Daha çabuk hamile kalabilmek için neler yapmalıyız?

Uzman SühaN

Administrator
Daha çabuk hamile kalabilmek için neler yapmalıyız?
Hamile kalma konusunda bir çok çift günümüzde sıkıntı yaşıyor.Bazen sağlık sorunları sebebiyle olsa da bazen de başka nedenlerden dolayı bebek sahibi olmak konusunda sıkıntı yaşıyor.Peki gebe kalmak için neler yapabiliriz?

Bebek sahibi olma konusunda birçok çift sıkıntı yaşıyor.Bu sıkıntıların çoğu sağlık sebeplerinden kaynaklansa da,bazen de farklı sebeplerden dolayı çocuk sahibi olma ihtimalleri azalıyor.

Gebe kalamıyorum diye stres yapmayınız.Rahat olun ve hamile kalamıyorum diye korkuya kapılmayın.





8.jpg



GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE




Eğer adet düzensizliği var ise,bunları takip ediniz,hamile kalabileceğiniz günleri takvimden işaretleyin ve o günlerde cinsel ilişkiye girmeye özen gösterin.

Siz ve eşiniz alkol ya da sigara kullanıyor ise,birlikte bırakmayı deneyin.Hayatınızın düzenlenmesi için birbirinize yardımcı olun.

Çok sıcak banyolardan,saunalardan uzak durun.Özellikle eşiniz sıcak su ile duş almamalı.Erkeklerin sıkı pantolon,iç çamaşırı giymemesi konusunda uyarmalısınız.

Cinsel ilişkiden yaklaşık 2 saat önce sert içilen bir kahve,sperm hareketlerini uyarır.

Uygun pozisyonları belirleyin ve o pozisyonlarda ilişkiye girin.

Bayanların ilişki sonrası,bel altına yastık koyarak,bir saat kadar sırt üstü yatması önerilir.Sıcak bir yatak odası olmamasına özen gösterin.

İlişki saatini belirlemek isterseniz,sabah erken saatleri tercih edin.

Sırf bebek sahibi olabilmek için ilişkiye girmeyin.Bunu bir ödev olaral düşünmeyin.Bir kadın için orgazm olmak,vajina salgısının ph seviyesini değiştirir ve spermin rahme daha hızlı ulaşmasını sağlar.

Olması gerektiğinden fazla cinsel ilişkiye girmekten kaçının.

Sabah saatlerinde sperm kalitesi olması gereken en iyi durumdadır.

Öncesinde hamile kalmamak için bazı korunma yöntemlerini uygulamışsanız,bunu doktorunuzla paylaşın ve olası yan etkileri konusunda bilgi alın.

Adet düzensizliği bazı durumlarda gebe kalmaya engel olabilir.Bir doktora baş vurarak adet düzensizliğiniz için tedavi yöntemlerini uygulayın.

Eğer Servikal mukus olması gerektiğinden koyu ise,inceltici ilaçlar kullanabilirsiniz.

Düzenli ve dengeli beslenmelisiniz.Bu dönemde beslenmenize çok dikkat edin.Süt ve süt ürünleri sık sık tüketin.Yumurtlamayı arttıran süt ürünleri,yoğurt,ayranı hayatınızdan çıkarmayın.

Arada egzersizler yapın.Ama kendinizi çok yormayın.

Doktorunuzun size önermediği ilaç kullanmayın.


Adetleriniz Düzensiz ise,Yumurtlamanız Ne Zaman Olur?

Çoğu kadın bu soruyu kendine sorar?Adet dönemleri düzensiz olan kadınların,yumurtlama zamanları ne zaman olur?Bunu anlayabilmek için,yumurtlamayı gösteren özel testler uygulanabilir,bitkisel ilaçlar kullanılabilir,bazal vücut ısısı ölçümü yapılabilir,adet düzenleyici ilaçlar kullanılabilir.

Adet düzensizliği sorunu var denilebilmesi için yedi günden fazla süren veya geç olması demektir.Yani normal şartlarda 21 günden daha sık zamanda ya da 35 dünden seyrek zamanda adet görülmesi,bir adet düzensizliği olarak kabul edilir.Hemen hemen her on kadından ikisi adet düzensizliği sorunu yaşayabilir.

Adet Düzensizliklerinin En Sık Görülen Sebepleri;

Kronik yumurtlama bozuklukları,
Böbrek üstü bezi hastalıkları,guatr
Aşırı yapılan spor,
Kontrolsüz ve kötü beslenme,
Polistik over ya da yumurtalık kistleri


Eğer adet düzensizliği yaşıyorsanız ve gebe kalmak istiyorsanız,bir doktora başvurun.Doktorunuz adetinizin düzene girmesi için size yardımcı olacaktır.Bunun yanı sıra size bir hamilelik takvimi verecek ve o günlerde ilişkiye girmeniz durumunda gebe olma olasıgınız artacaktır.

Bazal Vücut Isısının Ölçümü ile Yumurtlama Zamanı Nasıl Tespit Edilir?

Luteal fazın ne kadar sürdüğünü,bazal vücut ısınızı ölçerek tespit edebilirsiz.Yumurtlamanın oluşması,vücut ısısı ile doğru orantılıdır.Adet düzensizliğindeki yumurtlama gününüzü böylelikle tespit edebilirsiniz.

Dijital bir termometre alın.Sabah uyanır uyanmaz,vücut ısınızı ölçün.Hareket etmeden,yataktan çıkmadan ölçmenizde fayda var.Çünkü hareket ettiğiniz takdirde,vücut ısınız artacaktır.

Adetinizn başlangıç gününden itibaren ölçmeye başlayın.Hergün ayını saatlerde ölçüp,sonuçları not alın.Isıda ani artış meydana geldiği takdirde,o gün boyunca yani 24 saat içinde yumurtlamanız gerçekleşecektir.
Eğer bu işlemi uygulayamıyorsanız,bir doktordan yardım alabilirsiniz.


Progesteron Hormonu Gebe Kalmayı Kolaylaştırır mı?


Bu hormon bir kadınlık hormonudur.Rhim ağzını,rahmi,troid bezini,vajinayı direkt etkiler.Bu hormon bebeğin gelişiminde ve hamile kalmayı kolaylaştırma da etkilidir.Progesteron hormonunun düşüklüğü,hamile kalmayı engelleyebilir.
Östrojen dengesini sağlayabilmek için,progesteron kremleri,vajinal tabletler kullanılabilir.


Hamile Kalmayı Zorlaştıran Faktörler Nelerdir?


Düzensiz olan adetler
Kadının yaşının 35 ten fazla olması
Cinsel ilişki sırasında geçen hastalık
Aşırı kilolu olmak
Endometriyozis rahatsızlığı
Genital organlarda oluşan ağrılı iltihaplı hastalıklar
Pskolojik ve epilepsi hastalıkları
Testis ameliyatı geçirmiş erkekler
Kronik hastalıklar.Bunlar;karaciğer,kalp,guatr,şeker
Sigara ve kötü alışkanlıklar
Gebe kalmayı isteyen kadınların,ovülasyon(yumurtala) günlerini hesaplayamaması.
Ve önemli bir faktörde stres.Gebe kalmayı engelleyen önemli bir ögedir.
 
Geri
Üst