Diode Lazer Epilasyon Cihazı Hakkında Bilgiler

Uzman SühaN

Administrator
Diode Lazer Epilasyon Cihazı Hakkında Bilgiler
Diode lazer cihazları, lazer epilasyon uygulamalarında en etkilli teknoloji olduğunu ıspatlamaştır, bu cihazlar ince ve kalın kıllarda çok etkili ve kalıcı sonuçlar almaktadır. Yıllar önce diode lazer epilasyon cihazlarının az tercih edilmesindeki en büyük neden bu teknolojilerin ağrılı ve acılı olmasıydı, ancak 2009 yılından itibaren alexandirte lazer cihazları çok daha az tercih edilmeye başlandı, bunun sebebi diode lazer sistemlerinin sarfsız ve her kıl tipine uygulanabilmesiydi, ve en önemlisi eski tip diod lazer epilasyon cihazları gibi ağrılı ve acılı olmamasıdır.


Diode Lazer Epilasyon Cihazı.jpg





2009 yılı sonu itibariyle ülkemizde “Ütüleme Epilasyon” markası sıkça duyulur oldu ve günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon cihazı ünvanını kazandı. Bu marka Alma Lasers Türkiye Distribütörü STS LAZER firması tarafından yaratıldı ve haliyle sayısız kopyası türedi. Ancak Ütüleme Epilasyon teknolojisi Alma Lasers cihazlarının yani Soprano diode ütüleme lazer teknolojilerinin marka adıdır. Bu hızlı trend den sonra 2015 yılında Ütüleme Epilasyon teknolojisinin üreticisi Alma Lasers yepyeni bir teknoloji olan BuzLazer™ ile piyasaya yeni bir teknoloji sundu.




Artık Buz lazer epilasyon ile acı ağrı ortadan tamamiyle kalkacak ve seans süreleri yarı yarıya kısalacak. Bu süre kısalması hem işletmeye hem de uygulama yaptıran kişilere zaman kazandıracak. Yanına hiç bir tamamlayıcı cihaz gerektirmeyen Buz Lazer (Soprano ICE) 2015 yılının en çok konuşulacak ve yorum yapılacak lazer epilasyon yöntemi olarak öne çıkıyor. Soprano ICE cihazı sarfsız olmasıyla ve özellikle tedavi başlığının 15 ay sınırsız atım garantisiyle satılmasıyla da büyük bir ekonomik avantajı elinde bulunduruyor. Üretici firması Alma Lasers 2013 sonunda dünya devi bir firma tarafından yaklaşık 800 milyon USD yatırımla kendine ortak aldı ve uluslararası arena da yeni teknolojileriyle çok ön plana çıkmaya devam ediyor.



Lumenis Lightsheer Duet


Dünya da 2-3 tane diode lazer teknolojisine sahip orjinal bir lazer epilasyon sistemidir, İsrail menşeilidir teknolojisi vakumlu olarak bilinmektedir. Köklü bir marka olan Lumenis firmasının cihazı ülkemizde bir hayli fazla olan Uzakdoğu cihazlarından kendini ayrıştırmaktadır, kaliteli sonuçları iyi olan bir teknolojidir ancak çok ağrılıdır ve tedavi başlığı ömrü atış sayısı sınırlamasıyla bir hayli azdır.


Lumenis firması 10 yıl önceki gücünden çok geride ve firma olarak mali sıkıntılar içindedir, ülkemizde yılda 8-10 adet satılmaktadır. En büyük rakibi yine bir İsrail firması olan Alma Lasers dır ve tabii onun ürettiği Soprano diode lazer cihazıdır. Rakibi Soprano 2013 yılında yaklaşık 80 adet, 2014 yılında yaklaşık 50 adet satış rakamını ülkemizde yakalamışıtr. (Bu bilgi distribütör firma kayıtlarından elde edilmiştir



Medistar Next (Hibrit Lazer)


Alman Asclepion firmasının ürettiği bu diode lazer teknolojisi acılı ve ağrılı bir sistemdir, diod lazer cihazlarında bakılması gereken ilk özellik olan tedavi başlığı garantisiyle rakiplerinin çok arkasında kalıyor. Yaklaşık 15 – 20 milyon atım garantisiyle satılan bu diode lazer epilasyon cihazı ülkemizde orjinal olan ancak popülaritesi çok olmayan bir lazer sistemidir. Hali hazırda piyasada bulunan Uzakdoğu lazer kopyalarına kıyasla tercih edilen bir lazer epilasyon cihazıdır. Yukarıda kıyaslamalarda belirttiğimiz gibi diode lazer cihazı satın alırken, öncelikle uygulama yaptıracak kişiler tarafından ne kadar tercih edildiği, acılı olup olmadığı ve işletme için çok önemli olan tedavi başlığı ömrünün ne kadar olduğu göz önüne aınmalıdır.
 
Geri
Üst