Çocuğunuza söylemeniz gereken sihirli cümleler

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Çocuğunuza söylemeniz gereken sihirli cümleler
Çocuk gelişiminde annenin fonksiyonu,Çocuk eğitimi,Çocuk nasıl yetiştirilir,Çocuklarınıza söylemeniz gereken cümleler,sağlıklı bir çocuk nasıl yetiştirilir?
annelerin çocuklarına söylemesi gerekenler,çocuk yetiştirme.jpg


Çocuklarımıza sevgimizi sürekli hissettirmenizin ve söylemenizin gelişimlerinde ve yetişkin olmalarında ne kadar önemli rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Sadece sevgi sözcüklerini kullanmadan da onları sevdiğimizi göstermenin birçok yolu var. Ona karşı davranışlarımız, tepkilerimiz ve aslında tüm söylediklerimiz sevginizi göstermenin bir yolu.

Sizin için seçtiğimiz yedi cümle "Seni seviyorum"un yerini almakla kalmıyor aynı zamanda çocuklarınızı hayatın güçlüklerine karşı hazırlıyor ve onlar için bu güçlükleri yenmede yol gösterici rol üstleniyor.
"Sana inanıyorum"

Çocuğunuza sadece ona inandığınızı söyleyerek, hayatında büyük bir itici güç oluşturabilirsiniz. Zor bir durumda kaldığında, pes etmek üzereyken ya da başarısız olduğunu düşündüğünde; ona inandığınızı söylemeniz ayağa kalkıp yoluna devam etmesini sağlayacak. İhtiyacı olan tüm gücü ona vermeniz için bu küçük cümle yeterli.

"Hatalarından Korkma,Her Hatandan birşeyler öğrenmelisin"
Çocuğunuz bir şeyi döktüğünde, kırdığında, düşürdüğünde ona bu cümleyi söylemenizde fayda var. Her küçük hatasından bir şeyler öğrenebileceğini, bu hataları herkesin yaptığını ve önemli olanın aynı hatayı ikinci kez yapmamak olduğunu söylemeniz, çocuğunuza hem o an için hem de gelecek hayatında yardımcı olacak.

"Asla vazgeçme!"

Çocuğunuza bu cümleyi sık sık tekrarlamanız, siz yanında olmasanız bile, bir umutsuzluk anında ona gereken gücü sağlayacak.

Ancak bu cümleyi söylerken zaman zaman ona hatırlatmanız gereken önemli bir nokta daha var. Vazgeçmemek, amaca ulaşmak için aynı yolu tekrar tekrar denemek değildir. Aynı yolda giderse, hep aynı yere çıkacağını ve yeni yollar aramanın vazgeçmek anlamına gelmediğini de çocuğunuza anlatmanız gerekiyor.

Herkes başlangıçta acemidir.

Çocuğunuz kararlılığın, sabretmenin ve çaba göstermenin; mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrensin istiyorsanız, bu cümleyi sık sık tekrarlamayı unutmayın.

Bu cümleyle çocuğunuza başarısızlığın ya da hata yapmanın dünyanın sonu olmadığını, sadece bunların kalıcı olduğunu düşünmenin sorun yaratacağını öğretebilirsiniz. Çocuğunuz, işlerinde mükemmel olan insanların da eskiden acemi olduğunu bilmeli. Çocuğunuz mükemmelliğe ancak hatalarından yaptığı bir köprüden geçerek ulaşabileceğini bilirse, yoluna devam edecek gücü kendinde bulmakta zorlanmayacak.
Başarısızlık seçeneğin olmamamlı !Başaracaksın !

Sadece bu cümleyle çocuğunuza başarısızlığın bir seçenek olmadığını, seçeneklerinin öğrenmek, büyümek, vazgeçmek, kendini sevmek ve tekrar tekrar denemek olduğunu anlatmanız mümkün.

Böylece çocuğunuz herhangi bir konuda amacına ulaşamadığında bunu bir başarısızlık olarak değil, ders çıkarılacak bir olay ya da yeniden denemek için bir şans olarak görebilir.

"Yaşayarak öğreneceksin,hepimiz gibi"

Çocuğunuzun, hayatı boyunca birtakım zorluklarla mücadele edeceğini ve zaman zaman da bu zorluklar karşısında başarısızlığa uğrayacağını unutmamanız lazım.

Tüm bu mücadeleleri ve başarısızlıkları sırasında onun yanında olmanız elbette çok önemli. Ancak ona mücadele etmeyi ve nasıl başarılı olacağını ancak yaşayarak öğrenebileceğini hatırlatmanız çok daha önemli.
 
Geri
Üst