Çocuklar için diş fırçalama teknikleri

Uzman SühaN

Administrator
Çocuklar için diş fırçalama teknikleri
Çocuğunuzun dişlerini fırçalama eylemi öncelikle çocuğunuzun doktoru veya pediatrik diş hekimi tarafından yönlendirildiği zaman başlamalıdır. Çocuklar, dişlerini 7 ila 8 yaşlarına kadar fırçalarken yardıma ihtiyaç duyacaktır. Çocuklarınızın dişlerini fırçalarken çok az miktarda diş macunu kullanın. Çünkü küçük çocuklar bunu tüketmek yerine sıklıkla yutacaklardır.
Diş,diş fırçalama,çocuklarda diş fırçalama,çocuklarda diş fırçalama eğitimi,çocuklar ne zaman dişlerini fırçalamalı hakkında ki ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Diş fırçalama için doğru teknik nedir?

Her ağız farklı olduğu için, etkili olduğu kanıtlanmış birden fazla fırçalama tekniği vardır. Hangi tekniğin çocuğunuz için en uygun olduğuna karar vermek büyük ölçüde çocuğunuzun diş pozisyonlarına ve damak durumuna bağlıdır. Çocuğunuzun ağız bakımı için hangi fırçalama tekniğinin uygun olduğunu belirlemek için çocuğunuzun pediatrik dişçisine danışın.


çocuklarda diş fırçalama.jpg



Çocuklarda diş fırçalama eğitimine ne zaman başlanmalı?





Çoğu diş hekimi fırçalama için dairesel bir teknik önerir. Bu, aynı anda yalnızca küçük bir diş grubunu fırçalamayı içerir; yavaşça ağzın tamamını örter. İleri ve geri hareketin kullanılması, aşağıdakilere neden olabileceğinden, dairesel veya eliptik hareketi sürdürmenin önemi vurgulanmaktadır:

Diş etleri

Açık ve hassas kök yüzeyi

Dudak çizgisindeki kök yüzeylerin aşınması

Ne tür diş fırçası kullanılmalıdır?

Bir diş fırçasının başı küçük olmalıdır ( 1 inç ile 1/2 inç arasında )sağlam bir tutuş için uygun bir sap olmalıdır. Fırçanın kılları yumuşak, naylon olmalı ve uçları yuvarlak olmalıdır. Bu, fırça kıllarının dişeti ve diş yüzeylerine karşı nazik olmasını sağlar. Yumuşak, cilalanmış kıllar, dişetinize zarar vermeden plakayı çıkarmak için dişler ve diş etleri arasındaki yarıklara girmenizi sağlar. Bazı fırçalar çok aşındırıcıdır ve dişlerde mineyi aşındırabilir. Bu nedenle, çoğu durumda, orta ve sert kıllar önerilmez. Plakayı çıkartmak için fırçalama yaparken yalnızca hafif baskı gereklidir. Aşırı basınç diş etlerinin geri çekilmesine ve diş yüzeyinin aşınmasına neden olabilir.

Fırçalama ne sıklıkta gerekli?

Genellikle fırçalama her seferinde en az üç ila dört dakika boyunca günde iki kez tavsiye edilir. İnsanlar genellikle çoğu kişinin bir dakikadan az fırçalamak suretiyle daha az harcadıklarını düşünüyorlar. Buna ek olarak, genelde gün boyunca beş veya daha fazla fırçalama yerine günde iki kere üç ila dört dakika fırça yapmak daha iyidir.

Diş macunu hakkında gerçekler

Diş macunu ile fırçalama (özellikle de florürlü diş macunu) aşağıdakilere yardımcı olur

Plakayı çıkar

Çürüme direnci düşürür

Asitlerin saldırısına uğramış mineleri güçlendirir

Temiz ve parlak dişler sağlanır

Diş lekelerini çıkarır

Daha ferah temiz Nefes almaya yardımcı olur

Not: Çocuğunuzun dişçisine diş macunu kullanmaya başlamasının uygun olduğu zamanların danışılması önerilir.

Hangi diş macunu en iyisidir?

Florür diş macununun en önemli bileşenidir. Diş macunu florür içerdiği sürece, marka veya tip (macun, jel veya toz) genellikle önemli değildir. Tüm florür diş macuları plak ve boşluklarla savaşmak, diş minesini temizlemek ve bakımını yapmak için etkilidir.

Bazı diş macunları dişlerde yumuşak diş taşı oluşumunu önlemek için tartar kontrol pirofosfatları sunarken bazıları lekeleri güvenle kaldırmak için beyazlatma formülleri sunarak dişleri daha parlak ve daha parlak yapar. .
 
Son düzenleme:
erken yaşta çocuklara diş fırçalamanın öneminı aşılamak gerekiyor bu tür şeylere çoğunluk olarak pek önem vermeyip erteliyoruz sonuçta o dişler biz yaşayana kadar bizimle birlikte olacak hayatı devam ettirmek için beslenmek şart beslenmek için de dişin olması şart ana dişin yerini asla takma diş tutmaz... Çocuklukta kazanılan diş fırçalama alışkanlığı daha sonrada devam eder ve sağlıklı dişlere sahip olurlar
 
Bu durumda en büyük görev ebeveynlere düşüyor. Bilinçli bir anneye sahip olmam bu konuda beni avantajlı kıldı . Ben 7 yaşından beri dişlerimi düzenli olarak fırçalarım. Uzmanlar günde en az 3 defa diş fırçalamayı önerse de , gün içinde 6 defa dişlerimi fırçalıyorum. Çok güzel bir alışkanlık. Temiz gülüşler ve sağlıklı dişler için ağız bakımının aksatılmaması gerekiyor. Çocuklara da bu alışkanlığı en güzel şekilde aşılamak gerekiyor.
 
Ben daha 6 yaşındayken annem diş fırçalamyı öğretti .İleri bir yaşta olmama rağmen diş sağlığım çok iyi. Günde 3 defa dişlerimi fırçalıyorum. Çocuklarada bu alışkanlık benimselenmeli. Malum çocuklar abur cubu çok tüketiyor ve akabinde diş çürüğü oluşuyor. Bunu önlemek için çocuğun düzenli olarak günde en az 2 defa dişlerini fırçalaması gerekiyor.
 
Geri
Üst