamayı güzel sindirirler. Evvelâ çok az miktardan başlamalıdır.

MAKARNA EZMESİ: 50 gram kadar iyi cins makarna bir kiloya yakın hafif tuzlu suda? bir saate yakın pişirilerek ezilir veya tel süzgeçten geçirilir. Üzerine büyükçe bir fındık kadar taze tuzsuz tereyağı konur, çocuklara verilebilir.

Bir yaşına yakın

YAŞ MEYVA SULARI: Doğumdan sonra hayvan sütü ile (takını edilmiş inek sütü, süt tozu veya koyu süt ile) beslenen çocuklarda bazen beşinci ve altıncı aydan sonra «İskorbüt» hastalığı görülür. Bu hastalığın önüne geçmek için birinci veya ikinci aylardan sonra her gün birkaç kahve kaşığı yaş meyva suları içirilmelidir. Bu meyvalar mevsimine göre portakal, mandalina, limon, domates, üzümdür. Bunları yarım saat evvel vermelidir. Limon çok ekşi olduğundan, biraz kaynamış şekerli su da konabilir.
 
Geri
Üst