Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hepsi bibirinden guzel ve denemeye deger gorunuyorlar.zaman harcayip bizlerle paylasmissin ,tesekurler tez zamanda iyilesip gene guzel yemeklerini yapabilirsin insallah.
hepsi bibirinden guzel ve denemeye deger gorunuyorlar.zaman harcayip bizlerle paylasmissin ,tesekurler tez zamanda iyilesip gene guzel yemeklerini yapabilirsin insallah.
Mantar kremalı tavuklu krep...
2 yumurta
bir tatlı kaşığı şeker
bir çay kaşığı tuz
Yarım paket margarin
göz kararı süt( genelde göz kararı koyarım kıvamına göre)
yine göz kararı un...
krepin iç malzemesi:
bir paket mantar kullandım ben ...konservede olur
iki tane kırmızı biber çarliston tarzı olan
bir tane çarliston biber yeşil
bir tane kuru soğan
göz kararı tuz,sıvıyag
bir paketin yarısı kadar krema
göz kararı kaşar peynir
bir tane domates
bir tane tavuk göğsü
bir yemek kaşığı salça...
arkadaşlar krep için yumurtayı şekeri tuzu sütü çırptım daha sonra ocatta erittiğim margarini ekledim unu ekledim ve çırptım ne çok sıvı ne çok katı orta kıvamda bir krep oldu.
iç malzemesi için sıvıyağ kızınca doğradığım soğanı biberleri ve salçayı ekleyip kavurdum sonra mantarları ve daha önceden doğradığım tavuk göğüslerini ve kremayı ekleyip bir güzel kavurdum...
sonra daha önceden hazır olan krepe iç malzemeyi koyup kapattım...üzerine domates püresi ve kaşar peyniri serptim..afiyet olsunDevamını Gör
Yesil Mercimekli Bulgur Pilavi (Malatya Usulu) bizim memleket
Malzemeler:
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak bulgur
1 tane kırmızı biber
1 tane kuru soğan...
yarım paket margarin
yapılışı:
1 bardak yeşil mercimeği 5 dk kadar suda haşlıyosun,suyunu süz didğer taraftan da tencereye 4-5 bardak su koy tuzunu at kaynat kaynadıktan sonra bulgurla mercimeği koy karıştır sonra pişmesini bekle.pilav demlendikten sonra başka bir tavada kavrulmuş soğanla biberi pilavın üzerine dök karıştır...
malzemeler: valla kızlar ben bazı yemekleri göz kararı yapıyorum ölçü veremicem bu tarifdede kıyma ,kurusoğan ama bol 7-8 tane,maydonoz,kimyon ,karabiber,salça,margarin,tuz,sarımsak
kıymayı azıcık kısık ateşte margarin eriyinceye kadar bekletin birazda yarım çay bardağı kadar sıvıyağ hemen altını kapatın yani kolay sürülmesi için....
hamuru evde mayaladım sonra ufak parçalar halinde top yaptım açtım açtıktan sonra kıyma harcını sürdüm hamurun üzerine ve fırına hepsi bu kadarr
özellikle pazar kahvaltısında gec yapıyosam çok severim birde gece yemelerinde çok zevkli oluyo....
Soğanları halka halka doğradım tavaya azıcık sıvıyağ koydum soğanları bir güzel kavurdum sonra 1 yemek kaşığı salça biraz nane koydum bir güzel karıştırdım azıcık daha kavurdum afiyet olsun