Cilt için elma sirkesinin faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Cilt için elma sirkesinin faydaları
Sirke, yüzyıllar boyunca çeşitli yemek pişirme ve ev işleri için kullanılmıştır. Tüm sirke çeşitlerinde en popüler olanı elma sirkesidir.Önemli besinlerle dolu olan elma sirkesi düşündüğünüzden daha fazla yarar sağlar. Elma sirkesinin yaygın kullanımları arasında , kilo verme, sivilce geçirme,tırnak mantarı, güneş yanığı, cilt lekeleri ve kepeği önleme yer alır. . Asetik asit ve malik asit varlığından dolayı ekşi tadı olan elma sirkesi elmadan yapılır. Elma sirkesinin faydalı besin maddelerinin iyi konsantrasyonlarını içermesi sağlık için bir çok fayda sağlar , aynı şekilde cilt ve saç sağlığı içinde faydalıdır. Daha önce elma sirkesinin sağlık üzerindeki faydaları hakkında makale yazmıştık. Bu makalemizde elma sirkesinin cilde faydaları hakkında bilgiler vereceğiz.





elma sirkesi cilt lekeleri ibrahim saraçoğlu.jpg






Elma sirkesi zayıflatıyormu ?



Elma sirkesi son yıllarda oldukça popüler oldu. Özellikle yağ yakmak isteyenler, kilo vermeye yardımcı olduğundan elma sirkesi tüketiyor. Elma sirkesi yemeklerden sonra tüketilirse hazımsızlığı gideriyor. Aç karnına tüketilirse tokluk hissi yaratıyor aynı zamanda vücut yağlarını yakıyor. Doğal bir müshil olarak işlev görebilir. Soğuktan siğile kadar her şeyin iyileştirildiği bilinmektedir. Aşırı kilo ve kan şekeri ile ilgili sayısız diğer rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Elma sirkesi faydaları bu kadarla sınırlı değil. Her türlü cilt problemine iyi geliyor, saçlarınızı içden dışa arındırıyor ve güçlendiriyor. Elma sirkesinin zararları da vardır. Midenize dokunabilir, midenizde yanma hissedebilirsiniz. Kullandığınız bir ilaç varsa etkileşime girebilir, kandaki potasyum seviyesini düşürebilir,kemik yoğunluğunda düşme olabilir. Bu nedenle elma sirkesi tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.




elma sirkesi yüz lekeleri için.jpg







Elma sirkesi cillt dışında başka nelere iyi gelir ?



Elma sirkesi inanılmaz enzimler ve iyi bakteri ile doludur. Ayrıca, vücudunuzu detoksifiye etmede iyi bir rol oynayabilen asetik asit içerir.Elma sirkesi karaciğerinizi detoksifiye etmeye ve kan dolaşımını artırmaya yardımcı olabilir.Sirke kanınızı temizler. Ayrıca kabızlığı giderir, böylece atık ve diğer toksik maddelerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur. Kilo alımının kötü etkilerini tekrarlamaya gerek yoktur. Yan etkileri hayatı tehdit edici olabilir. Elma sirkesi kilo vermenize yardımcı olur. Elma sirkesi kan şekeri seviyenizi düşürmesini önleme kabiliyetiyle ilişkilendirilebilir . Elma sirkesi vücudun pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur, bu da kan basıncını düşürür . Elma sirkesi ayrıca vücuttaki yağ ve balgam birikintilerini de azaltır bu daha iyi dolaşım sağlar ve arter duvarlarına karşı basıncı azaltır. Elma sirkesinde bulunan malik asit, bağırsak düzensizliklerini tedavi edebilen antimikrobiyal özelliklere sahiptir.



elma sirkesi ile yüz beyazlatma.jpg







Elma sirkesi de prebiyotik olarak kabul edilir (probiyotikler için iyi bakteri). Bağırsaklarınızdaki faydalı bakterilerin gelişmesine ve sağlıklı bir sindirim sisteminin korunmasına yardımcı olur. Elma sirkesinin gırtlak kanserinide önlediği söyleniyor.Elma sirkesi, ağız kokusu için etkilidir. Ayrıca, potasyum, sodyum, magnezyum, bakır, kükürt ve kalsiyum gibi zengin bir mineral karışımı içerir - bunların tümü ağız sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Elma sirkesi dişlerinizi de beyazlatabilir. Elma sirkesi, asetik asit, kateşin, gallik asit, kafeik asit, vb. Gibi bazı biyoaktif bileşikler bakımından zengindir, bu da ona güçlü antioksidan özellikler verir. Bu antioksidan özellikler, serbest radikallerin hücre DNA'sına zarar verebilecek zararlı etkilerini önler.



Şimdi gelelim elma sirkesinin cilt için faydalarına . Elma sirkesinin cilde faydaları ibrahim saraçoğlu hocamız yukarıda saydığımız bir çok sağlık koşulu için elma sirkesinin iyi geldiğini söylüyor. Elma sirkesi cilt lekeleri ibrahim saraçoğlu hocamız cildi onarıcı özelliği bulunan elma sirkesinin uygulanmasının cilt lekelerini giderdiğini akne ve sivilceleri önlediğini belirtiyor. Elma sirkesi yüz lekeleri için gerçekten faydalı ancak ev yapımı sirke kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Organik elma sirkesi ile yüz beyazlatma da mümkün. Elma sirkesi cildi aydınlatır ve parlaklık verir. Cildiyatıştırır ve eksfoliye eder Elma sirkesi cildinizi yatıştırır, yumuşak ve esnek bırakır. Alfa hidroksil asidi ölü cilt hücrelerini uzaklaştırır ve sağlıklı yeni cilt hücrelerini ortaya çıkarır. Elma sirkesinin güneş yanıklarını tedavi ettiği bilinmektedir . Acıyı hafifletmeye ve iyileşme sürecini hızlı hale getirmeye yardımcı olur.



Elma sirkesi cildi hasarlara karşı korur



Elma sirkesi, cildin kan akışını arttırmada ve gözenekleri küçültmede yardımcı olan, yağlı cilde sahip olanlar için büzücü özelliklere sahiptir . Aynı zamanda cildinizin pH seviyesini düzenler. Elma sirkesi, ölü cildi temizlemeye yardımcı olan ve sağlıklı ve parlak cildi ortaya çıkaran alfa hidroksil asitlere sahiptir. Sadece bu değil, elma sirkesi de yaşlılık lekelerinin giderilmesine yardımcı olur ve ince çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirir . Candida, cilt yüzeyinde yaşayan bir mantar mayasıdır. Genellikle yetersiz beslenmenin sonucu olan asitli bir ortamda büyür. Elma sirkesi, gördüğümüz gibi, vücuttaki pH dengesini geri kazandırır. Alkalize edici bir ortam yaratır ve yararlı bakterilerin büyümesini destekler. Bu sağlıklı bakteri, kandida tedavisine yardımcı olur.



Elma sirkesi C vitamini ve diğer vitaminlerle birlikte içerdiğinden kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir .Elma sirkesi, cildinizin ölü hücrelerden kurtulmasına yardımcı olabilecek alfa hidroksi asitleri içerir. Elma sirkesinde bulunan asitler ayrıca kan akışını uyarır gözenekleri azaltır.Elma sirkesi tahriş olmuş cildi yatıştırır, bu nedenle güneş yanığı veya tıraştan sonra kullanabilirsiniz.Beta karoten cilt hücrelerinin korunmasını ve sağlıklı olmasını sağlar, böylece çizgilerin oluşumunu geciktirir. Elma sirkesini cilt bakım rutininize dahil etmek olası bir çok cilt problemini giderecektir. Elma sirkesi potasyum magnezyum ve kalsiyum içerdiği için selülit problemine de iyi gelmektedir. Elma sirkesi ile balı karıştırın ve etkilenen alanlara uygulayın. Selülit geçene kadar bu kürü uygulayın.




Derideki bakteriyel veya fungal gelişim, genel cilt sorunlarımızın çoğundan, özellikle de sivilcelerden sorumludur.Elma sirkesi sinir bozucu mantar ve bakterilerle savaşır ve cildinizin pH değerini dengeler. Kepek genellikle kafa derisi üzerinde yüksek düzeyde maya gelişiminden kaynaklanır. Saçları yıkamak için kullanılan elma sirkesi, kafa derisindeki maya büyümesini azaltır, kepeklerden koruma sağlar. Doğal bir büzücü olan , elma sirkesi ciltteki fazla yağları emmeye ve gözenekleri sıkıştırmaya yardımcı olur. Elma sirkesi, vücudunuzun en büyük organını, cildinizi beslemeye yardımcı olan C ve B vitaminlerini içerir. Yani cildinizin pürüzsüz ve parlak olmasını istiyorsanız elma sikesi tüketin ve cildinize elma sirkesi ile yapılan maskeleri uygulayın. Elma sirkesi cildinizde tahrişe neden olabilir bu nedenle cildinizin küçük bir bölümünde mutlaka yama testi yapın.




Elma sirkesi cildiniz için harikalar yaratabilir.Elma sirkesi sebum üretimini dengeleyerek cildinizin fazla yağlı veya kuru olmasını önler. Dengeyi istiyorsanız, yüzünüzü her gün elma sirkesiyle yıkayın.Elma sirkesi sivilce, sivilce ve lekeleri ile savaşır. Elma sirkesi ölü cildi temizleyen ve sağlıklı ve canlı yeni cilt ortaya çıkaran alfa hidroksi asitleri içerir. Elma sirkesi yaşlılık lekelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Elma sirkesi yüzünüzdeki toksinleri temizler. Elma sirkesi cildinizi genel işlevlerinde rol oynayan ve cildinizi UV ışınlarına karşı koruyan melanin içeren bir mineral olan bakır ve A vitamini gibi bir dizi besin içerir.Elma sirkesinin asidik doğası siğilleri tedavi edebilir. Elma sirkesi ayrıca tırnak mantarına ve saç derisinde oluşan kepeklenmeye de iyi gelmektedir. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi tüm bu faydalardan yararlanmak için organik elma sirkesi kullanın.
 
Elma sirkesini ben vajinal mantar için kullandım çok sık mantar oluyorum buda beni sıkıntıya koyuyor denemediğim kullanmadığım belki ilaç kalmamıştır ama enson olduğum da ilk kez elma sirkesi kullandım her lavaboya gittiğim de bu doğal elma sirkesi ile taharatlandım belki çok şaşırtacak ama ogün bugündür halen mantar olmadım inanılmaz derecede elma sirkesi mantarıma iyi geldi tavsiye ederim:)
 
Geri
Üst