Dil peynirli saksı kebabı

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Dil peynirli saksı kebabı
2 TANE BOSTAN PATLICANI

250 GR DİL PEYNİRİ

1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ

200 GR KUZU KUŞBAŞI

1 ADET SOĞAN

1 ADET BİBER

10 TANE MANTAR

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA

TUZ

KARABİBER



YAPILIŞI



ZEYTİNYAĞININ YARISINI BİR TAVAYA ALIP ET VE SOĞANI SOTELEYİN. ETİN PİŞMESİNE YAKIN KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ BİBER VE İKİYE KESİLMİŞ MANTARLARI ATIP KAVURUN. SALÇA VE UNU İLAVE EDİN. TUZ VE KARABİBERİNİ AYARLAYIN. BİRKAÇ DK. KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNE GEÇECEK KADAR SU KOYUP YAKLAŞIK 20 DK PİŞİRİN. AYIKLADIĞINIZ PATLICANLARI KURULAYIN. KALAN ZEYTİNYAĞINI KIZARTIN. YAĞINI İYİCE SÜZDÜRÜP İÇİNE KUZU ETİ KARIŞIMINI DOLDURUN. ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ DİL PEYNİRİNİ KOYUN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA 10 DK PİŞİRİN. TAZE KEKİKLE SERVİS YAPIN.


deryabaykal.com
 
Cevap: Dil peynirli saksı kebabı

canım valla kebap falan derken baya bi acıktım:D
saol tatlım emeğine sağlık
 
Geri
Üst