Doğum Sonrası Bilinmesi Gerekenler Yeni Bir Hayata Başlangıç

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Doğum Sonrası Bilinmesi Gerekenler Yeni Bir Hayata Başlangıç
Doğum Sonrası Bilinmesi Gerekenler- Doğum kadınlar için başlı başına ayrı bir mucizedir. Bebeğinizi 9 ay boyunca karnınızda taşımak onu hissetmek ayrı bir heyecan doğumda ise ona kavuşmanın heyecanı bir başka güzeldir. Aslında doğum yapmamış olanların hep merakıdır bu doğum zor mu kolay mı? O minik mucizeye ulaşmak için ne kadar şartlar zor da olsa o bir anneye emin olun zor gelmeyecektir. Doğum ona kavuşmanın heyecanı ile size de yeni bir hayatın kapılarını açar. Artık hayatınıza daha farklı bir düzen koymalı bir nevi aslında hayatınızı ona göre uyarlamanız gerekmektedir.

dogum sonrasi.jpg


Doğum size ayrı bir heyecan katarken aynı zamanda doğum sonrası bazı ruh değişimleri fiziksel değişimler de gösterir. Buna doğum sonrası için lohusalık dönemi diyebiliriz. Doğum sonrasında yeni anne olmuş kadının bu yeni hayatına hem alışmaya çalışması hem de lohusalık dönemi olabilecek sıkıntılardan arınması için özellikle çevrenin desteği şart. Benim en nefret ettiğim durum konu komşunun gelip biraz merakını giderdikten sonra anneye emzirmiyor musun? Ne veriyorsun bebeğe, kilosu da çok azmış gibi sıkıcı soruları ile bunaltmaları anneyi daha da sıkıntıya düşürecektir. Doğum sonrasında dikkat etmeniz gereken birçok önemli nokta vardır. Bunlar bebek bakımı başta olmak üzere doğru düzenli beslenme, uyku üzerinde titiz olmalısınız. Bu en hassas olduğunuz dönemde özellikle eşlerin destek olması gerekir. Lohusalık döneminde hassas ruh hali değişimden değişime giren annenin düşünün bir de hamilelik süreci sıkıntılı geçmiş ise ona daha ayrı bir destek şart.

Özellikle bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri. Lohusa kanaması ne kadar sürer, bu bölgenin bakımı nasıl yapılır? buna yanıt bulalım. Lohusa yani doğum sonrasında başlayan kanama önceleri adet kanaması gibi yoğun görülebilirken ilerleyen zamanlarda bunun miktarı epey azalır belki renginde bile değişiklik görülür. Bu süre 40 gündür. Bu normal ya da sezaryen doğum olsun farketmeksizin aynı şekilde sürecektir kanama. Ama kanama sürerken mutlaka pedinizi sık sık değiştirmekte fayda var. Doğumdan sonra banyo da çok sorulan sorular arasındadır ki doğumu takip eden 3-5 gün sonrasında ayakta olmak şartı ile banyo yapılabilir. Sezaryen doğum yapanlar da yine aynı şekilde dikiş yerinize çok dokunmadan hatta eczaneden satın alabileceğiniz yumuşak zarar vermeyen bantlar satılmakta. Onlardan alıp banyoya girerken takabilir sonrasında kolayca da çıkarabilirsiniz. Banyo yaparken mutlaka ayakta olmalısınız oturarak ya da küvet içinde banyo yapmaya kalkışmak enfeksiyon kapmaya sebep olabilir.

dogum.jpg


Özellikle bu dönemde uyku ve beslenme düzeni çok önemlidir. Bol sıvı tüketmek, dengeli ve yararlı yiyecekler yemek siz ve bebeğiniz için önemli. Özellikle bebeğiniz uyuduğunda siz de mutlaka onunla uyumalı dinlenmelisiniz ki hem dinç olun hem de sütünüz artsın. Ayrıca bu ilk günler göğüslerde şişkinlik acı hissi duyabilirsiniz. Bu süt biriktiğinin belirtisidir. İleride memede iltihap enfeksiyon oluşmaması için mutlaka bebeğin sık sık ilk aylar 2-3 saatte bir emzirme gereklidir. İlk zamanlarda bebeğiniz tutamıyorsa sağarak sütünüzü verebilirsiniz. Ama kesinlikle biberon ile vermeyin daha sonra bebek memenizi reddeder. Sütünüzü sağdıktan sonra bir çay bardağı ile bebeğinizi kundak yapıp bacaklarınızın arasına dik şekilde alarak bir elinizde kafasını tutup diğer elinizle sütü yavaş yavaş içirebilirsiniz. Bu çok önemli bir detay bebeğin memenizi tutabilmesi için kesinlikle biborana alıştırmayın. Emzirmek çok önemli bu ilerde mastit meme iltihabı yaşamanın da önüne geçer. Eğer memede çok sertleşme dolgunluk hissediyorsanız sıcak havlu ile masaj yapabilirsiniz. Bu süt akışının kolaylaşmasını sağlayacaktır. Sonrasında elle ya da makine ile sağabilirsiniz. Göğsünüzden sızan süt için de göğüz pedleri kullanabilirsiniz. Çatlayan meme başları için ise en güzel çözüm kendi sütünüz. Sütünüzü meme ucuna sürüp bırakın süt orayı nemlendirecek çatlamayı önleyecektir. Aynı zamanda unutmadan eklemek istiyorum ki doğum sonrası cinsel ilişki 40 gün sonunda yani kanama bittiğinde ilişkiye girilebilir. Bu dönemde ruh hali değişimleri çok yorgunluk uyku hali yaşamak normaldir.
 
Yararlı paylaşım için teşekkürler Laviş, Kız kardeşim bugün doğum yaptı bu yazıyı onada okutacağım Adar Deniz isimli Erkek bebeğimiz dünyaya geldi. Rabbim, isteyen herkese nasip etsin inşallah.
 
gözünüz aydın olsun s.adminim Allah analı babalı büyütmek nasip etsin vatana millete ailesine hayırlı evlat olsun inşallah.
 
Valla doğum sonrası en sık görülen problem meme başının yara olması .Bebeği emzirmek çin işkencesi gibi :( Oğlumda memebaşı yara olmuştu .Çocuğumu emziriken kan revan için de kalıyordum. Neyse eczaneden bir krem aldık o iyi geldi. Emzirmeden önce meme başı sıcak suyla yıkanırsa ,yara yumuşar ağrı daha az olur. Emzirme sonrası memebaşı yaraları için eczanede krem satılıyor bu kullanılrsa sıkıntı ortadan kalkıyor.
 
yukarıdaki içerikte de yazdığım gibi aslında kimimiz bu kremlere para veremeyebiliyoruz en iyi ilac süt veren annenin kendi sütüdür meme çatlakları meme ucu çatlağı için. ;)
 
Canım para Yoksa başka alternatifler var ;) Mesela bal mumu .Bal mumunu erİtip çatlayan meme ucuna sürüceksin. Ilık olmalı çok sıcak sürülmemeli .Muhteşem bir doğal ilaç ;) Annemin iksiri :)
 
Geri
Üst