Dişiniz ağrıyorsa evde neler yapabilirsiniz?

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Dişiniz ağrıyorsa evde neler yapabilirsiniz?
20 lik diş ağrısına ne iyi gelir yirmilik diş ağrısına ne iyi gelir rakı gelirmi 20lik yirmilik iltihabı
Ben şuan 21 yaşındayım ve şu yaşıma gelene kadar bir kerecik olsun ciddi bir diş ağrısı çektiğimi bilmem.Taaa ki yirmilik diş başıma dert olana kadar.Ne kadar zor bir dişmiş ya:S:S:SÇok ağrılı bir şekilde çıkıyor.Baş ağrılarına,ani bir sızlamaya hatta apse yapmasına akdar bir çok sorunlar çıakıryor başıma:SGençliğinde zorlukları vardır derler de inanmazdım.Bence ben şuan en zorunu yaşıyorum.Benim gibi yirmilik diş sendromu yaşayanlar bu ağrılardan kurtulabilmenin tek yolu doktor gitmek.Eğer doktor dişin çıkışında şuan bir sorun olmadığını söylerse emin olun tek yapmanız gereken sabırla ve ağrıyla beklemek.Bebekler diş çıkarırken ağlardı da anlam veremezdim.Demek ki yavruların canları yanıyor da ondna ağlıyorlar.Of off:Syazarken bile dişimde sızlamalar oluyor:SYaz ayları da geliyor.Buzlu içecekler,dondurmalar beni unutun!!!Demek isterdim ama artık evde yapabileceklerimle rahatlıkla diş ağrımı durdurabilir yaz ayının keyfini çıkarabilirim:):):)
dis-agrisi-7636.jpg

Dişiniz ağrıyorsa evde neler yapabilirsiniz?
Bir ağrı kesici almak ve en kısa sürede bir diş hekimine gitmek gerekir.
Eğer uykudan uyandıran bir ağrı varsa ve hemen diş hekimine gitmek mümkün değilse, yapabilecekleriniz de vardır: Ağrı, kan basıncından dolayı olduğu için ve yattığınız zaman kan basıncı daha çok baş bölgesine geldiği için pozisyonu değiştirmek gerekir. Biraz kaykılarak, mideye kanın inebileceği pozisyonda yatmak, ağrıyı hafifletebilir. Tabii aynı zamanda ağrı kesici de almak gerekir.

Eğer yemekten sonra oluşan bir ağrı varsa dişleri fırçalamak bir çare olabilir. Sıcak-soğuk hassasiyetinde, ılık gıdalarla beslenip en yakın zamanda doktora gitmek gerekir.
Bazen kanal tedavisinin bir önceki safhasında sinirler iltihaplandığı için, sıcaktan ciddi anlamda etkilenebilir. Bu ağrıyı soğuk tedavisiyle kesmek mümkündür.
20lik-dis-7011.jpg

Hangi durumlarda diş ağrısı ile birlikte şişme olur?
Şişmenin sebebi enfeksiyonun çıkamamasıdır. Kemikteki ya da diş etindeki iltihap dış ortama açılamadığında, kendine ilk bulduğu yoldan boşluğa doğru gider ve bundan dolayı ağzın herhangi bir yerinde şişme olur.
Birinci sebep; çürük sinirlere çok ilerlemiştir ve kök ucunda oluşan iltihap kemik içinde ilerleyip ilk bulduğu yerden yüzeye çıkmıştır.
İkinci sebep, diş etlerindeki iltihaptır. Çok ihmal edildiği takdirde bu iltihap, yüz üzerinde herhangi bir yerden de çıkabilir.
Diş ağrısında dişe aspirin, kolonya, rakı vb. koymak işe yarar mı?
Bunlar ciddi anlamda kimyasal yanık meydana getirirler. Belki dişin ağrısı bir şekilde azalır ama bunun sebebi dişin sinirlerinin ölmüş olmasıdır. Yani kendi elinizle dişinizi çekime doğru götürebilirsiniz. Daha sonra diş ağrısı ve diş etinin yanmasından kaynaklanan ağrı yaşarsınız.
Rakı, kanı sulandırıp ağrının daha fazla artmasına neden olur. En doğru seçenek, ağrı kesici içmektir.
Diş sorunları hangi durumlarda çene ağrısına sebep olur?
•20’li yaş dişleri
•Diş gıcırdatma
•Kemik kaybı çene ağrısına

neden olur.
20’li yaş dişleri çıkarken, alt çene kemiğinden kulağa yansıyan ağrı yapabilir. Üst 20’li yaş dişleri çıkıyorsa, göz ve şakak bölgesinde ağrı oluşturabilir.
Çene kemiğinde kayıp meydana gelmişse, diş desteğini kaybetmişse, çenenin içinden gelen bir ağrı gibi hissedilebilir.
Hareketli protez kullanan insanlarda, çene kemiği çok aşınmışsa, protez, diş sinirlerinin çıktığı noktalara baskı yapar, bu baskıdan kaynaklanan ağrılar meydana gelir.

mukemmel-disler-4942.jpg


Meleklerim eğer dişiniz, soğuktan sızlamaya başlamışsa veya diş etlerinde kanama varsa, hemen diş hekimine başvurmak gerekir. İlk sızlama hissettiğimizde erken müdahale edilmesi için doktora gidersek ucuza, ağrısız ve kısa süreli tedavi yaptırma şansımız olur.Hadi geçmiş olsun:):):)
 
Geri
Üst