Dişlerini erken kaybetmiş+kötü görünümlü porselen yaptırmış olanlar..

DİŞ.HEKİMİ

Yeni Üye
Üye
Dişlerini erken kaybetmiş+kötü görünümlü porselen yaptırmış olanlar..
Diş kaybı genellikle diş çürümesi, idş eti problemi yada dişin darbe alması sonucu oluşmaktadır.Özellikle uygun ağız hijyeni uygulanmazsa, çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar, hepsi de diş kusuru riskine girerler. Diş kaybı tipik olarak yaşlılarla ilişkili olmasına rağmen, araştırmalar, hastaların yaklaşık% 27 sinde ilk diş kaybını 21-30 yaşlarında yaşadıklarını ortaya koyuyor.


Dişeti hastalıkları (diş eti iltihabı veya periodontitis) ve diş çürüğü, yetişkinlerde diş kaybının önde gelen nedenidir. Periodontal hastalık, dişleri ve dişleri destekleyen kemiğini etkileyen kronik bakteriyel bir enfeksiyondur. Hastalık diş eti dokusunu ve kemiğini yok ettiğinden, dişler gevşer ve ekstraksiyon gerektirebilir. Sigara, kalp hastalığı ve şeker hastalığı da diş kaybıyla ilişkilidir.


Araştırma, diş eti hastalığından kaynaklanan diş kayıplarının, yaş, cinsiyet (erkeklerde daha yaygın), sigara, yetersiz kişisel oral hijyen ve profesyonel diş bakımı, diabet hipertansiyon ve romatoid artriti içeren risk göstergeleriyle sıkça ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır.




DİŞ KAYBI MALESEF GÜNÜMÜZDE ÇOK ERKEN YAŞLARDADA OLABİLİYOR..
BUNUN SONUCUNDA PORSELEN DİŞ YAPTIRMAK VEYA ESTETİK KAYGISI YÜZÜNDEN DEĞİŞİK YOLLARA BAŞVURABİLİYORUZ... SİZE DİŞ SORUNUNU ÇOK CİDDİ YAŞAYAN BİR KAÇ HASTA ÖRNEĞİ GÖSTERMEK İSTİYORUM.. PORSELENLERİN İNSANALR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE BUYRUN HEP BERABER BAKALIM.

diş 1.jpg



diş 2.jpg


diş 3.png



diş 4.png



diş 5.jpg


diş 6.png
 
Ne yazık ki günümüzde dikkat ederseniz çocuklarda bile çok erken yaşlarda diş çürümeleri ve dökülmeleri söz konusu.Yanlış beslenme ve ağız diş sağlığına önem vermeme sonucu erken yaşta bu tür vakalar görülmektedir.
 
Malesef ki, bende 20 yaşında porselen dişlere sahip oldum. Altlı üstlü ön dişlerim porselen.
Porselen diş yaptıranlar "ağzında taş var gibi hissediyorsun, sürekli sızlıyor, alışmakta zorluk çekiyorsun" dedikleri için, başta endişe ediyordum ama zorunlu olduğum içim yaptırdım. Çok şükür ki, yaptırdığım ilk günden itibaren, hiç yadırgamadım. Kendi orjinal dişlerimden farksız:) O yüzden dişlerini yaptıracak olanlara tavsiyem; en uygun fiyatlısını aramayın, en iyi hekimi arayın ve dokdorunuza güvenin:)

Dişlerini yaptıracak olanlar adına, bu güzel bilgiler için tşkler Murat Bey.
 
ya ben bise sormak istiyorum dislerimi yaptirali 3 gun oldu ama sanki duzgun yapismamis gbi hissediyorum yani damagmla olan yerlerden hava aldgini hissedyorum estetik olark cok iyi ama dedigim sorun var. beni bilgilendirir misiniz normal mi dgl mi
 
Hava almaması gerekir yapistirmaktan sorunu olmuş olabilir hava almaya devam ederse protez altındaki dişler curuyebilir lütfen doktorunuza acil görünün
 
merhaba dr. murat bey, öncelikle bu siteden bizleri aydınlatmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim... benim ön üst dişimin bir tanesi iltihaplı olduğu için çekildi bunun için çok üzüldüm çünkü gerçekten estetik olmayan bi görünüm :( bana implant diş ve zirkonyum kaplama arasında düşünmemi söylediler... sizce ben ne yapmalıyım??? implant dişlerin fiyatları malum....
 
benim bütün dişlerim kötü görünüyordu ve bir kaç çürük ve kırığım vardı,bir kaç ay önce hepsini porselen yaptırdım,gülüşüm ve dişlerim harika ancak siz siz olun kendi dişlerinize iyi bakın ve sakın diş hekimlerinden korkmayın çünkü ben bu 3 aylık işlem süresinde hiç ama hiç acı çekmedim...sağlıkla kalın bayanlar :ıslık:
 
Geri
Üst