Diyet yapanlar için Etli Diyet Yemek Tarifleri

M

Misafir

Forum Okuru
Diyet yapanlar için Etli Diyet Yemek Tarifleri
Etli Diyet Yemekleri
Etli Diyet Yemek Tarifleri


Yaz mevsiminenihayet girdik ve geç olsada girişimiz ve yanmamız çabuk oldu :) Siz de bu yaz plajlarda mayo ve bikinlerinizin içinde fit görünmek ister misiniz? Yani fazla kilolarınızdan kurtulmak ister misiniz? "Evet!" dediğinizi duyar gibiyim:) Diyet yapmak isteyenlere ve diyet yaparken de et yemek isteyenlere etli diyet yemeği tarifleri sunuyoruz bu yazımızda.


etli-sebze-yemegi1-2368.jpg


Havuçlu Dana Eti Diyet Yemeği

Malzemeler:
# 600 gr dana kuşbaşı
# 3 havuç
# 1 soğan
# 2 çorba kaşığı un
# 1 defneyaprağı
# 1 su bardağı su
# 1 çorba kaşığı limon suyu
# 2 çorba kaşığı zeytinyağı
# 2-3 dal maydanoz
# Tuz

Hazırlanışı:
* Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

* Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

* Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.


Bademli Tavuk

Malzemeler

600 gram ( 2 adet) tavuk göğüs eti

50 gram soyulmuş çiğ badem

10 gram (1 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

3-4 tane karabiber

Tuz

Hazırlanışı

Zeytinyağı ile bademleri sararana kadar kavurun. Küçük parmak boyunca ince uzun kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Yaklaşık 10 dakika ağzı kapalı ve ocağı kısık bırakarak pişmeye bırakın.
Tavuklar sulandığında karabiber ve tuzu ilave edip ocağın altını açın. Tavukların piştiğinden emin olduğunuzda ocağı kapayın ve sıcak servis yapın.


Mantarlı et sote

Malzemeler


Dana eti 250 gr

Kuru soğan 1 orta boy

Çarliston biber 2 orta boy

Domates 4 adet

Mantar 400 gr ( 1 paket)

Zeytinyağı 2 çorba kaşığı

Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı

Dana etini ılık suyla yıkadıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde kesin. Teflon tavaya yağ ile beraber etleri koyup kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu sırada kapak kapalı olursa daha iyi pişer. Et sulanıp suyunu çekmeye başladığı sırada ince doğranmış soğan, biber ve domatesleri ekleyip yaklaşık 15–20 dakika daha pişirin.
Etleri kontrol edin, piştiyse tuz, baharat ve kekiğini ilave edip 2 dakika sonra ocağı kapayın ve sıcak servis yapın.
Dilerseniz mantarlı et soteyi küçük güveçlere paylaştırıp üzerine az miktar light kaşar rendesi ilave edip fırınlayabilirsiniz
. Kaşar rendesi eklediğinizde 100 kalori fazla alacağınızı önceden lütfen hesap edin.
 
Geri
Üst