Çiğ Börek

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Çiğ Börek
Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Un
  • Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Harç malzemeleri

  • 500 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım bardak su
Harcın yapılışı

  • Soğanları ince ince rendeleyin.
  • Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
Not: Eğer soğan suluysa yarım bardak suyu eklemeyin.

kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.

  • Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
  • Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
  • Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
  • 1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
  • Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
  • Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
  • Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın.
 
Eskişehirliyim ve benim yöremin en meşhur böreği ayy olsada yesem nassıl canım istedi anlatamam şimdi..
Tşk ederim canım
 
Eskişehir'de yemiştim bende çok güzeldi :) Ne demekk
 
Geri
Üst