Çilekli Mini Ekler Pasta

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çilekli Mini Ekler Pasta
çilek şeklinde pasta
Malzemeler
Hamur için :
2.5 Kahve fincanı un
1.5 Kahve fincanı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı su
4 Adet yumurta
Tuz
Krema için :
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı un
7 Çorba kaşığı tozşeker
1 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurta
300 gr dondurulmuş çilek
Hazırlanışı

  • Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşten alıp, unu bir kerede ekleyin.
  • Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
  • Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor.
  • Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın.
  • Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Süt, tozşeker, yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın.
  • Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Margarini ilave edip, karıştırın.
  • Çileklerin bir kısmını dilimleyip, süsleme için ayırın.
  • Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
  • Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarın.
  • İçlerini krema ile doldurup, dilimlenmiş çilekle süsleyin.
  • Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp, üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın
 
Geri
Üst