Çocukların bademcikleri alınmalımıdır?

Uzman SühaN

Administrator
Çocukların bademcikleri alınmalımıdır?
Günümüzde etkin ilaç ve uygun kültürle hastalığın türü bilinmekte tedavisi yapılmakta ve kronikleşmeden önlenebilmektedir. Bademcik iltihapları çocuk hastalıkları arasında en sık görülenidir. Halk arasında bademciklerin alınmalarında hiçbir zarar olmayacağı şeklinde bir kanı vardır. Bademcikler çok tehlikeli hastalık etkenlerinin zemin hazırlayan organlar olmakla birlikte sorun bademciklerde değil bu hastalıklarla yeterli tedavinin yapılamamasıdır.




4.jpg




Gereksiz yere bademcikleri aldırmayın.
Bu nedenle gereksiz yere bademcikler aldırılmamalıdır. Bademcikler boğazın çevresinde yer alan akkan düğümleridir. Bunlar vücudun savunmasında önemli bir yer tutar. Ve bir kısım zararlı etkenlerin aşağı solunum yollarına inmelerini önler, adeta boğazın girişinden muhafız görevi yaparlar.


Hatalı tedavi uygulamaları ve gereksiz ilaç kullanımından kaçının.
Bademcikler bazen hatalı tedavi uygulamaları ve hekimin verdiği ilaçların yetersiz kullanılmasına bağlı olarak mikropların üreyip diğer organlara yayılmasını sağlayan bir odak halinde de görülür.


Bu zamanda bademciklerin alınması gerekir. Özellikle romatizma hastalık tehlikesinin olduğu çok fazla sayıda ve ileri derecede bademcik ilhtihabı geçirenlerde hekimler bademciklerin alınmasını önerirler.



Çocukluk yıllarında bademcikler biraz büyük olabilir.
Normalde bademcikler çocukluk yıllarında büyüktür. İlkokul çağına başladıktan sonraki birkaç yıl içerisinde küçülmesi beklenir. Fakat sürekli enfeksiyon etkeninin yerleşmesi bunların küçülmesini engeller. Normal koruyucu yapılarını bitirerek enfeksiyon etkenin diğer bölgelere kadar yayılabilen organlar durumuna gelirler. Bu durumlarda hekimler alınmasını gerekli görebilir. Onun dışında özellikle çok küçük yaşlarda alınması tehlikeli olabilir. Ayrıca günümüzde sindirim sistemi kötücül hastalıklar ile bademciklerin küçük yaşlarda alınması arasında yakın bir bağlantı olduğu bilinir. Bu da durumun önemini arttırır.
 
Geri
Üst