Diş Fırçası mı Misvak mı?

Uzman SühaN

Administrator
Diş Fırçası mı Misvak mı?
Diş bakımı gerek sağlık gerekse estetik bakımdan önemlidir.Biriyle konuşurken yüzüne baksakta gözlerimiz arada ağıza doğru kayar.Dolaysı ile karşımızdakinin dişleri dikkatimizi çeker.Ya çok güzel ve bakımlıdır yada iğrenti oluşturacak kadar bakımsızdır.Diş bakımı estetik açıdan bu yönden önemlidir.Sağlık açısından ise dişlerin düzenli fırçalanması erken diş kayıplarını ,çürümeyi önler.Sadece bu kadar değil sağlık yönünden diş bakımı ile ilgili tüm detayları anlatıcaz.Öncesi Bembeyaz dişler için bakım önerileri , Sararan dişleri doğal yöntemlerle beyazlatma adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.


Ağız ve diş sağlığının korunması için dişlerin günde en az 3 defa fırçalanması gerekmektedir.Ağız ve diş bakımına ne kadar dikkat edersek bazı hastalıklara maruz kalmaktan korunuruz.Diş fırçalama ağzıda oluşan bakterilerin önlenmesi için yapılan bir hijyendir.Hijyeni bir adet fırça ve macunla sağlarız.Son günlerde diş fırçasımı misvakmı kullanılmalı diye bir gündem oluştu.Misvak peygamber efendimizin önemle vurguladığı ve tavsiye ettiği ,bir ağaçtan imal edilmiş ucu dövülerek fırça haline getirilerek diş temizliğinde kullanılan bir çubuktur.Ayrıca müslümanlarca kullanımı sünnettir.Misvak lifli yapısı ile dişleri hem temizliyor hemde diş sağlığına katkıda bulunuyor.Diş fırçaları çok önceleri hayvan kılından imal edilmekteydi.Günümüzde naylon plastik olarak kullanıma sürülüyor.Peki hangisi daha sağlıklı ?Diş fırçasımı misvakmı tüm merak edilen detayları uzmanlarından derleyerek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.



Diş Fırçası mı Misvak mı.jpg



Diş Fırçası mı Misvak mı?


Doğal kimyasalları bünyesinde barındıran misvak, esas olarak kullanılması gereken ve doktorların da tavsiye etmiş olduğu bir üründür aslında. Lakin eski zamanlardan beridir misvak ürününü yalnızca belirli insanlar yahut belirli bölgelerde yaşayan insanlar kullanmış ve bu ürünlere erişme olanağı çoğu zaman hemen hemen her bölgede olmamıştır. Artı ve eksi olarak bakacak isek, misvak doğal maddeleri barındırdığı için mideye de iyi geliyor. Bunun pek çok tıbbi sonucu var olumlu bir şekilde. Lakin diş fırçası da etkin bir şekilde kullanılır ise etkili oluyor. Ülkemizin ciddi bir sorunu olan oral hijyen, dikkat gerektiren bir temizlik şeklidir. Bu yüzden ne misvak, ne de diş fırçası doğru kullanılmaz ise pek bir anlam ifade etmiyor!

Etkili Kullanım İle Diş Macunu!

Diş macunu, genellikle insanların düzenli olarak kullanması gerektiği bir oral hijyen aracıdır. Bu ürünün etkili kullanımı, diş ve diş eti bakımı konusunda ciddi fayda sağlayacaktır. Dişlerin adeta süpürülür gibi fırçalanması, en etkili tekniktir. Üst diş fırçalar iken, üst diş etinden aşağıya doğru adeta bir süpürme manevrası ile dişlerinizi fırçalar iseniz, oldukça etkili seçeneklere ulaşacaksınız. En etkili diş fırçası ve macun kullanımı böyle yapılmaktadır.



Günümüzde Misvak!

Misvak faydaları ve tat aroması ile pek çok diş macununa konu olmaktadır. Dahiliyet kısmında onlarca farklı marka, telif hakkı kavgasına girer iken birkaç büyük marka, misvak özlü diş macunu geliştirmiştir. Önemli olan etkili bir kullanımdır. Misvak kullanmak da kolay değildir ve öz sıvısını kaybetmemiş bir misvak bulur iseniz, kesinlikle ekstra olarak kullanabileceğiniz bir üründür. Çok gerekli kalmadıkça diş fırçası ve misvak özlü macun ikilisi, sizi tatmin edecektir!
 
Geri
Üst