DETOKS DENİLİNCE AKLA GELEN BESİNLER NELERDİR?

Zulal Yalcin

Yeni Üye
Üye
DETOKS DENİLİNCE AKLA GELEN BESİNLER NELERDİR?
KIRMIZI KAPYA BİBER
İçerdiği C vitaminiyle turunçgilleri geride bırakan kırmızı kapya biber vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcıdır. Detoks programlarında güvenle tercih edilebilir.

CEVİZ

Ceviz denilince akla gelen ilk şey omega-3 tür. Omega-3 yağ asitleri hücrelerin detoksla birlikte daha kolay yenilenmesini sağlar.

FINDIK

Yüksek selenyum ve E vitamini içerdiği için karaciğerin toksinleri giderme yeteneğini artırır. Aynı zamanda kan kolesterol seviyelerinin düşmesine yardımcıdır.

ZERDEÇAL
Arınmayı artırmak için karaciğer fonksiyonlarını teşvik eder ve idrarda biriken zararlı maddeleri temizler.

SOĞAN-SARIMSAK

Sülfür içeriği nedeniyle karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Antibiyotik benzeri etkisiyle mikroplara karşı bağışıklık sistemini destekler.

PANCAR
Magnezyum, demir, çinko ve kalsiyum açısından zengin olan pancar vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaktadır. Kanserle mücadelede çok etkili olan betasiyanin açısından da oldukça zengindir.
ANANAS
Hazmı kolaylaştıran ve barsak temizliği sağlayan bromelain enzimi nedeniyle vücuttan zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar.

AVOKADO
Suda eriyen ve suda erimeyen lifler içerdiğinden barsak temizliğine yardımcı olur, romatizmal hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici etkisi vardır.

SALATALIK

Zararlı maddeleri vücuttan atarken vücudu alkalize eder.

REZENE
Yoğun lif içeriği sayesinde barsaklardan zararlı maddelerin atılımını hızlandırır sindirim sistemini rahatlatır.

TARÇIN
Demir, kalsiyum ve manganazdan zengindir. Yağ asitlerinin parçalanmasını kolaylaştırırken şeker metabolizmasını da düzenleyerek karaciğerin yükünü azaltır.

MAYDANOZ
Karaciğerin metabolizmasını hızlandırarak toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Böbreklerin çalışmasını arttırıcı etkisi vardır. A, C ve K vitaminlerinden çok zengindir.
 
Geri
Üst