Dibi Tutan Tencere Nasıl Temizlenir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Dibi Tutan Tencere Nasıl Temizlenir?
dibi tutan tencere temizliği, dibi tutan tencere nasıl temizlenir, dibi yanan tencere nasıl temizlenir


Sevgili melekler, belki acemisiniz, belki ilk kez yemek yapıyorsunuz, y ada oldu ya televizyondaki bir fi,lme dalıp gittiniz, bir baktınız ocakta kaynayan yemeğin dibi tutmuş. Hemen başka bir tencereye boşalttınız ve yemeği kurtardınız ama o da ne? Tencerenin dibi rezalet, yanık kısımlar iyice tencereye yapışmış, vay tencerenin haline! Şimdi nasıl temizleyeceksiniz?
Endişelenmeyin, aşağıdaki makalemize geçin ve verdiğimiz bilgileri uygulayın...


dibi-tutan-tencere.jpg


Tencereyi su ile doldurun. İçine biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra ...

Benim gibi kızartma tenceresini ve mutfağı yaktıktan sonra o tencereyi atmak istemiyorsanız

dibinde kalan yanık yemekleri temizlemek için şöyle bir yöntem öneriliyor:

1) Tencereyi su ile doldurun. İçine biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha tutun ve ocaktan alın. İçindeki suyla birlikte bir saat kadar bekletin.

2) Tencereyi birkez daha temizleyin.

3) Hala yapışmış yemek kaldıysa, tencerenin dibine karbonat serpip, üstüne su ekleyin. Bir gece o şekilde kalsın. Ertesi gün 2 yemek kaşığı kadar sirke ve su ekleyip, bir kez daha kaynatın. 10 dakika kadar fokurdasın. Yemek artıkları iyice çıktıysa, son temizlemeyi yapabilirsiniz. Aksi taktirde, içindeki karışımla bir gece daha bekletip öyle temizleyin.
 
Valla bu kadar malzemeye gerek yok.Tenceriniz tavanız yandıysa sıvı bulaşık deterjanı dökün ocağı yakıp üzerine koyun tam kurumaya yakın kaynar su ekleyin yanıktan eser kalmıyor .Daha derin yanıklar için yağ çöz kullanabilirsiniz .
 
Geri
Üst