Diyetteyim kısır yesem olur mu?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Diyetteyim kısır yesem olur mu?
diyet yapanlar kısır yiyebilirmi, kısır kilo aldırırmı, kısır kaç kalori, diyette kısır yenirmi, kısırın faydaları nelerdir ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Kısır bizim yemek kültürümüz de bambaşka bir yere sahiptir. Her yaştan kişinin severek yediği kısır, beş çaylarının yanın da olduğu kadar öğün olarak da tüketilen bir besindir.

Kadınların kendi araların da yaptıkları günlerin demirbaş bir ikramı olan kısır özellikle çocuklar tarafından da çok sevilerek tüketiliyor. Bulgur işi bir yemek olan kısır, farlklı yöreler de farklı tarifler ile hazırlanabiliyor.

Bulgur işi olduğu için diyet yapanlar tarafından "acaba kilo aldırır mı" gibi sorular ile de karşı karşıya geliyor. Diyetislere de en sık sorulan sorulardan biri olan "diyet yaparken kısır yiyebilirmiyim" sorusuna yanıt olarak biz de sizlere merak ettiğiniz bilgileri aktarıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki eğer diyet yapıyorsanız veya kilo almak istemiyorsanız tükettiğiniz besinlerin mutlaka kalori miktarlarını bilmeniz gerekiyor. Kalori değeri yüksek olan besinler size kilo aldıracaktır.

Kısır kaç kaloridir?

Kısırı çok seviyor ve vazgeçemiyormusunuz? Ama bir taraftan da kilo verip fit bir vücuda sahip olmak için diyet mi yapıyor sununuz? O zaman şöyle yapalım biz size kısırın kalori değeri hakkın da bilgi verelim ve bunun yanın da kilo almamak için kısırı tüketirken nelere dikkat etmelisiniz gibi bilgileri verelim ve siz de tutkunu olduğunuz kısırı yemekten mahrum kalmayın;)

Kısır yaparken nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz kullanımını olabildiğince az tutmalı, diyete uygun hale getirmeliyiz. Bir yemek kaşığı kısır, ortalama 25 kaloridir. Ana öğünlerde 4 yemek kaşığı kadar kısır yiyebilir, yanında çay veya ayran içebilirsiniz. Bu sayede dengeli ve lezzetli bir öğün yapmış olacaksınız.

1 çay bardağı ince bulgurla kısır yaptığınızda, eğer 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisi kullanır, tuzu az eklerseniz diyete uygun hale gelir. Bu şekilde yapılan diyet kısırın bir yemek kaşığı ortalama 25 kaloridir.

kısır.JPG



Diyette kısır yerken dikkat edilmesi gereken ayrıntılar

Evet sizlere kısırın kalorisi hakkın da işinize yarayacak bilgileri paylaştık. Şimdi de kısır yerken işinize yaraycak farklı tüyoları vermek istiyoruz. Mesela kısır yerken metabolizmanızı hızlandıracak kimyon karabiber ve nane gibi baharatları bolca kollunabilirsiniz. Böylelikle bağırsaklarınız da düzenli ve hızlı bir şekil de çalışacaktır.

Ayrıca kısırı yaptığınız salçanın çok tuzlu olmamasına dikkat edin. Bildiğiniz üzere tuz vücutta ödem yaparak sizi daha kilolu gösterecektir. Hatta salça yerine sadece domates kullanabilirsiniz.

Bulgur işlerin de ve salatalar da nar ekşisinin yeri apayrıdır. Ekşi bir sos olan nar ekşisinin kalori değerinin yüksek olduğunu biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız şu an öğrendiniz o yüzden nar ekşisini kısır yerken çok fazla tüketmemeye dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Kısırın faydaları nelerdir?

Kısır, çok faydalı bir besindir. Bitkisel protein, diyet lifleri, demir, potasyum, kalsiyum, A ve C vitaminleri içerir. Bildiğiniz gibi proteinler daha uzun süre tok tutar. Diyet lifleri bağırsak sağlığı için çok yararlıdır. C vitamini hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de metabolizma hızını yükseltmeye yardımcı olur.
 
Diyet demek tüm yiyecekleri beslenmenizden çıkarmak değildir. Diyet sağlıklı ve dengeli çeşitli beslenmektir. Her şeyi yiyin ama kararında tüketin. Kararında tüketilen besinler kilo yapmaz bkz ben. her şeyi yiyorum ama kilo almıyorum .Çünkü midemi değil önce gözümü doyuruyorum porsiyonumu küçük tutuyorum.Haftada 1 de kısır yaparım bildim bileli kilom hep 54 :D
 
Geri
Üst