Dantel ve tığ işi supla örnekleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Dantel ve tığ işi supla örnekleri
Günümüz de bazıları el işi göz nuru dantel modellerini demode bulsa da bana göre bu tür el işleri asla modası geçmeyen değerler arasın da bulunuyor.

Kız beşikte çeyiz sandıkta diye hepinizin bildiği söz var ki... Her çeyiz sandığın da bulunması gereken el emeği örnekler, ister kullanılsın ister kullanılması yine de çeyizin için de bulunması gerekenler arasın da yer alıyor.

Sizler için bu konum da dantel ve tığ işinden uygulanan supla örneklerini paylaşmak istiyorum. Suplanın ne olduğunu bilmeyenler olabilir çünkü bende bu konuyu açana kadar bilmiyordum hahaha

Sizler için suplanın ne olduğunu ufaktan bir araştırdım belkide birçoğunuzun görsel olarak bildiği ama isim olarak bilmediği supla, yemek tencerelerinin, tabakların, bardak ve fincanların altına konulan ve sıcaklığın zarar vermesini önleyen örtülerdir.

Sizler için birbirinden renkli ve estetik olarak da çok şık supla örneklerinden derlediğim görselleri paylaşıyorum.

8dc3ea80adaa4f3d87a6d56ef4859234.JPG
219c4dcb6e926fe69302cd64b6268be0.JPG
f789801bb143bf0a9a3c7e420133ea4a.JPG
images.JPG
IMG_5351.JPG
Kırmızı-tığ-işi-amerikan-servis-ve-supla-modeli.JPG
orgu-amerikan-servis-supla-17.JPG
orgu-amerikan-servis-supla-20.JPG
orgu-supla-yapimi.JPG
renk-renk-tig-isi-supla-modelleri.JPG


url.JPG
sari-renk-amerikan-servis-supla-modelleri.JPG
 
Ben bu tarz uğraşları çok manidar buluyorum. Özellikle ev hanımları için süper bir meşgale. :) Artık eskisi gibi bu tarz meşgalelerle uğraşılmıyor fakat kimi bayanlar için elişi sanatı, hala bir tutkudur. Teknolojinin bu denli ilerlemiş olması maalesef birçok alanda olduğu gibi dantel konusunda da çığır aştı; Artık her şey makinelerle üretiliyor, el emeği göz nuru diye bir şey kalmadı. :(

Ben seviyorum elişi yapmayı. Daha önce Supla yapmayı denemedim ama zor gibi görünmüyor. Evde canı sıkılan, yapacak hiçbir şey bulamayan hanımlara bu tarz uğraşlarla ilgilenmelerini öneririm. Elişi yaparken, hem zaman hızlı geçiyor hem de emek vererek bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyor insan. :)
 
Örgü , dantel ,oya ve dikiş ..Hayatta sevmediğim dörtlü :D Annemin dediği gibi ellerime hiç yakışmıyor .Yapanların sabrına, üretkenliğine hayranım . Bu suplalar dan annem de çeyizime koymuştu :) Misafire su ikramın da bulunurken , bardak altına koymak için..Hey gidi hey.. Eskiler ne kadar düşünceliymiş diyorum. Misafire gösterilen inceliğe saygıya bakarmısın ? Şimdikiler bırak ikram yapmayı , misafir kabul etmiyor ..
 
Bu tarz uğraşlar ve incelikler belki de şimdiki çağa kadar taşınacaktı ama bayanların artık internet gibi bir meşgalesi var J Gelişen teknolojinin çağımıza verdiği zarar ortada. Oturup elişi yapmak yerine artık uğraşılacak çok daha fazla zımbırtı var. Yün iplikle örgü yapan gençlerimiz var hakkını yememek lazım ama dantelin artık günümüzde bir yeri var mı tartışılır. :)


Dantel işi fazlasıyla dikkat, sabır ve incelik isteyen bir iş; benim becerim var ama vaktim yok. Bir ara internette karşıma çıkan bir sehpa örtüsünü çok beğenmiştim ve boyumdan büyük bir işe kalkışarak, bilgisayarın ekranından örneği çıkardım, birkaç ay yaptım ama sonuca varamadım çünkü yarıda bıraktım. :lau:
 
of hiç anlamıyorum dantel işlerinden evdeki örtülerimin hepsi hazır olanlardan zaten danteli de çok sevmiyorum açıkcası ama işte çeyizde olmazsa olmuyor bu tür işler bu subla modellerinin bide hazırları var yani ben yine hazıra konacam hahaha
 
Bende hiç anlamam şu dantel işlerinden valla sabır işi heralde biraz :) Annem çeyizimi donattı hala 2 hurç dolusu dantelim var. Modası geçmiyor tabi evlerin dekorasyonuna göre kullanabilirsinde , günümüz mobilayalarına pek uygun değil dantel . Böyle renkli renkli görüncede içim geçiyor ama hahahaha elden ne gelir işlemesini bilmiyorum :)
 
Geri
Üst