Da Vinci'nin Gerçek Kodu

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Da Vinci'nin Gerçek Kodu


İTALYAN ressam Leonardo da Vinci’nin en ünlü resmi Mona Lisa’nın sırrı çözüldü. Da Vinci’nin pahabiçilmez başyapıtları üzerinde araştırmalar yürüten sanat ekspertleri, ressamın ‘Mona Lisa’ ve ‘Bakire ve Çocuk’ tablolarından aynaya yansıyan gizemli yüzleri ve şekilleri keşfetti.

1452- 1519 yılları arasında yaşayan Da Vinci, 1490- 1495 yıllarında çalışmalarını ve çizimlerini aynada göründüğü gibi deftere kaydetme alışkanlığı geliştirdi. Bu şekilde kişisel düşünceleri sadece yansıma sırasında okunabiliyordu.

Mona Lisa üzerinde benzer tekniği kullanan sanat ekspertleri, yaptıkları uygulama sonucunda gizli tuhaf şekilleri ortaya çıkardı. Yağlı boya ve gizemli güzelliğiyle dünyanın ilgi çekici tablosu olma özelliğini koruyan Mona Lisa’nın sanıldığı gibi yanlız olmadığı kanısına varan ekspertler, Mona Lisa tablosunda keşfedilen yüzün Yıldız Savaşları filminde kötü adam rolünde oynayan Darth Vader’a benzediğini açıkladı.

Eskpertler, Mona Lisa toblosundaki yüzün ressamın Saint Anne (Aziz Anne) ve The Virgin and Child (Bakire ve Çocuk) tablolarında da bulunduğunu; tablolardaki yüz ve şekillerin Tanrı ve korkuyu temsil ettiğini belirtiyor.

Yine aynı uygulama Da Vinci’nin en önemli eserlerinden biri olan ‘Last Supper’ (Son Akşam Yemeği) tablosunda denendi. Uygulama sonucunda ortaya çıkan İsa’nın ‘Kutsal Kasesi’nin masaya devrilmiş görüntüsü, ‘John the Baptist’ adlı tabloda ise ağaç ve kadın görüntüsünün yer aldığı ortaya çıktı.


DHA
 
Ce: Da Vinci'nin Gerçek Kodu

bu portre üzerine birçok şeyler öne atıldı ve filmleri çekildi ..birşeyler var bu tabloda ama yinede tam olarak çözmüş değiller...bu bilgilerde çok enterasan emeğine sağlık
 
Ce: Da Vinci'nin Gerçek Kodu

cok ilgi cekici bi yazı paylaşımın için teşekkürler
 
mona lisa aslında yaşamış bir ünlü iş adamı leonardo da vinci aynada kendine bakarak resmini çizmeye çalışmış kendini çizdiğini düşünen leonardo da vinci aslında ünlü iş adamı mona lisa çizmiş . monalisa dışarıdan kız gibi görünsede mona lisa kadınlığa özenmiş ve kadın gibi olmayı başarmıştır. yani monalisa erkek ama bazı bilim adamlarıda monalisa nın leonardo da vinci nin kendisi olduğuna inanıyorlar.leonardo da vinci nin kalfası olan mon salai nin adının mon lisa nın lisa sözcüğünün harflerini karıştırarak leonardo da vinci mon salai ye takma isim koymuştur yani kısacası mon salai ile mona lisa ayındır . leonardo da vinci mona lisa ın portresini çizerken mona lisa nın sol gözüne l sağ gözüne ise l harfini koymuştur fark edersenizde köprünün altında 72 sayısı vardır. bunlar vinci nin çizdiği resme yansıttığı şifrelerdir. l harfi leonardo demektir s harfi salai demektir. köprünün altındaki 72 sayısıda esikden köprünün altındaki ırmakta 1472 yılında sel oluşmuş vinci de 1472 nin 72 sayısını köprünün altına yazmıştır...

başak çimeli
 
Geri
Üst