denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır
Patlıcan kebabı her yörede farklı yapılıyor. Benim öğrenmek istediğim denizli usulü olanı.Çünkü nişanlım denizlili :)
 
Denizli Patlıcan Kebabı Malzemeleri

-Bir çay bardağı sıvı yağ
-Bir çay kaşığı kimyon, kekik
-Yarım çay kaşığı karabiber
-Altı adet kıstırmalı patlıcan
-Altı adet sivri biber
-Yarım kilo domates
-Bir tatlı kaşığı tuz, nane
-Bir demet maydanoz
-Üç diş sarımsak




Denizlinin Patlıcan Kebabı Tarifi

Yemeğimize öncelikleri Patlıcanlar ve biberleri iyice yıkayıp Patlıcanlar iki tarafı soyularak lüle şeklinde çizilerek başlıyoruz.. Patlıcanlar ve biberler kızartılıp geniş bir kaba dizilir. Domatesler rendelenir, tuz ve baharatlar içine konur, patlıcanların üzerine dökülür. Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek kısık ateşte veya fırında pişirilir. Ateşten alınmak üzere iken doğranmış maydanozlar üzerine serpilir. Servis yapılır.
 
Geri
Üst