Damar Tıkanıklığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Damar Tıkanıklığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?
damar tıkanıklığı nedir ,damar tıkanıklığı belirtileri nelerdir,damar tıkanıklığı neden olur,damar tıkanıklığı nedenleri,damar tıkanıklığı hakkında tüm bilgiler,
bacak-atardamar-3.jpg


Bu rahatsızlık kişilerde bir anda beliren bir rahatsızlık değildir. Yavaş yavaş belirir. Başlangıçta herhangi bir belirti gözlemlenmeyebilir. Kişinin yaşayışına, genetik durumuna ve değişik faktörlere bağlı olarak zaman içerisinde ortaya çıkar. İleri safhalara ulaşmadan farkedilme ihtimali düşük olan bir hastalıktır.
Bu rahatsızlıkda belirti, damarda olan tıkanıklığın yeri ile ilgilidir. Damar tıkanıklığı nedeni ile dokulara yeterli oksijen gidemez ve sonucunda ilgili bölgedeki kan dolaşımı engellenir.
Damar setliğinin en belirgin özelliği göğüs kafesinin ortasında oluşan baskı, sıkışma ve ağrı olarak bilinse de bazen de omuz, kollar, çene yada sırt bölgesinde aynı tepkilere rastlanabilir. Bu tarz bir şikayetiniz mevcut ise en kısa sürede bir kardiyolojik muayeneden geçmeniz gerekmektedir.
Kişinin kalça, baldır veya uyluk kaslarında zorlamayla ortaya çıkan bazı ağrılar, kasık veya bacak damarlarında meydana gelen bir tıkanıklığın habercisi olabilir.
Aynı şekilde, kol veya bacakta gelişen güç kaybı, ani gelişen görme veya konuşma bozukluğu gibi belirtiler de beyne kan götüren damarlarda meydana gelen bir tıkanıklığın ve bu tıkanıklık sonucu gelişen inmenin habercisi olabilir.
Kişinin göğsündeki sıkışma ve vücudun farklı yerlerinde hissedilen ağrılar (Angina pektoris gibi) yine koroner damarlardaki bir tıkanıklığa işaret edebilir.
Arteriyosklerozda belirti damarda olan tıkanıklığın veya arızanın yer ile ilgilidir. Bu rahatsızlığın nedeni ile dokulara yeterli oksijen gidemez, sonucunda ilgili bölgedeki kan dolaşımı engellenir.
Lezyon beyinde ise; görme ve konuşma bozuklukları, hafıza kaybı, kısa süreli bilinç kaybı, yer ve zaman kaybı, kol veya bacaklarda kas gücünün ani ve geçici olarak zayıflaması ve beyin trombozu gelişir.
Lezyon kalpte ise; kalp kasının kasılma gücü zayıflar. Kalpte ritim düzensizlikleri, göğüs ağrıları ve sonunda ise kalp krizi oluşur.
Lezyonlar bacakta ise; yürürken kramp ağrıları, ısı kaybı, kramplar, deride kalınlaşma ve koyulaşması oluşur.
Böbrekte ise; kan basıncının artması, böbrek fonksiyonlarında işlev kaybı meydana gelebilir.
Damar Tıkanıklığı Nedenleri

Kilo problemleri
Egzersiz yapmama, fiziksel aktivite eksikliği
Alkol, sigara kullanımı
Psikolojik bozukluklar
Aşırı yağlı beslenme
Kanamalardan kaynaklanan problemler
Demir eksikliği
Tedavisi Nasıl Yapılır

Aterosklerozda hedef, hastalığın ilerlemesinin engellenmesidir. Bu sebeple tedavisinden daha fazla önemli olan yukarıda sayılan özelliklerin sizde bulunmamasıdır.
Tıkanma meydana gelmişse doktorun tedavi yöntemine göre, tıkanan damara anjiyo, stent yada bypass uygulaması yapılabilir.
Bitkisel Tedavi
Halk arasında kalp hastalıkları için uzun yıllardır kullanılan, uygulanan bir çok yöntem vardır.
En sık duyulan ve uygulanan sarmısak, limon ve sirkeyi karıştırıp, bir müddet bekletip içmektir.
Bu karışımın aslında çok özel bir etkisi yoktur. Sarmısak, limon ve sirke zaten kalp ve damar sistemi için çok faydalı besinlerdir. Başta kolesterol olmak üzere kan yağlarını düşürücü etkisi vardır. Yani bu karışım kalp damarlarını açmaz.
Halk arasında oğul otu bitkisi damar açıcı olarak kullanılmaktadır. Aslında oğul otunun damarları açması mümkün değildir ama kalp hastalarına başka şekilde faydalı olmaktadır.
Kalp damar tıkanıklığı olan insanlarda, kalp ağrısı ve ölüm korkusu yüzünden sinirsel kalp çarpıntıları yaşanabilmektedir. Oğul otu iyi bir sakinleştiricidir. Günde 2-3 bardak oğul otu çayı içen hastalarda sinirsel kalp çarpıntıları azaldığı yada tamamen geçtiği görüldüğü için kişi kendini iyileşmiş, damarları açılmış zannedebiliyor. Oğul otu uykusuzluğa da iyi geldiği için hastalar geceleri çok daha rahat uyuyabilmektedir.
Alıç bitkisinin kalp damarları ve tansiyon üzerindeki iyi etkileri artık bilim adamlarınca da kabul edilmiştir. Günde 2-3 bardak alıç çayı içmek ve alıç meyvası yemek kalp hastaları için faydalıdır.
Bitki çaylarının kolesterolü düşürmede, çarpıntıları engellemede çok faydalı olduğu belirtilirken sadece bitki çayları ile damarların açılmasının mümkün olmadığını belirtmektedirler.
Kalp damar tıkanıklığını açmak için saf bitki özleri kullanılmasının gerekli olduğunu savunmaktadırlar.
 
EDIT BY BEYZA BAŞKA SİTEYE YÖNLENDİREN REKLAM LİNKİ BIRAKMAYIN.REKLAM VERMEK İSTİYORSANIZ İLETİŞİME GEÇİN. sebeplerinden biri de sigara ve alkol kullanımı diyebilir miyiz ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst