Datça'da nereye gidilir nerede kalınır ne yenir nereler gezilir ?

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Datça'da nereye gidilir nerede kalınır ne yenir nereler gezilir ?
Datça'da nereye gidilir nerede kalınır nereye gidilir denize nerede girilir nereler gezilebilir yapılması gereken aktiviteler ve daha fazlası Melekler FORUM'da

Geçiyorduk uğradık arkadaşlarım. Hatta geziyorduk uğradık desek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Baya küçük bir yer olmasına karşın Geçerken uğranılmayacak bir yer zira daha ilerisi yok :) Yani anca bilinçli bir şekilde gelebilirsiniz. Biz buralara Eski Datça'ya Can Yücel için gelmiştik. Evini gördük eşi hala hayatta ama her yerini kapatmışlar içeriyi görmek mümkün değil Eski Datça'ya gittiğinizde bademli gazoz içmeyi unutmayın. Can Yücel'in hemen evinin arkasında yer alan baya serin olan kahvehanede Can Yücel'in içtiği en son içkisini ve kadehini de bulabilirsiniz. Gerçekten Cennet gibi bir yer olduğunu sizlere söyleyerek tura başlıyorum. Resimler ile yavaştan açıklamaya çalışalım.

datça cumhuriyet meydanı.jpeg

DATÇA'DA NELER YENİR NEREDE YENİR ?


Sevgi yolunun hemen solunda bulunan Nahit Ustaya giderek, Kabak çiçeği ile yapılmış bir dolma yemeden yine burada el yapımı organik mantı tüketmeden olmaz. Çok pahallı değil şu anda Mantının bir tabağı 22 tl den satışa sunuluyor. Tüm ürünlerinde kullandıkları bu bölgeye ait zeytinlerden yapılmış zeytinyağına da bayıldığımızı söyleyebilirim. Nahit usta haricinde, Hemen Nahit Usta'ile aralarında 500 metre bulunan Köfteci Sami Usta'ya uğramadan olmaz. Hayatınızdaki en güzel köfteyi burada yiyebileceğinizin garantisini veriyorum. Param sıfır hatta nanay diyor iseniz bile gidin açım köfte yiyeceğim deyin yinede yersiniz :) Yemeden önce söyleyin de sonra sıkıntı olasın haberiniz olsun.


Çok fazla caddesi yok özellikle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ( İskele Mahallesi ) Pilavcıdan Tavuk Pilav yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle ben hiç bir işe karışmayayım yemek yiyeyim diyenler için bir kaç yer daha vereyim Sizlere Yine Bu Atatürk caddesi üzerinde yer alan Zekeriya Sofrası'na giderek mükemmele yakın yemekler tüketmeniz mümkün.

Datça otel manzarası.jpeg


DATÇA'DA HANGİ OTELDE ( APART ) KALABİLİRİM ?

Şu ana kadar buraya toplamda 3 kez geldik sevgili meleklerim. Bizim en beğendiğimiz yer Lara Apart Otel diyebilirim. Daha önceden Doadan Otel'de kalmıştık aba bizim bütçemizi biraz fazla şekilde aşıyor eğer kendim yemek yapayım der iseniz ( anlatacağım hemen vaz geçmeyin lütfen ) Lara Apart Otel'de çatı katında ortak kullanıma açık olan idare eder büyüklükte mutfakları mevcut. Hemen Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve Cumhuriyet Alanını ( meydanını ) çok yakından göre, deniz manzaralı bu oteli sizlere şiddetle tavsiye ediyorum fiyat aralıkları mevsimine göre 200-350 arasında değişiyor bilginiz olsun. Sadece oda fiyatı bu, hemen bu apart otelin altında bulunan şok marketten dilediğiniz et ürünlerini kahvaltılık ürünleri satın alıyor ve Lara Apart Otel'in buzdolaplarında tutarak burada çatı katı mutfağında aşçılıklarınızı sergileyebiliyorsunuz. Biz yeşil fasülye yaptık 4 kişi için harcadığımız para 15 tl :)
Datça sahilinde yat resmi.jpeg


DATÇA'DA NELER YAPILIR TEKNE TURLARI MÜKEMMEL

Merttur tarafında yapılan günübirlik turlar mevcut sevgili arkadaşlarım .Olmaz ise olmaz turlara katılmanızı tavsiye ediyorum en yoğun mevsimde kişi başı 80 çocuklar için de yüzde elli ücret yani 40 tl gibi para talep edilse de pazarlık ile bunu 70 30 gibi düşürebiliyorsunuz .Bu turlarda sabah saat 10 :30 da başlıyor ve akşama kadar bir çok koyda yüzme fırsatı ile sona eriyor. Baya uzun sürüyor ama çok keyifli teknelerde dilerseniz balık diler iseniz de köfte yiyebiliyorsunuz tamamen yetiyor olsa da bu tekne turlarına çıkarken marketlerden yanınıza içecek ve atıştırmalıkları alarak daha düşük bir bütçe ile bu turunuzu da tamamlayabilirsiniz. Mert Tur'un baya büyük tekneleri var ve tam anlamı ile gözleriniz bedenleriniz ruhunuz huzur buluyor resimlerini atacağım sizlere merak etmeyiniz.
datça sahil bölümü.jpeg


DATÇA'DA NASIL EĞLENİLİR AKTİVİTELER MÜZİK HER ŞEY BURADA

Datçaya geldiğinizde, özellikle gecelerin, gündüzlere nazaran yüzde bir milyon farklı olduğunu göreceksiniz. Burada yabancı bir kaç turiste rastlayamazsınız genelde Türkiye'nin değişik şehirlerinde duymuş ve gelmiş insanları bulabilirsiniz. Özellikle Akşamları Cumhuriyet Alanı'nda sokak çalgıcılarının yaptığı müzik ile yüzünüz denize dönük bir vaziyette mükemmel ötesi vakit geçirebilir her türlü içeceğinizi marketten alarak bedavadan eğlenebilirsiniz. Yeni yeni insanları da tanıyacağınızdan emin olabilirsiniz Özellikle sokak çalgıcısı Pako'ya dikkat edin mükemmel ötesi bir ses diyebilirim sizlere.

Datça'da disko bar türü yerlerin olmadığını özellikle söylemek istiyorum. Dinginlik ve huzur bulmak için buraya gelebilirsiniz. Cıs tak müzikler yok. Sahil şeridinde hayatınızın en güzel balığını yiyebilirsiniz.
datça gün batımı.jpeg


DATÇA'DA BALIK NEREDE YENİLİR ?

Hemen sahil boyunca sıralanmış Maradona'nın yeri, Dut Altı gibi mekanlarda kendi içkilerinizi dışarıdan alarak 85 tl ye günün balığı salata, arasıcaklardan faydalanabilirsiniz. Çok büyük fiyatlar değil ama lütfen girişte yiyeceklerinizi seçerek fiyatlandırmayı peşin olarak orada yapın sonra üzülmeyin. Her türlü balığı kalamarı buralarda bulmanız mümkün.
 
Son düzenleme:
Hava kış ya ondan odundur ısıtmak için yaz olsun soğuk su olur :D:D
 
Hemen biz bayanları oldukça yakından ilgilendiren konuların başın da gelen alışverişe değinmek istiyorum. Datça da kalıyorsanız mutlaka pazarına uğramanızı tavsiye ederim. Özellikle otantik kıyafetlerden hoşlanıyorsanız pazar da satışa sunulan ve hatta yetişkinlerin yanısıra küçük prensesler için de otantik elbise modelleri, şalvar bluz gibi kıyafetleri bulmanız mümkün oluyor. Ayrıca bu tür kıyafetler datça iskele caddesi üzerin de bulunan bazı butikler de satılsa da ben yine de pazarı tercih etmenizi öneririm. Ayrıca pazardan oldukça organik ürünleri de temin edebilirsiniz. Çevre civar köylerden ve bağ bahçesi olanların satışa sunduğu sebze ve meyveleri kesinlikle tavsiye ediyorum.

Özellikle Ağustos ayın da anfi tiyatro da çok yakından tanıdığımız birçok sanatçının konserleri de düzenleniyor. Yani hem tatil yaparken hem de denk getirebilirseniz sevdiğiniz sanatçıların konserlerine de katılma imkanı bulmuş olursunuz. Biz akdeniz bölgesin de yaşayan biri olarak ılık yada sıcak deniz suyuna alışmışız ama datçanın deniz suyunda bu sıcaklığı beklemeyin deniz suyu biraz soğuk ilk girişte biraz ürperti olsa da hemen alışıyorsunuz ama şunu eklemeden edemicem ki denizi muhteşem güzellikte özellikle koyları bir akvaryum güzelliğin de...

Uzun süreli bir kalma planlıyorsanız mutlaka etraf da bulunan koyları ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bir çok bük bulunuyor bunlardan en ünlülerin başın da palamutbükü koyu, hayıtbükü koyu, ova bükü koyu gibi isimleri sayabilirim. Denizi ve kumsalı taşlık ama denizi bir akvaryum kadar berrak..

Hayıtbükü plajı özellikle çocuklu aileler için oldukça ideal bir plaj.. Ovabükü plajıda oldukça uzun bir plaja sahip olup kumluk bir sahile sahip olmasından ve denizinin sığ olmasından dolayı çocuklu aileler için tavsiye ederim.
 
Geri
Üst