Çiçek Ekmek tarifi/Tam ölçülü ve Pratik

Çiçek Ekmek tarifi/Tam ölçülü ve Pratik
Malzemeler


1.5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
Çeyrek çay bardağı çiçek yağı
1 yemek kaşığı tuz
5 su bardağı un

Yapılışı


Su, maya, şeker çırpılır. İçine yumurta akı, yağ ilave edilip tekrar çırpılır. Sonra un ve tuz eklenip, yoğurulur.
Ele yapışmayacak ancak yumuşak bir hamur elde edilmiş olacak.
Kabın üstü streçle kapatılıp, 1 saat mayalanması için dinlendirilecek.
Daha sonra hamur, 7 eşit parçaya bölünüp, her biri top şekli verilerek, yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir borcam veya ortası delikli olmayan bir kek kalıbına alınacak ve üzeri yine strçlenerek yarım saat daha dinlendirilecek.
Üzerlerine sulandırılmış un veya yağ sürülecek.

Son olarak önceden ısıtılan fırında 180/200 derecede 35/40 dk pişirilecek.
İçi pamuk gibi, tam kıvamında ekmeğimiz hazır:)


Afiyet Olsun


img_20181128_231651-jpg.84157,Çiçek Ekmek tarifi/Tam ölçülü ve Pratik

img_20181127_172837-jpg.84159,Çiçek Ekmek tarifi/Tam ölçülü ve Pratik
img_20181129_003428-jpg.84162,Çiçek Ekmek tarifi/Tam ölçülü ve Pratik
img_20181129_003505-jpg.84163,Çiçek Ekmek tarifi/Tam ölçülü ve Pratik
 
Son düzenleme:
Üst