Dil peynirli saksı kebabı
2 TANE BOSTAN PATLICANI
250 GR DİL PEYNİRİ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
200 GR KUZU KUŞBAŞI
1 ADET SOĞAN
1 ADET BİBER
10 TANE MANTAR
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
ZEYTİNYAĞININ YARISINI BİR TAVAYA ALIP ET VE SOĞANI SOTELEYİN. ETİN PİŞMESİNE YAKIN KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ BİBER VE İKİYE KESİLMİŞ MANTARLARI ATIP KAVURUN. SALÇA VE UNU İLAVE EDİN. TUZ VE KARABİBERİNİ AYARLAYIN. BİRKAÇ DK. KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNE GEÇECEK KADAR SU KOYUP YAKLAŞIK 20 DK PİŞİRİN. AYIKLADIĞINIZ PATLICANLARI KURULAYIN. KALAN ZEYTİNYAĞINI KIZARTIN. YAĞINI İYİCE SÜZDÜRÜP İÇİNE KUZU ETİ KARIŞIMINI DOLDURUN. ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ DİL PEYNİRİNİ KOYUN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA 10 DK PİŞİRİN. TAZE KEKİKLE SERVİS YAPIN.
deryabaykal.com
250 GR DİL PEYNİRİ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
200 GR KUZU KUŞBAŞI
1 ADET SOĞAN
1 ADET BİBER
10 TANE MANTAR
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
ZEYTİNYAĞININ YARISINI BİR TAVAYA ALIP ET VE SOĞANI SOTELEYİN. ETİN PİŞMESİNE YAKIN KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ BİBER VE İKİYE KESİLMİŞ MANTARLARI ATIP KAVURUN. SALÇA VE UNU İLAVE EDİN. TUZ VE KARABİBERİNİ AYARLAYIN. BİRKAÇ DK. KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNE GEÇECEK KADAR SU KOYUP YAKLAŞIK 20 DK PİŞİRİN. AYIKLADIĞINIZ PATLICANLARI KURULAYIN. KALAN ZEYTİNYAĞINI KIZARTIN. YAĞINI İYİCE SÜZDÜRÜP İÇİNE KUZU ETİ KARIŞIMINI DOLDURUN. ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ DİL PEYNİRİNİ KOYUN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA 10 DK PİŞİRİN. TAZE KEKİKLE SERVİS YAPIN.
deryabaykal.com