Çok zayıfım nasıl kilo alırım ? sağlıklı nasıl kilo alınır ?

Uzman SühaN

Administrator
Çok zayıfım nasıl kilo alırım ? sağlıklı nasıl kilo alınır ?
Fazla kiloya sahip olmak dış görünümü olumsuz etkilediği gibi sağlık açıaından da olumsuzluklara sahiptir. Fazla kilolardan kurtulmak isteyenler, sıkı diyetler, ve bir spor rejimi izler ayrıca tüm lezzetli zevklerden vazgeçerler. Herkes kilo vermek konusunda takıntılı görünsede , güvenli ve sağlıklı bir şekilde kilo almayı düşünenlerde var. Aşırı zayıflık fiziksel ve zihinsel sağlığınızı etkileyebilir.Düşük kilonuzun farklı nedenleri olabilir. Bu nedenle altta yatan sebebi anlamak için doktora görünmekte fayda vardır. Nasıl kilo alınır çok zayıfım diyenler arasındaysanız kilo alımı için en iyi diyet ve uzman tavsiyelerini görmek istiyorsanız makalemizi okumaya devam edin. İşte sağlıklı kilo alma yöntemleri, uygulamaları..



nasıl kilo alabilirim ne yemeliyim.jpg








Beklenmeyen bir kilo kaybı yaşadıysanız veya doktorunuz kilo almanızı tavsiye ediyorsa, bunu yapmanıza yardımcı olabilecek bazı diyet değişiklikleri yapmanın zamanı gelmiştir. İstenilen kiloları almak için her gün kalori alımınızı artırmanız gerekir. Kalorileri arttırmanın en kolay yolu, kalori bakımından yüksek besinleri tüketmektir. Nasıl kilo alabilirim ne yemeliyim diye soruyorsanız okumaya devam edin.. Baklagiller, avokado, fındık, ceviz, badem ve tohumlar gibi yiyecekler , sağlıklı kilo almaya yönelik yiyeceklerden sadece birkaçıdır .Ayrıca şeker, kek, cips ve şekerli meşrubat gibi daha fazla abur cubur yiyerek kalori alımınızı artırabilirsiniz. Ancak bunlar sağlıklı besinler değildir. Kilo alma diyeti, sağlıklı kilo verme diyetine çok benzer. Her iki durumda da, besin bakımından zengin olan yiyecekler tercih edilmelidir.





nasıl kilo alınır yemek listesi.jpg






Kilo almanın yolları 2018- 2019 ; Yaptığınız yemeklere kalori ekleyin. Yemek hazırlarken, kalori miktarını artırmak için bazı yaratıcı yollar düşünün. Kalorisi yüksek olan yiyecekler daha hızlı kilo almanıza yardımcı olur. Yemekleri daha enerji yoğunlaştırmak için öğünlerinize tereyağı gibi yağlar ekleyin.Yağ, diyetinizin önemli bir parçasıdır ve onu yemek, kilonuzu düzenlemenin sağlıklı bir yolu olabilir. 1 haftada 5 kilo nasıl alınır ? Tavsiyeleri disiplinli bir biçimde uygulamanız kilo alımınıza yardımcı olacaktır. 1 haftada 10 kilo nasıl alınır ? Bir haftada 10 kilo almanız mümkün değildir. Ancak bir haftada 3-5 kilo almanızı sağlayabilirsiniz. Makalemizin ilerleyen bölümlerinde neleri tüketmeniz gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.




kilo almak istiyorum nasıl kilo alınır.png






Kilo almak istiyorum nasıl kilo alınır ? Bu diyet çizelgesini takip ederek kısa zamanda kilo alabilirsiniz. Kahvaltıda tere yağlı omlet yiyin. Veya bir kase mısır gevreği ve mutlaka taze sıkılmış meyve suyu için. Kahvaltıdan sonra peynir altı suyu yada bir bardak süt için. Öğle yemeğinde mutlaka bakliyat tüketin. Pirinç pilavı tavuk tüketilebilir. Yanında bol sebzeli bir salata mutlaka olmalı. Akşamları midenizin rahatsız olmaması için az yağlı genelde ızgara yada fırınlanmış tavuk balık tüketin. Yanında makarna ve salata olabilir. Patates püresi mutlaka olmalı. Yatmadan önce mutlaka yağlı muzlu süt için. Bu diyet çizelgesi kilo alma hedeflerine yardımcı olabilir. Buna ek olarak, aşağıdaki ipuçları da yardımcı olabilir.




Su içmek sizin için iyidir, ancak iştahınızı köreltebilir. Yemek esnasında su içmeyin. Protein kilo alımı için esastır. Kırmızı et, özellikle kas geliştirme konusunda çalışıyorsanız, kilo almanıza yardımcı olabilir. Somon kalori ve yağlar bakımından yüksektir. Yoğurt, protein bakımından yüksektir. sağDiğer yağlı balıklar da kilo almanıza yardımcı olabilir. Konserve sardalye ve ton balılığı gibi. Fasulye, protein ve nişastanın harika bir kaynağıdır. Avokado sağlıklı yağa sahiptir ve çok yönlü bir bileşendir. Patates, tatlı patates, kabak ve mısır gibi nişastalı sebzeler de kilo almanıza yardımcı olabilir. Muz, yaban mersini, üzüm ve mango gibi meyveler size kalori ve lif sağlayabilir.Tam tahıllı ekmekler, makarnalar ve krakerler işlenmiş tahıllardan daha fazla besini ve daha fazla kaloriye sahiptir.




Nasıl kilo alınır ibrahim saraçoğlu tavsiyeleri ; Hocamız bu konuda kilo almak isteyen bayan ve erkeklerin uygulaması gereken farklı taktiklerin olduğunu belirtiyor. Nasıl kilo alınır yemek listesi ; Erkekler İçin Kilo Alma Yöntemleri ; Her gün düzenli olarak 20 dk yürüyüş. Öğünlerde buğday ekmeği tüketimi , sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında bir su bardağı suya baş parmak büyüklüğünde iki adet kök zencefil 6 dakika demlenip içilmeli. Bu kür bir hafta devam edilmeliymiş. Tüketilen yemeklere mutlaka kekik ilavesi yapılmalı. Meyvelerden üzüm ve muz tüketilmeli , her meyveyi mutlaka yoğurda ilave edip tüketmeli. Öğlen yemeklerinde mutlaka bir adet haşlanmış patates olmalı. Tüketilen patatese mutlaka kimyon ilave edilmeli. Hergün sadece 1 ay 15 adet antap fıstığı tüketilmeli. Öğünlerde tatlı siviri biber tüketilmeli. Üzeine limon sıkılmış tatlılar yemekten önce tüketilmeli.




Bayanlar ise her gün 20 dakika yürümeli. Tam buğday ekmeği tüketimi , öğlenleri bir adet patates tüketimi, 10-15 adet antep fıstığı tüketimi, meyve ilaveli yoğurt tüketimi, sivir biber tüketimide kadınlar için geçerli. Sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında yarım bardak su ile çiğnemeden üç-dört adet karanfil yutulmalı. BU yedi gün devam ediliyormuş. Tatlı tüketirken üzerine tarçın ilave edilmeli. Tüketilen etin yanında mutlaka ızgara edilmiş domates olmalı. Üzüm ve muz tüketimi bayanlarada önerilmektedir. Bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası . Günde iki bardaktan fazla çay, bir bardaktan fazla da kahve içilmemeli.




Diğer kilo alma önerileri ise hocamızın önerilerinin tersi .. Kaslarınız proteinlerden yapılmış. Kilo almak ve yağsız kas kütlesi oluşturmak için, tükettiğiniz her öğüne bir protein kaynağı dahil etmeniz gerekir.Tavuk göğsü, öğütülmüş hindi, soya peyniri, baklagiller ve kuru fasulye, fındık ve tohumlar, balık, yumurta, süt ve yoğurt, tercih ettiğiniz protein seçimi olmalıdır. Sadece yağlı yiyecekler tüketmeye devam etmeyin. Uzun vadede zarar vermeyen sağlıklı yağlar seçin. Sağlıklı yağlar aynı zamanda iyi bir omega-3 ve omega-6 yağ asitleri kaynağıdır. Diyetinize avokado, fındık, tohumlar, avokado yağı, somon ve zeytinyağı gibi yiyecekleri dahil edin.Bazı durumlarda, yalnızca diyet ve egzersiz, istenen sonuçları getirmeyebilir. Bunu yapmanın başka bir yolu da, diyetinize bazı ek takviyeleri eklemektir.



Kilo almak istiyorsanız bir yiyecek günlüğü tutmanız gerekir. Gün boyunca ne yediğinizi takip etmek yeme alışkanlıklarınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Her haftanın sonunda kendinizi tartdıktan sonra, bu değeri de not alın. Bu, motive kalmanıza yardımcı olacak ve daha fazla ağırlık alma yolunda devam etmenizi teşvik edecektir.Kilo vermek ya da kilo almak, ilgili kişi için her zaman stresli bir olay olmuştur. Kilo almaya veya kilo vermeye çalıştığınızda stres genellikle büyük bir engel haline gelir. Bu nedenle, kilo vermek veya kilo almak için egzersiz yaparken stressiz olmak önemlidir.Stresi azaltmak için rahatlatıcı bir banyo yapın. Meditasyon, yoga ve nefes egzersizleri stresi azaltmak için de iyi çalışır.





Uyku, beslenme ve fiziksel aktivite gibi, sağlığınız ve iyiliğiniz için önemli bir belirleyicidir. Bir insanın formda kalması ve iyi olması için her gün en az sekiz saat uyuması gerekir. Bu, vücudunuza uygun şekilde çalışabilmesi için yeterince dinlenme sağlayacaktır. Hedefinize ulaşmak istiyorsanız, odakta kalmak zorundasınız. Kendiniz için gerçekçi olmayan hedefler koymayın.Yavaş yavaş kilo alın. Hızlı kilo alımı sağlıklı değildir. Kilo alma hedefinizi doktorunuz, diyetisyeniniz ile belirleyin. Her insan farklıdır , uygulayacağınız diyet sizin için uygun olmayabilir. Size uygun beslenme listesini en iyi belirleyen diyetisyeniniz olacaktır. İstenmeyen kilo kaybı varsa, doktorunuzla konuşun. Kilo vermenize neden olan bir sorun olabilir.Bir kişide kilo değişimi davranışsal, çevresel ve genetik faktörlere bağlıdır. Enzim Eksikliği kilo kaybına neden olabilir. Depresyon, kilo kaybının en önemli psikolojik nedenlerinden biridir.
 
Yeni evliyken herkes benimle dalga geçiyordu çok zayıfım diye şimdiki aklım olsa hiç kafaya takmazdım. Millet kilo vermek için neler yapıyor. O zamanlar kilo almak için ensure mama tüketiyordum. Birde uyumadan önce muzlu bebe bisküvi süt içerdim. Böyle böyle bir ayda 5 kg aldığımı hatırlıyorum. Şimdi 58-59 kiloyum Ramazanda baya aldım yavaştan vermeye çalışıyorum.
 
Geri
Üst