Deniz tabağı

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Deniz tabağı
Melişlerim size çok beğeneceğiniz bir tarif buyrunn:)

deniz20tabagib-8174.jpg



Malzemeler

1 adet çipura
10 adet midye
6 adet jambo karides
4 adet yenğeç bacağı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

.Midyelerin üstünü yıkayın
.1 tatlı kaşığı sirke ve soğanlı suda 10 dk haşlayın.
. Ağız kısımlarından tamammen açıp tuz atın ve böylece bekletin.
. Karidesleri kaynayan sirkeli suda 10 dk haşlayıp siyah kısmını çıkarın.
. Limonlu suda bekletin.
. Yengeçleri zeytinyağ ,karabiber ve tuz içinde bekletin
. Balığı yıkayın karabiber ve tuz attıktan sonra zeytinyağ sürüp ızgarada pişirn.
.Balığı servis tabağına alın kenarlarını midye karides,yengeç midye etleriyle süsleyin.
. Dereotunu zeytinyağ ve tuzla karıştırıp balığın üzerinde gezdirin.
. Biberle süsleyip servis yapın
 
Geri
Üst