Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çin mutfağı / Pirinc Mücveri
Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim
pirinc_mucveri-9402.jpg


Malzemeler:

300 gr. Uzun Taneli Pirinc
250 gr. Taze Sogan
200 gr. Kirmizi Tatli Biber
125 gr. Margarin
2 Yemek Kasigi Soya Sosu
1 Dis Ezilmis Sarmisak
4 Adet Yumurta
Aci Kirmizi Biber
Tuz



Yapilisi:

Pirincleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika hasladiktan sonra süzüp sogumaya birakin. Taze sogani ince seritler halinde dograyin. Kirmizi dolmalik biberleri ayiklayip serit serit kesin. Biber ve taze soganlari hasladiginiz pirince katin. Yumurta, soya sosu, sarmisagi ve aci biberi karistirin. Diger tarafta margarini bir tavada eritin. Hazirladiginiz karisimi porsiyon porsiyon bir yemek kasik yardimi ile tavaya koyun, üzerine bastirip yassilastirin. Her iki tarafini 3-4 dakika olmak üzere citir citir kizartin. Fazla yagin süzülmesi icin ayri bir kaba alin, sonra tatli-eksi Cin sosu ile birlikte servis yapin.
 
Geri
Üst