Çiğ Börek
Malzemeler
kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Un
- Ayçiçek yağı (kızartmak için)
- 500 gr kıyma
- 3 adet soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım bardak su
- Soğanları ince ince rendeleyin.
- Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
- Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
- Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
- Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
- 1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
- Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
- Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
- Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın.