Cilt Bakımı İçin Hangi Meyveleri Yemeliyiz?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Cilt Bakımı İçin Hangi Meyveleri Yemeliyiz?
bu konu cilde iyi gelen meyveler hakkında bilgilere yer vermektedir.

Cilt bakımı için sadece kozmetik ürünler kullanmanıza gerek yok. Kozmetik ürünler de markasına ve özelliğine göre bayağı uçuk rakamlarla satılıyorlar. Bütçenizi sarsmadan ve doğal yollarla cilt bakımınızı sağlayabilirsiniz. Nasıl dediğinizi duyar gibiyim aslında çok basit sadece meyveleri bol bol tüketmeye özen göstermeniz gerekiyor. Cilt güzelliğine çok faydalı aşağıda ki listede ki meyveleri tükettiğiniz de cildinizde ki inanılmaz olumlu değişiklikleri sizde gördüğünüz de inanamıyacaksınız;)

cilt_maskesi-2ed.jpg


Elma
Vitamini çok bol olan bu meyve pürüzsüz bir cilt sağlar. A, b1, b2 ve C vitaminleri cildin sıkılaşmasına etkendir. İçindeki E vitamini genç kalmak için etkilidir.. elmada "Pektin" isimli madde de var.Sindirimi kolaylaştırır. 20'ye yakın mineralle bu işlevi görür. Bu arada içinde yüksek miktarda meyve asidi barındırır. Bu sayede "doğal bir temizleyici" olarak da bilinir.


İncir
Şimdi taze incir mevsimi. Ve güzellik için sakın ihmal etmeyin.. Bir adet inciri avuç içinde sıkıp, elinizle bulamaç haline getirin. Bu bulamacı göz altına yayın. Sonra güneş görmeyen bir yerde gözünüzü kapatıp uzanın .Yaklaşık 15 dakika sonra arınmış su ile yıkayın. (Şişe suyu da olabilir) Zaman içinde gözaltı morluklarına iyi geldiğini göreceksiniz.


Armut
Bir kere diyet yapan insan mutlaka armut yemeli. Armutun su söktürücü bir özelliği var. Ayrıca tok tutuyor. Mineral yönünden de çok zengin. İçindeki Beta Karoten çok önemli. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt oluşumu var. Yine fazla miktarda C vitamini dokuların sağlam olmasını sağlar. Ancak lekesiz ve sarı renkli olan armut tercih edin..


Erik
Öncelikle şunu unutmayın. Küçük meyveler her zaman için cilde çok iyi gelir. Mesela erik B ve cilt için önemli olan E vitaminlerini içerir. Lif oranının yüksek olması da eriğin önemini artırıyor. Bu arada kurusunu da tercih edebilirsiniz. Yazın tazesini kışın ise kurusunu yiyebilirsiniz. Genç kalmak isteyenler bu meyveyi elinin altından eksik etmesin.


Çilek
Bir avuç çilek mucizeler yaratır. Bedenin kalojen üretimi için gerekli olan antioksidan içerir. İçinde günlük ihtiyacımız olan c vitamini var ayrıca. Bu arada diyette olanlar için ideal çünkü kalorisi düşük. Günde üç dört çilek yerseniz, iki ay sonra cildinizdeki değişimi göreceksiniz.


Kavun
Bazı ciltler kaşınır ve pullanır. Böyle sorunlarda beta karoten içeren kavun yemek önemli. Kalojen dokusuna da iyi gelir kavun. İçinde kırışıklıkları yok etmeye yarayan karotenler bulunuyor. Bu arada güneş lekelerine de engel olur.


Ahududu
Bir meyve fazla miktarda a vitamini içeriyorsa cildiniz için yararlı olduğu noktasında şüpheniz olmasın. İçindeki B1 vitamini ayrıca sinirler açısından iyi. C vitamini cilt dokusu için olumlu sonuçlar yaratır. Gerilmiş bir cilde sahip olmak isteyen ahududu yemeli.


Kiraz
İçinde b1 ve b2 ver. Bunlar hücreler için çok yararlı. B6 ise büyümeye destek olan bir vitamin. Aynı zamanda içeriğinde demir de olan kirazın yararları hayli fazla. Sağlıklı saçlar için de kirazı tercih edin.


Üzüm
Üzüm cildi çok iyi temizler. İçindeki demir kansızlığa çok faydalı olduğu için üzüm yiyen taze bir görünüme kavuşur. İçinde B vitaminleri bulunan üzümün tanesini sıkıp yüzünüzde on dakika bekletip yıkayabilirsiniz. İçten de, dıştan da üzüm bir cilt dostudur
 
Geri
Üst