çingene kebabı tarifi
çingene kebabı çingene kebabı nasıl yapılır çingen
250 GR.İRİ SOĞAN
½ DEMET MAYDONOZ
2 ORTA BOY DOMATES
TUZ- KARABİBER- KIRMIZI- BİBER- SUMAK
YAPILIŞI
Kıymaya biraz su tuz ekleyerek kavurun ve sıvı yağ ekleyin.
Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri (suyunu sıkın) kıymaya ilave edip
,kısık ateşte domateslerin ezilip suyunu çekmesini bekleyin.Bu arada baharatı da ekleyin.
(karabiber ve kırmızı biber)
Domatesin ezilmesini beklerken, ayrı bir yerde soğanları halka şeklinde ince doğrayın,
tuz ve sumakla elinizi kullanarak iyice ezin,maydonozu da ekleyin.
Suyunu çekmiş kıymanın altını kapatın.
Soğanla yapmış olduğunuz sumak salatasını kıymaya ilave edip iyice karıştırın.
kaynak: deryabaykal.com
250 GR.İRİ SOĞAN
½ DEMET MAYDONOZ
2 ORTA BOY DOMATES
TUZ- KARABİBER- KIRMIZI- BİBER- SUMAK
YAPILIŞI
Kıymaya biraz su tuz ekleyerek kavurun ve sıvı yağ ekleyin.
Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri (suyunu sıkın) kıymaya ilave edip
,kısık ateşte domateslerin ezilip suyunu çekmesini bekleyin.Bu arada baharatı da ekleyin.
(karabiber ve kırmızı biber)
Domatesin ezilmesini beklerken, ayrı bir yerde soğanları halka şeklinde ince doğrayın,
tuz ve sumakla elinizi kullanarak iyice ezin,maydonozu da ekleyin.
Suyunu çekmiş kıymanın altını kapatın.
Soğanla yapmış olduğunuz sumak salatasını kıymaya ilave edip iyice karıştırın.
kaynak: deryabaykal.com