Cildinizi Genç Tutmak İstiyorsanız Bu Meyveleri Bol Bol Tüketin

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Cildinizi Genç Tutmak İstiyorsanız Bu Meyveleri Bol Bol Tüketin
Bu konu; cildi gençleştiren meyveler ile ilgili bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, cilt ne yazık ki stres, hayat koşulları, hava kirliliği ve en son olarak ta yerçekiminin etkisiyle yaşlanmaya ve diriliğini kaybetmeye mahkumdur. Ancak bizim yapabileceğimiz, bu süreci mümkün olduğunca yavaşlatmaktır. Bunun için de en başta güneşin zararlı ışınlarından korunmalı, uygun nemlendiricilerle cildimizin canlı ve taze kalmasını sağlamalıyız.
Dıştan yapacağımız bu takviyelerin yanında tükettiğimiz gıdalarla da cildimizin yaşlanmasını içten geciktirebiliriz. İşte bu noktada sizleri cildi gençleştiren meyveler hakkında aydınlatmak, sizlere cilde faydalı meyveleri ve faydalarını anlatmak istiyoruz..



cilt-1cf.jpg




Ahududu

Bir meyve fazla miktarda a vitamini içeriyorsa cildiniz için yararlı.İçindeki B1 vitamini ayrıca sinirler açısından iyi. C vitamini cilt dokusu için olumlu sonuçlar yaratır. Gerilmiş bir cilde sahip olmak isteyen ahududu yemeli.

Elma

Elma vitamini çok bol olan bir meyve pürüzsüz bir cilt sağlar. A, b1, b2 ve C vitaminleri cildin sıkılaşmasına etkendir. İçindeki E vitamini genç kalmak için etkilidir.. Elmada 'Pektin' isimli madde de var. Sindirimi kolaylaştırır. 20′ye yakın mineralle bu işlevi görür. Bu arada içinde yüksek miktarda meyve asidi barındırır.Doğal bir temizleyici olarak da bilinir.

Armut

Diyet yapan insan mutlaka armut yemeli. Armudun su söktürücü bir özelliği var. Ayrıca tok tutuyor. Mineral yönünden de çok zengin. İçindeki Beta Karoten çok önemli. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt oluşumu var. Yine fazla miktarda C vitamini dokuların sağlam olmasını sağlar. Ancak lekesiz ve sarı renkli olan armut tercih edin.

Çilek

Bir avuç çilek mucizeler yaratır. Bedenin kalojen üretimi için gerekli olan antioksidan içerir. İçinde günlük ihtiyacımız olan c vitamini var ayrıca. Bu arada diyette olanlar için ideal çünkü kalorisi düşük. Günde üç dört çilek yerseniz, iki ay sonra cildinizdeki değişimi göreceksiniz.

Erik

Küçük meyveler her zaman için cilde çok iyi gelir. Mesela erik B ve cilt için önemli olan E vitaminlerini içerir. Lif oranının yüksek olması da eriğin önemini artırıyor. Bu arada kurusunu da tercih edebilirsiniz. Yazın tazesini kışın ise kurusunu yiyebilirsiniz. Genç kalmak isteyenler bu meyveyi elinin altından eksik etmesin.

Kivi

Genç kalmak isteyen herkes kivi yemeli. İçinde C vitamini oranı yüksek. Kivi bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildin geç yaşlanmasını isteyenler için önerilen bir meyve. Ayrıca sıkıp yüzünüze de sürebilirsiniz.

İncir

Bir adet inciri avuç içinde sıkıp, elinizle bulamaç haline getirin. Bu bulamacı gözaltına yayın. Sonra güneş görmeyen bir yerde gözünüzü kapatıp uzanın. Yaklaşık 15 dakika sonra arınmış su ile yıkayın. (Şişe suyu da olabilir) Zaman içinde gözaltı morluklarına iyi geldiğini göreceksiniz.

Kavun

Bazı ciltler kaşınır ve pullanır. Böyle sorunlarda beta karoten içeren kavun yemek önemli. Kalojen dokusuna da iyi gelir kavun. İçinde kırışıklıkları yok etmeye yarayan karotenler bulunuyor. Bu arada güneş lekelerine de engel olur.
 
Geri
Üst