Çin mutfağı / Karides Kavurma

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çin mutfağı / Karides Kavurma
Malzemeler:

1/2 kg karides (cimcime-çiğ)
4 diş sarımsak
3 adet taze soğan
1 adet domates (irice)
1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
1 çay kaşığı tane karabiber
1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz,karabiber

Yapilisi:

Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercik edilir) kızdırın.
Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.
Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin.
Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın.
Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.

*Mutlaka sicak servis yapiniz.
 
Benim eşim denizden babam çıksa yerim diyenlerden :D Bu deniz böcüğü olan karidese bayılıyor özelliklede kavurmasına. Lakin siz bu karides kavurmasını egede yiyceksiniz. Harika mezeler eşliğinde . Eşimin anlattığına göre çok lezzetliymiş . Mişli konuşuyorum çünkü deniz den her çıkanı yemem. Karides,ıstakoz ahtapot gibi . Midye kalamar ve balık çeşitlerini severek tüketirim.
 
Geri
Üst