Cilt gözeneklerini küçültmek için ne yapabiliriz?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Cilt gözeneklerini küçültmek için ne yapabiliriz?
Cilt gözeneklerini küçültmek cilt gözeneklerini sıkılaştırmak için cilt gözenekleri nasıl yok olur ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

CİLT GÖZENEKLERİ NEDEN OLUŞUR?


Çok insanın şikayeti olan geniş gözenekler nasıl oluşur? Sıkılaştırmak için bu gözeneklerin küçülmesi için neler yapılabilir yazımızda sizlere bu konuda bilgi vereceğiz. Gözeneklerin genişlemesinin ilk sebebi yağlı bir cilt. Yağlı bir cilde sahipseniz ve buna yeteri kadar temizlik ve bakım yapmıyor ihmal ediyorsanız gözenekler ortaya çıkacak ve giderek genişleyecektir. Eğer yüzünüz sürekli makyajlı kalıyorsa bu makyaj gözenekleri tıkayacaktır ve cilde daha fazla zarar verecektir dolayısı ile cilt pis kalacak o pislikler gözeneklerin altına geçerek temizlenmesi daha güç hale gelerek gözenekleri genişletecektir ve bu da tabi ki çok çirkin bir görünüme neden olacaktır. Bunun yanında sigara kullanımı, cildin yeteri kadar bakım ve temizliğinin yapılmaması, sürekli kötü hava koşullarına maruz kalan cilt ve bunun yanında genetik faktörlerin de gözeneklerin oluşumuna etki edeceğini belirtmek isteriz.

cilt gözenekleri icin dogal yöntemler.jpg


CİLT GÖZENEKLERİNDEN KURTULMAK İÇİN NE YAPALIM?

Cilt gözeneklerinden kurtulmak için düzenli ve istikrarlı cilt temizliği yapılmalı. Gözenekleri temizlemek ve yağ kir oluşumunu önlemek gerekir. Ciltteki gözenekler için çalışma yapılmaz ise daha fazla gözenekler açılacak daha çirkin ve yaşlı bir cilt görünümüne sahip olacaksınız. Şunu da belirtmeliyim ki bu gözeneklerden tamamen kurtulmak mümkün değil ama bu gözenekleri küçültmek sıkılaştırmak için ister estetik isterseniz sıkılaştırıcı yöntemler deneyebilirsiniz. Ben sizler için denenmiş ve işe yarayan yöntemlerden bahsedeceğim. Erken yaşta yaşlı bir cilde sahip olmak yerine en dikkat çeken yeriniz olan yüzünüze gerekli bakımı ve temizliği sağlamalısınız.

cilt gözeneklerini kucultmek.jpg


CİLT GÖZENEKLERİNİ KÜÇÜLTMEK İÇİN YÖNTEMLER

Cildimizdeki gözenekleri küçültmek mümkün yalnız tamamen yok olmasını bekleyemeyiz. Bunun birinci yolu estetik işlemlerden geçiyor. Diğer yolu ise öncelikle cildi derinlemesine arındırmak ve peeling. Yağlı ciltlere peeling yazımızı buradan inceleyerek öncelikle cildimizi derinlemesine arındırmalıyız. Gözenekleri sıkılaştırmak adına da benim de sık yaptığım bir yöntem. Buz kalıplarına doldurduğum limon suyunu dondurup buz haline getiriyorum. Bunu bir parça çıkarıp temiz cildime uyguluyorum. Limon hem akne oluşumuna engel oluyor hem buzlu limon karışımı gözenekleri sıkılaştırmak için birebir. Cilt sıkılaştırmak için bir yöntem de kil. Özellikle yağlı ciltlere çok faydalı olan kil ile maske uygulayabilirsiniz kendinize. 15 günde bir uygulamanız gereken kil maskesinde 1 yemek kaşığı kil 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limonu sıkın iyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın 15 dk sonrasında ılık su ile durulayın ve cildinize kullandığınız nemlendiriciyi sürün. Yine bal ve limon maskesi de hem cildinizi temizler hem besler. 1 yemek kaşığı bal ve yarım limonu yüzünüze sürün bekleyin ve durulayın. Bal aynı zamanda cilde nem kazandıracaktır. Yine aloe vera ile cildi nemlendirip temizleyebilirsiniz. Aloe vera evde de kendiniz yetiştirerek kolayca ulaşabilirsiniz. Aloe vera maskesi için bu yazımızı okuyunuz.
 
Geri
Üst