Cuma Günleri Zühre Saati Ne Zaman ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Cuma Günleri Zühre Saati Ne Zaman ?
Cuma Günü Zühre Vakti Ne Zamandır

Zühre Saati Cuma Günü Ne Zamandır





Sevgili melekler, Cuma gününün faziletleri hakkında pek çok konu paylaşımında bulunduk sizlerle şimdiye kadar. Bu sayfamızda da Cuma Günü Zühre Vakti Ne Zamandır diye merak eden meleklerimize ve sayın misafirlerimize bilgiler vermek istiyoruz....



cuma-1c2.jpg


Zühre saati zühre yıldızının hayırlı ve şerefli bir saatidir. Sevgi aşk ve başarı kazanmak için evlendirmek huzursuzluk küslük gidermek için uzaktakini getirmek için münasip bir vakittir. Tüm duaların kabul edildiğinin söylendiği Zühre saatinin belli bir zamanı yoktur. Bu saat Cuma günü saat birdedir. Bunun yanında Pazar günü ise saat dokuzdadır.

Zühre yıldızı müslüman astronomi alimlerinin isimlendirdiği yıldızlardan birisidir. Halk arasında çoban yıldızı diyede isimlendirilmektedir. Akşam üstü gözüküp sonra kaybolan bir yıldızdır. Diğer yıldızlar gibi muayyen bir vakti yoktur. Avrupa bilim dünyası bu yıldızın adını latince Venüs olarak isimlendirmiştir. Kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikamette döner.

Uzay bilimi ile uğraşan bazı astonomi bilginleri Zühre yıldızının (Venüs) Cuma günü eşref saati ile ilgisinin olduğunu düşünmüşlerdir. Astronomik olarak gezegenlerin hareketlerinin metafizik anlamda bir çekim alanı oluşturduğunu düşünmüşlerdir. Her olayın hikmetsel boyutlarının bulunduğunu düşünerek, Cuma günü duaların kabul edildiği sevenlerin kavuştuğu, aşk ve sevginin hasıl olduğu gibi bazı özel durumların bu saatte olduğuna inanmaktadırlar. Bu görüşler tamamen teorik anlamdadır. İddia eden bilim adamlarını bağlarlar. İslami ilim kaynaklarından her hangi bir rivayet ile delilleri yoktur. Bu yüzden taabbudi konularda bağlayıcı niteliğe sahip değildirler. Cuma günü zühre vaktinin öğle saat birde olduğunu söyleyenler vardır.

Peygamber Efendimiz Cuma günü eşref saati ve fazileti hakkında hadis aktarırken belirli bir vakit söylememiş Cuma günü içinde saklı olduğunu bildirmiştir. Peygamber Efendimizin cuma günü hakkındaki hadisi şöyledir. "İçerisinde güneşin doğduğu en hayırlı gün, Cuma günüdür. Adem Aleyhisselam o günde yaratıldı, o günde cennete girdirildi, o günde oradan çıkartıldı ve o günde kıyamet kopacaktır! O günde öyle bir saat var ki, Müslüman bir kul o saate denk getirerek Allah’tan hayırlı bir şey isterse, Allah onun isteğini verir" Cuma günü Peygamber Efendimize çok salavat çekerek her anını murakabe ile geçirmeye çalışmalıyız. Sünnete uygun olanda budur.

alıntıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
birileri cevap yazsında öğrenelim hangi 1 13 mü yoksa 1 mi
 
öğlen birde mi yoksa gece birde mi yani perşembeyi cumaya bağlayan gecede

öğlen birde mi yoksa gece birde mi yani perşembeyi cumaya bağlayan gecede
Selamlar, ben anladığımı paylaşmak isterim. Cuma gecesi Perşembe’nin Cuma’ya bağlandığı gecedir. Burda gece (Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan) olarak belirtmediği için bence 13:00 gibidir. Zaten efendimizin de; içerisinde güneşin doğduğu en mübarek gün Cuma günüdür den yola çıkacak olursak bu saat diliminin 13:00 olduğu düşünülebilir. Dualarınızın kabul olması dileğiyle.
 
Geri
Üst