Ciğerli iç pilav yapımı

BeyazMelek

Daimi Üye
Ciğerli iç pilav yapımı
Bu konu; ciğerli iç pilavı yapımı ile ilgili bilgi vermektedir.

Meleklerim eşim ciğeri çok sever ben de ciğerli tarifleri daha bir özenerek denerim. Henüz yeni öğrendiğim bu tarifi evimde pişirmedim ama çok güzel olacağına eminim. Ziyafet sofralarının baş tacı olacak olan içli pilavımızın yanına bir de kelekli marullu cacık ekledik mi hem farklı hem de lezzetli bir sofra hazırlamış olacağınızı düşünüyorum :tik:


ic-pilavi-193.jpg
Malzemeler
500 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
1 küçük dal biberiye veya 1 adet defne yaprağı
1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü
25 gr. Dolmalık fıstık
4-5 dal dereotu veya maydanoz
1 çay bardağından bir parmak eksik sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl yapılır?
Pirinci yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletin.
Zeytinyağını tencereye alın. Altını yakın.
Soğanı küçük doğrayıp ısınan yağın üzerine ekleyin.
Soğanlar hafif sararınca fıstığı ekleyin. hafif pembeleştirin.
Ciğeri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.
Sıcağa yakın suyla yıkayıp süzdürün.
Tencereye ciğerleri ve biberleri yada defne yaprağını, yıkanmış kuş üzümünü alıp hızlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.
Pirincin suyunu süzdürüp ciğerlerin üzerine serin. Tam karıştırmayın ki, pirinçler fazla kararmasın.
Üzerine suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kadar pişirin. Dereotunu küçük doğrayıp altını kapattıktan sonra ekleyin. En az 20 dakika dinlendirip sonra karıştırın.
 
Geri
Üst